O-STA

V Celju bo tudi letos potekal projekt Poletje v Celju, knežjem mestu

Osrednji program je pripravil Zavod Celeia Celje na osnovni Javnega poziva. Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 je omogočila Mestna občina Celje.

Prve prireditve bodo lahko obiskovalci obiskali že v prvih dnevih junija, prireditveni vrhunec pa se bo tudi letos zgodili v drugi polovici avgusta z dvodnevno srednjeveško prireditvijo na Starem gradu Celje. Projekt se bo zaključil 31. 8. 2012. Poletje v Celju, knežjem mestu je eden redkih, če ne celo edini slovenski projekt poletnih prireditev, ki ponuja pestro prireditveno dogajanje skozi vse tri poletne mesece (junij, julij ter avgust).

Programska zasnova letošnjega Poletja v Celju, ki poteka od 1. 6. do 31. 8. 2012 se je izoblikovala na podlagi izbranih ponudb Javnega poziva za sodelovanje v projektu na katerega se je odzvalo 100 ponudnikov programskih storitev. Za sodelovanje v projektu je bilo izbranih 34 ponudnikov, ki so ponujali najzanimivejše programske vsebine. Sooblikovalci programa prihajajo iz različnih koncev Slovenije, seveda pa so med njimi tudi Celjani. V letošnjem letu si bodo lahko obiskovalci ogledali 261 prireditev. Tudi letos je bila velika pozornost namenja oblikovanju dinamične, zvrstno raznolike programske ponudbe na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju, ki je eno izmed prizorišč poletnega dogajanja od leta 2009.

SLOVESNA OTVORITEV POLETJA V CELJU, KNEŽJEM MESTU 2012

SOBOTA, 2. 6. 2012, 21.00, STARI GRAD CELJE

Pri realizaciji otvoritvene slovesnosti so svoje moči združili: Zavod Celeia Celje, Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju

MLADINSKI SIMFONIČNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE CELJE

Dirigent: Matjaž Brežnik

Solista:

Thys Grobelnik, čembalo

Žiga Vešligaj, saksofon

Sodelujeta:

Akademski pevski zbor Celje, zborovodkinja: Sonja Čendak Pavlič in

Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju, zborovodja: Tomaž Marčič.

V mogočnem ambientu Starega gradu Celje se bo slavnostno odprtje Poletja v Celju, knežjem mestu 2012 pričelo s koncertom Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje. Kot solista se bosta predstavila dijaka I. gimnazije v Celju in Glasbene šole Celje, smer umetniška gimnazija - glasba, čembalist Thys Grobelnik (mentorica Irena Kralj) in saksofonist Žiga Vešligaj (mentor Aleš Logar). Program koncerta bo obsegal dela mladih celjskih avtorjev in skladbe iz svetovne glasbene literature. V zaključku koncerta se bo simfoničnemu orkestru pridružil tudi 100-članski pevski zbor, sestavljen iz Akademskega pevskega zbora Celje in Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju.

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

____________________________________________________________________________

PESTRA PROGRAMSKA PONUDBA NA STAREM GRADU CELJE

V letošnjem letu v goste prihajajo: 6Pack Čukur & Big band Vox (8.6. ob 20.30),

Celjski plesni orkester Žabe z gosti (21.6. ob 20.30), Elvis Jackson (12.7. ob 20.30),

Jinx (27. 7. ob 20.30) ter Dan D ( 10. 8. ob 20.30) . Prav tako se bosta na Starem gradu Celje odvila dva koncerta klasične glasbe. Koncert udeležencev Poletnih glasbenih tečajev Celeia (7. 7. ob 20.00) prinaša vpogled v dosežke tečajnikov , ki so obiskovali poletne glasbene tečaje. Poletni glasbeni tečaji Celeia se bodo odvijali v Celju od 30. 6. do 10. 7. 2012 in so plod sodelovanja Zavoda Celeia Celje, Glasbene šole Celje in Glasbenega društva Saksofonija. Na gradu pa bodo nastopili tudi Mladi ljubljanski solisti (11.7. ob 20.00), člani komornega godalnega orkestra, ki združuje talentirane mlade glasbenike.

