O-STA

V Celju se bosta predstavila saksofonist Nicolas Arsenijevic in pianist Zoltan Peter

Zadnji koncert letošnje Koncertne sezone Zavoda Celeia Celje

Celje, 23. maj 2012, V sredo, 30. maja ob 19.30 bosta v koncertni dvorani Glasbene šole Celje nastopila saksofonist Nicolas Arsenijevic in pianist Zoltan Peter. Koncert je tudi zadnji v nizu odličnih koncertov, ki so se odvijali v okviru letošnje Koncertne sezone Zavoda Celeia Celje. Tudi v letošnjem letu se je na celjskih glasbenih odrih zvrstila kopica odličnih, že uveljavljenih umetnikov, ki so se jim pridružili tudi nekoliko mlajši kolegi, ki si šele utirajo svojo glasbeno pot in so svojo priložnost dobili v okviru Ciklusa GM odra, ki ga v Celju že vrsto let s pridom negujemo. Cena vstopnice: 10 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si ter eno uro pred koncertom v Glasbeni šoli Celje.

Nicolas Arsenijevic je eden vodilnih francoskih saksofonistov mlajše generacije. Poleg številnih zmag na domačih in tujih tekmovanjih je pred kratkim osvojil tudi prvo mesto na Mednarodnem tekmovanju saksofonistov v Novi Gorici. Pianist Zoltan Peter je študiral v rojstni Vojvodini in v Ljubljani. Kot solist in komorni partner mnogih vrhunskih glasbenikov koncertira po vsej Evropi.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 939, mobi: 041 721 131, e-pošta:nenad.first@celje.si