O-STA

Internetni dostop testno na avtobusih LPP

Ljubljana, 22. maj 2012 - Ljubljanski potniški promet (LPP) in Telekom Slovenije predstavljata skupni testni projekt. Ta bo uporabnikom med vožnjo z avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa na petih avtobusih nudil internetni dostop. Le-ta bo brezplačen, uporabniki pa v ta namen potrebujejo le mobitel, tablični računalnik ali prenosnik, ki omogoča povezavo WiFi. Testno obdobje bo trajalo od 1. 6. do 31. 8. 2012.


Ljubljanski potniški promet in Telekom Slovenije z blagovno znamko Mobitel bosta uporabnikom sodobnih telekomunikacij v poletnih mesecih, od 1. 6. pa vse do 31. 8. 2012, med vožnjo z mestnim avtobusom nudila tudi testno uporabo interneta. Omenjena ponudba bo uporabnikom omogočala mobilni internet, medtem ko potujejo v mreži linij LPP. Obe podjetji bosta spremljali odzive, želje in navade potnikov, ki bodo podlaga za nadaljnje odločanje o uvedbi celovite uporabniške izkušnje mobilnega internetnega dostopa na avtobusih ali drugih prevoznih sredstvih. Potniki LPP imajo v okviru testnega projekta internetni dostop na avtobusih na voljo brezplačno.

Internetni dostop je na voljo na petih avtobusih LPP, opremljenih z naprednim modemom BandLuxe R300 in podatkovnim paketom Instant Internet, ki v zmogljivem Mobitelovem omrežju zagotavlja prenosne hitrosti do 21,6 Mb/s. Internetni dostop lahko tako hkrati uporablja kar dvaintrideset uporabnikov. Vsi uporabniki, ki bi želeli izkoristiti brezplačen spletni dostop na avtobusih LPP, naj bodo pozorni na oznake avtobusa in vstopijo na tistega z nalepko WiFi.

"S testno uvedbo WiFi na avtobusih LPP dosledno sledimo našim ciljem: biti tehnološko napredno podjetje, ki se ustrezno odziva na potrebe potnikov. Testiranje je namenjeno ugotavljanju tako tehnoloških omejitev oz. potreb uporabe interneta na avtobusih kot tudi odzivu naših potnikov," je na kratko orisal bistvo projekta Jošt Šmajdek, vodja komercialne službe v LPP.

Sodelovanje Telekoma Slovenije je Simon Furlan, direktor Sektorja za produktno vodenje, predstavil v luči širše ponudbe družbe: "S sodelovanjem z LPP uspešno nadgrajujemo našo ponudbo mobilnega interneta, s katerim uporabnikom omogočamo vedno nove možnosti internetnega dostopa."

Primož Petrovčič, produktni vodja v Službi za internet in multimedijske storitve Telekoma Slovenije, pa je dodal: "Mobitelov Instant Internet je ob uvedbi prinesel pomembno novost, zmogljiv mobilni internet. Zaradi vedno večje mobilnosti uporabnikov pa sedaj nudimo tudi nadvse enostavno in učinkovito rešitev - spletni dostop v vozilih. Z Mobitelovim Instant Internetom je to res hitro in enostavno." V Telekomu Slovenije so tovrstno ponudbo prvič predstavili že v letu 2011, ko je skupaj z BMW Group Slovenija ponudili možnost uporabe interneta v vozilih BMW X1.