V sodelovanju s SiTiTeatrom iz Ljubljane pripravljamo Večere komedije na Starem gradu Celje. Obiskovalci si bodo lahko ogledali predstave: Moja dežela z Jonasom (3. 7. ob 21.00) , predpremiero monokomedije Star Fotr z Janezom Kočevarjem Rifletom (19. 7. ob 21.00) ter Sašo Hribar Show (16. 8. ob 21.00). Vrhunec bodo dogodki doživeli z dvodnevno srednjeveško prireditvijo Dežela Celjska vabi zadnji vikend v mesecu avgustu (24. 8. od 13.00 do 20.00 in 25. 8. od 13.00 do 20.00), letos zgolj za ceno dnevnega vstopa na Stari grad Celje, ki bo v soboto vključeval tudi brezplačni prevoz z avtobusom na Stari grad Celje in nazaj. Kot vsako leto bodo tudi letos na gradu potekala že tradicionalna podelitev Veronikine nagrade (28. 8. ob 20.00) v organizaciji Fit media d.o.o.

Na Starem gradu Celje bo s predstavo Limonada slovenica (24. 6. ob 21.00) gostoval tudi KUD "Zarja" Trnovlje -Celje. Prav tako bo z zanimivi dogodki na Starem gradu Celje gostovala tudi Hiša kulture Celje. Tako bo 25. 6. ob 20.30 v Gotskem palaciju na Starem gradu Celje nastopil AIRSTRING DUO v katerem sta moči združila diplomanta dunajske Akademije za glasbo, celjski flavtist Luka Železnik in kitarist Uroš Barič. V sredo, 4. 7. ob 20.30 se bo, prav tako v Gotskem palaciju, predstavil Trio DIZ-onanc, v katerem so združili moči glasbeniki iz Slovenije, Grčije in Turčije. Prav tako bo na Starem gradu Celje v sredo, 29. 8. ob 20.30 potekala premiera kabaretne moralitete Žabe, nastale po literarni predlogi Gregorja Strniše, s katero se bodo predstavili člani Gledališča Hiše kulture Celje.

DODATNA PONUDBA NA STAREM GRADU CELJE

Program "Živa zgodovina"

Zaradi odličnih odzivov javnosti v letošnjem letu na Starem gradu Celje nadaljujemo s programom Žive zgodovine. Stari grad Celje je slovenski grad, ki obiskovalcem ponuja možnost, da z obiskom postanejo del "žive" zgodovine in na popotovanju po časovni osi spoznajo marsikatero skrivnost povezano z življenjem mogočne rodbine Celjskih. Naša animacijska ekipa bo vsako soboto in nedeljo (razen ob posebnih dogodkih in prireditvah) obiskovalcem gradu predstavljala grajski način življenja. V avtentičnem okolju enega najmogočnejših slovenskih gradov se bodo obiskovalci lahko mečevali z vitezi, streljali z lokom, se spogledovali z grajskimi princesami, kramljali z grajskimi prebivalci, ustvarjali v srednjeveških delavnicah ...Animacija je vključena v osnovno vstopnino za Stari grad Celje ( 2 EUR / oseba). Termin grajskih animacij: vsako soboto in nedeljo od 11.00 do konca obratovalnega časa TIC Stari grad Celje. V primeru slabega vremena se animacije ne bodo izvajale.

NEKAJ ZANIMIVOSTI IZ PROGRAMSKE PONUDBE POLETJA

  • DŽJEZZ, mednarodni festival knežjega mesta 2012, 7. - 9. 6. 2012; (www.dzjezz.org)

ATRIJ PROTHASIJEVEGA DVORCA (Local)

Po izjemnem uspehu prvega, prihaja v knežje mesto tretji Mednarodni festival jazz glasbe, poimenovan DŽJEZZ 2012, ki se bo odvijal od 7. do 9. junija. Na povabilo Jazz društva Celje in Hiše kulture Celje ter pokroviteljev dogodka bodo na festivalu nastopila ugledna imena iz sveta jazza.

