O-STA

Dunajski festival Wiesn 2012 prinaša deželo v mesto

Dunajski festival Wiesn, ki je lani pritegnil 150.000 obiskovalcev, 27. septembra letos ponovno odpira vrata na Kaiserwiese v dunajskem Praterju.

"Enajst dni, trije festivalski šotori, 99 koncertov in 250 ur žive glasbe ob domačih specialitetah," je vrhunce letošnje izdaje dunajskega festivala Wiesn povzela direktorica festivala Claudia Wiesner. Ta velika prireditev že drugič odpira vrata na Kaiserwiese 27. septembra 2012. Več kot 14.000 obiskovalcev se bo lahko vsak dan med 11. in 23. uro zabavalo na 4750 m² veliki površini pod šotori. "Na dunajskem festivalu Wiesn je poskrbljeno za vse okuse, od 'Wiesn Stadla' v času kosila, 'Wiesn Gaudija' popoldan pa do 'Wiesn Party' zvečer," je dejala gospa Wiesner.

Vrhunski koncertni nastopi na največjem avstrijskem festivalu narodnozabavne glasbe

Z več kot 99 koncerti v enajstih dneh dunajski festival Wiesn postaja največji festival narodnozabavne glasbe v Avstriji. Organizacijska ekipa je angažirala ip media, eno izmed najbolj priznanih agencij za televizjsko produkcijo in organizacijo dogodkov v Avstriji, da si je zagotovila nastope popularnih glasbenikov. "Boney M., ansambel Edelseer, Jürgen Drews in Marc Pirchner je le nekaj od zvezdnikov, ki bodo ogreli občinstvo," je povedal direktor Gerfried Zmölnig.

Na letošnjem dunajskem festivalu Wiesn veliko novosti

Dunajski festival Wiesn se bo začel z otvoritveno parado 27. septembra 2012 ob 13.30. Druge novosti so: Wiesn Alm, ki bo obiskovalcem brez vstopnic za šotore ponujal hrano in pijačo, Wiesn Village s številnimi atrakcijami in knjižica kuponov, ki omogočajo brezplačen vstop ali popuste za obisk številnih dunajskih znamenitosti.

Več informacij je na voljo na: www.wienerwiesnfest.at. Fotografije: www.apa-fotoservice.at/galerie/2979/.

Kontakt:

Claudia Sebunk, Purtscher RelationsPR

@ c.sebunk@purtscherrelations.at, T: 0043/1/505 01 18-30