O-STA

Poročilo o dogodku PLATA 2012 - Z nogometom proti diskriminaciji

Datum: 28.5.2012

Četrtni mladinski center Zalog, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, v sodelovanju z Društvom za integracijo homoseksualnosti in Zavodom Enostavno prijatelji, je na šolskem igrišču Plata v Zalogu, priredil že 10. tradicionalno družabno-rekreativno prireditev - PLATA 2012 - Z nogometom proti diskriminaciji. Ob tej priložnosti je ČaMaC, kot mladi imenujejo svoj center v Zalogu, obeležil peto leto delovanja.

Mladi so svojo energijo usmerili v športne boje v malem nogometu in v metanju trojk, se preizkusili na otroškem poligonu, v vlečenju vrvi in v športni atrakciji Skike. Svojo ustvarjalnost so lahko sproščali na številnih kreativnih delavnicah, kot so velikanska slikarska delavnica, izdelava navijaških pripomočkov in krilc ter dresov, izdelava svetovnih znamenitosti in mlinov iz lesa ter druge. V okviru kotička "Eko živim, za zdravje skrbim" smo poudarili tudi pomen zdrave prehrane za kakovostnejše življenje.

Foto: Iman Hadzhivalcheva

Na turnirju je sodelovalo 6 ekip v starosti do 15 let in 8 ekip v starosti nad 15 let. Med slednjimi sta bili na posebno povabilo tokrat z nami moštvo Kralji ulice in moštvo Azilnega doma v Ljubljani, AD Tigri. Malo čez poldne se je že po tradiciji med mlade na Plati pomešal tudi župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković. Za topel prigrizek je ob zvokih glasbe, katero so izbrali in vrteli mladi, odlično poskrbela ekipa mladih kuharjev, ki jo je ubrano vodil kar direktor Javnega zavoda Mladi zmaji, gospod Vojko Vavpotič.

Foto: Iman Hadzhivalcheva

Z medsebojnim druženjem, ki je minilo v zadnji majski in za nameček še v sončni nedelji, smo znova utrjevali prijateljske vezi, krepili občutek za fair - play in razbijali predsodke do drugačnosti.

K sodelovanju smo znova pritegnili OŠ Zalog, Četrtno skupnost Polje in Gasilsko društvo Zalog. Prireditev na Plati so, poleg ustanoviteljice, Mestne občine Ljubljana, omogočila podjetja iz lokalnega okolja, Panem d.o.o., Gigola d.o.o. PE Vevška pekarna, Merkator d.d., Perutnina Ptuj d.d. in MDK - Maloprodaja d.o.o. PE Zalog.

Več informacij o dogodku lahko dobite pri Markotu Taljanu (051 659 024) in Doris Novak (051 659 023) ali pa na www.mladizmaji.si .

Foto: Iman Hadzhivalcheva