V knežje mesto prihaja že tretji mednarodni festival jazz glasbe, ki bo tudi tokrat ponosno predstavil uveljavljene poustvarjalce iz Slovenije in sveta ter vzhajajoče zvezde domače in tuje jazz glasbe. Trije glasbeni večeri v čudovitem ambientu atriju Prothasijevega dvorca v strogem središču mesta, ki bodo skupaj z Etno-urban festivalom Celjskega mladinskega centra mesto ob Savinji med 7. in 16. 6. spremenili v žanrsko pestro festivalno prestolnico Slovenije, pod skupnim motom, da "Celje dogaja" ... Vabljeni v objem svežega vrtinca urbane kulturne ustvarjalnosti!

PROGRAM (več informacij o izvajalcih najdete na spletni strani www.dzjezz.org):

7. 6.: Dusko Goykovich Quintet (ZDA, SI, CRO) & Holly Jazzus (SI)

8. 6.: Simone Zanchinni (IT) & Vito Marenče Group (SI)

9. 6.: Will Vinson Quartet (ZDA) & Jadranka Juras in Milan Stanisavljević Group (SI, SRB)

Cene vstopnic v predprodaji: 5 EUR (mladi), 15 EUR (ostali), 40 EUR (tridnevna vstopnica; vključeno darilo pokrovitelja, šampanjske kleti Freixenet); na dan koncertov: 5, 20 EUR. Prodaja vstopnic: www.eventim.si, Kopirnica Tomi (Gubčeva ulica 8, Celje, 03 49 30 500), Local (Trg celjskih knezov 10, Celje)

  • ETNO URBAN FESTIVAL bo potekal od 13. do 16. junija 2012 v atriju Celjskega mladinskega centra.

CELJE DOGAJA

V duhu, da Celje dogaja, sta se že tretje leto združila dva festivala; Etno urban festival Celjskega mladinskega centra in Džjezz - mednarodni jazz festival knežjega mesta. Ponovno se obeta obilo zabave in urbanih užitkov v družbi znanih gostov iz domovine in tujine ...

  • POLETNA MUZEJSKA NOČ; CELJSKI MUZEJI IN GALERIJE, 16. 6. 2012 od 18.00 do 24.00

Že tradicionalna, deveta akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih razstavišč predstavlja muzejsko-galerijske in druge kulturno umetnostne ustanove kot prostore za sproščeno in ustvarjalno preživljanje prostega časa.

  • KRESNA NOČ V PRAVLJIČNI VASICI ZELEN'DOL OB OBALI ŠMARTINSKEGA JEZERA,

21. 6. OB 20.57

NEKOČ SO LJUDJE SEDELI OB OGNJU IN SI PRIPOVEDOVALI ZGODBE

Saška Rakef, Andreja Džakušič, Iva Tratnik in Simon Macuh

Popotovanje se prične ob 20:57 na Kresno noč, ki vselej odpira vrata v domišljijo, svet sanj in prigod. Cilj dogodka je kolektivno pripovedovanje zgodb in podoživljanje preprostega obreda, ki ga ljudje poznamo že od nekdaj. Udeleženci se zberejo na prav posebnem mestu v pravljični Vasici Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru. Sama pot se začne in konča ob ognju, kjer bomo, ob zeliščnih zvarkih, na različne načine zaokrožili zgodbe. (Že) Med sprehodom bodo udeležencem pomagale v tistem trenutku prižigajoče se zvezde. S seboj naj udeleženci prinesejo odeje ali spalne vreče ter baterijske svetilke.

Vstop prost. V primeru slabega vremena se bo dogodek odvijal v PiknikGril hišici v Pravljični vasici Zelen'dol.

  • TUDI LETOS NADALJUJEMO SODELOVANJE Z ANO MONROE, MEDNARODNIM FESTIVALOM ULIČNEGA GLEDALIŠČA; MESTNA PLAŽA, 1. in 8. 7. 2012

Večletno uspešno sodelovanje in odlični odzivi publike ; tudi v letošnjem letu bodo na Mestni plaži gostovali ulični artisti, ki s svojimi nastopi prepričajo še tako zahtevne gledalce.

  • OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE - KNJIŽNIČNA KAVARNA NA MUZEJSKEM TRGU

ČETRTKOVI BESEDNO - GLASBENI VEČERI PRED KAVARNO, julij, avgust, ob 19.30

Večeri, ki bodo združevali besedno in glasbeno umetnost. Vstop prost.

  • RAZNOLIKI KONCERTI NA VODNEM STOLPU ob 20.00

V letošnjem letu se obiskovalcem Vodnega stolpa obetajo raznolika glasbena doživetja. Tako bodo lahko naprimer uživali v subtilni interpretaciji Brechtovih songov (6.7.) ali pa se pridružili svojevrstnim glasbenim popotovanjem , ki jih bodo med drugim popeljala tako v Afriko ( 3. 8.) kot tudi v Brazilijo ( 17. 8.). Predstavile pa se bodo tudi številne domače zasedbe (tolkalci Glasbene šole Celje, 20. 6.), Pihalni orkester Celje (22. 6. ), Salonski orkester Lucky & The Pipes Celje (13.7.) in še mnogi drugi.

  • BREZPLAČNI VADBI JOGE IN TAIJIQUANA V MESTNEM PARKU, torek in sreda v juliju in avgustu, od 18.00 do 19.00

V letošnjem letu se brezplačni vadbi joge, ki jo organizira društvo Joga v vsakdanjem življenju pridružuje še brezplačna vadba Taijiquana, ki ga organizira Taiji društvo za zdravo gibanje svila in meč.

§ KINO POD ZVEZDAMI 2012 PRED MESTNIM KINOM METROPOL

Potem, ko je Kino pod zvezdami v preteklih letih gostoval na različnih lokacijah (Knežji dvorec, Vodni stolp, Lapidarij Pokrajinskega muzeja Celje), se bodo letos projekcije odvijale pred matičnim Mestnim kinom Metropol.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bodo projekcije v Mestnem kinu Metropol.

  • CELJSKI MLADINSKI CENTER

FOTOGRAFSKA DELAVNICA: CELJE FOKUS 2012

Mentorji delavnice: Emina Djukić, Gašper Domjan, Nik Jarh, Peter Koštrun,

Peter Rauch, Katarina Sadovski, Jože Suhadolnik, Aleksandra Vajd in Antonio Živkovič.

Fotografska delavnica Celje FOKUS bo že peto leto zapored ponudila pristno fotografsko vzdušje izven utečenih vzorcev in komercialnih smernic. Namenjena je vsem ljubiteljem fotografije, ki lahko pet dni ustvarjajo fotografske zgodbe tako s terenskim delom kot s pomočjo predavanj. Posebej dobrodošle so konzultacije s priznanimi fotografskimi mentorji, ki udeležencem individualno namenijo svoj čas. Fotografije bodo v času delavnice objavljene na spletni strani www.celjefokus.si ter na zaključni razstavi in projekciji Celje FOKUS, ki bo v soboto, 21. julija, ob 21. uri v atriju Celjskega mladinskega centra. Sledilo bo prijetno druženje pozno v noč.

Ves čas delavnice bodo na voljo brezplačna predavanja mentorjev na temo fotografije.

Delavnica bo potekala do 21. 7. 2012. Več informacij na www.celjefokus.si in info@celjefokus.si.

§ BOGAT IN PESTER PROGRAM PRIREDITEV OB OBALI ŠMARTINSKEGA JEZERA

K OBISKU VABI PRAVLJIČNA PIKNIK VASICA ZELEN'DOL, JUNIJ, JULIJ in AVGUST

Šmartinsko jezero v neposredni bližini Celja je s svojo razgibano obalo in zanimivo okolico privlačna točka, ki jo z vsemi njenimi danostmi in pobudami iz lokalnega okolja razvijamo v celovit in atraktiven turistični produkt. Nastalo je po izgradnji 18,5 metra visoke in 205 metrov dolge pregrade Loče na potoku Koprivnica leta 1970 in meri 113 ha jezerske površine. Poleg svoje prvotne funkcije zadrževalnika visoke vode sta se jezero in njegova okolica z leti spremenila v rekreacijsko, športno in turistično območje, ki je iz leta v leto popularnejše.

V letošnjem letu vabljeni k obisku zanimivih programskih vsebin v Pravljični piknik vasici Zelen'dol, ki se nahaja tik ob obalah Šmartinskega jezera (nad turistično ladjico). V Zelen'dolu se bodo vsebine odvijale ob koncih tedna skozi vse poletje; tako bodo lahko ljudje ob sobotah kupovali v Pošteni trgovini domače, slovenske izdelke (kruh, sirupe, svežo zelenjavo ... in stvari tudi predhodno naročili), prav tako se bo ob sobotah vrtela Glasba za nostalgike, ki bo obiskovalce popeljala nazaj v 70., 80. in 90. leta, ob nedeljah se bodo odvijale Reciklažne delavnice za staro in mlado, ki jih bodo v mesecu avgustu zamenjale Nedeljske umetniške delavnice za staro in mlado, prav tako v avgustu se bodo odvijale Avgustovske sobote ob tabornem ognju, poskrbljeno bo tudi za ljubitelje narodno-zabavne glasbe, ki bodo lahko uživali v tej zvrsti v mesecu avgustu, poskrbljeno bo za ljubitelje slikanja ... Vikendi bodo nagovarjali s programskimi vsebinami primernimi družinam z otroki: npr. Performans

Drevo Anđa družine Žutić - Duvivier (1. 7. ob 18.00) ... Obisk prireditev je brezplačen, nekaj pa jih bo potrebno tudi plačati. PIKNIK VASICA ZELEN'DOL PONUJA: najem romantičnih PIKNIKgrilKOČ, zunanji piknik prostor, nostalgične PIKNIK KOŠARE, otroški kotiček, slackline (hoja po vrvi) za spretne, Gostilnico "Pod krošnjami", možnost šotorjenja na Katjinem travniku, spanje na seniku, super zabavne rojstnodnevne zabave za otroke in odrasle...Več informacij o dogajanju: www.smartinsko-jezero.com. Zelen'dol najdete tudi na Facebooku ali na www.eventkoca.si.

  • NOVOSTI NA MESTNI PLAŽI NA SAVINJSKEM NABREŽJU

V letošnjem letu je bil za gostinsko upravljanje objekta na Mestni plaži objavljen Javni poziv za izvajanje gostinske dejavnosti. Nanj se je odzval en sam ponudnik, Citrus Fritolin d.o.o., ki je v celoti izpolnjeval zahtevane pogoje za opravljanje dejavnosti in bil kot takšen tudi izbran.

Program, ki se bo odvijal na Mestni plaži je raznolik, izbran na način, ki nagovarja široko javnost, a še vedno s pretanjenim posluhom za družine z otroki. K obisku bodo skoz vse poletne mesece vabile raznolike delavnice za otroke; prve bodo lahko otroci obiskovali že junija, ob sredah in petkih, v juliju pa se jim bodo pridružile še ponedeljkove delavnice. Prav tako bo, z dopolnjeno zbirko igral, dobro poskrbljeno za vse družine z otroci, ki si bodo prav tako lahko ogledale različne lutkovne predstave , uživale v vragolijah uličnih artistov ...

Noviteta v ponudbi so zanimive glasbene delavnice primerne za vse generacije. Prva delavnica skupinskega igranja na enostavna tolkala (zvončki, tamburin ...) bo potekala že 3. 6. ob 18.00, vodil pa jo bo vsestranski ustvarjalec Žiga Birsa. V letošnjem letu se bodo odvijale, pod mentorskim vodstvom Nina Šloserja, tudi Medgeneracijske delavnice spoznavanja Zahodnoafriških tolkal (12., 19. in 26. 6. ob 18.00).

Vsem obiskovalcem bodo vseskozi na voljo raznoliki prostočasni pripomočki, ki bodo omogočali igranje hokeja na travi, badmintona, balinanja, fuča ... Prav tako bo vsem obiskovalcem na voljo Knjižnica pod drevesi, ki bo razvajala z bogato knjižno zbirko primerno za vse generacije, knjige bodo obiskovalci lahko tudi kupili, na voljo pa bodo tudi križanke ter vrsta zanimivih revij in časopisov. Četrtkovi večeri bodo rezervirani za Evergreen party, ki bo prinesel obujanje spominov na glasbo naše in vaše mladosti ter drobna kulinarična presenečenja. Vsak petek bodo lahko obiskovalci obiskali Cocktail party in uživali v bogati ponudbi poletnih napitkov, med katerimi bodo seveda vzbujali pozornost t.i. smoothiji, ki bodo narejeni iz najboljšega svežega sadja. Ob robu Mestne plaže, tik ob sprehajalni poti, bo letos deloval Športni kotiček, ki bo namenjen vsem jutranjim rekreativcem. Vsako jutro med 7.00 in 9.00 bodo obiskovalci v športni opremi dobili gratis vitaminski napitek.

ŠMARTINSKO JEZERO: NAJAVLJAMO ŠTIMUNG FEST 2012 831. 8. In 1. 9. 2012) IN KONCERT ZA MLADE (30. 8. 2012)

· Generalni pokrovitelj: Mestna občina Celje

· Organizator in koordinator: Zavod Celeia Celje

· Zunanji poslovni partnerji

Šmartinsko jezero v neposredni bližini Celja je s svojo razgibano obalo in zanimivo okolico privlačna točka, ki se z vsemi danostmi in pobudami iz lokalnega okolja razvija v celovit in atraktiven turistični produkt, usmerjen za ustvarjanje pogojev in izvedbo različnih programov katerih osnovni cilj je povečanje gostinske, športne in turistične ponudbe ob jezeru in v zaledju.

Štimungfest, prireditev na prostem, se bo letos odvijala na Šmartinskem jezeru pri Celju v petek, 31. avgusta in v soboto, 1. septembra 2012. Prireditev, ki je v lanskem letu nastala z namenom, da s svojo vsebinsko podlago ter širino ustvari nov trend koncertov na prostem, v smislu celodnevnega druženja z različnimi vzporednimi dejavnostmi ,je v celoti upravičila svoj namen, saj jo v dveh dnevih obiskalo kar 10.000 obiskovalcev. Tudi letos se prireditev usmerja v predstavitev kakovostnih glasbenikov in glasbenih skupin, ki delujejo na področju narodno-zabavne glasbe v Sloveniji in tudi tujini. Prav tako bo tudi letos velik poudarek na dinamičnem spremljevalnem dogajanju. Ena izmed novosti prireditve je tudi povezovanje s tradicionalno prireditvijo Zlata harmonika Ljubečne 2012, ki se odvija v istem terminu. Tako se bodo v sobotnem programu Štimung festa 2012 predstavili zmagovalci Zlate harmonike 2012 po kategorijah: absolutni zmagovalec, najboljši med veterani, naj godec leta, zmagovalec občinstva in dobitnik plakete Avgusta Stanka.

V četrtek, 30. avgusta bo na prizorišču Štimung festa potekal koncert za mlade.

Na vse tri dogodke bo vstop prost. Organizirani bodo tudi brezplačni avtobusni prevozi izpred Mercator centra Celje in cerkve sv. Duha v Novi vasi, kjer bodo tudi urejena parkirišča, prav tako bo poskrbljeno za gostinske storitve.

VIŠINA SREDSTEV NAMENJENIH ZA REALIZACIJO PROJEKTA POLETJE V CELJU, KNEŽJEM MESTU 2012

Ø Sredstva namenjena za program: : 30.400 EUR

POKROVITELJI POLETJA V CELJU, KNEŽJEM MESTU 2012

Ø Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 poteka pod okriljem Mestne občine Celje

Ø Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju)

Ø Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info

Ø Pokrovitelji: Elektro Turnšek, Zavarovalnica Adriatic, Zavarovalnica Triglav, Elektro Celje, Elektro Celje Energija, Banka Celje, Petre šotori - hale - odri d.o.o., Mika Dom d. o.o., Geodetski zavod Celje, EMO Orodjarna d.o.o.

UPORABLJENA KOMUNIKACIJSKA ORODJA

Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 spremlja brošura, ki bo izšla v nakladi 8000 kom in bo dostopna na TIC Celje, Krekov trg 3, na TIC Stari grad Celje, pri organizatorji posameznih prireditev ter na spletnih straneh www.celeia.info.

Oglaševanje prireditev bo potekalo na spletnih portalih www.Celeia.info ter www.Celje.si in

tudi s pomočjo uporabe Facebooka (Stari grad Celje, Zavod Celeia Celje).

V letošnjem letu se povezujemo tudi s spletnim portalom Celje.Info ter Kozjansko.Info

Prav tako dogodke oglašujemo s pomočjo Radia Antena Štajerska ter Novega Tednika.