O-STA

Petrol prodrl na hrvaški trg oskrbe plovil s pogonskimi gorivi

Tribunj, 29. maj 2012 - Skupina Petrol je v marini Tribunj odprla svoj prvi specializirani bencinski servis za plovila na Hrvaškem in s tem razširila svoje poslovanje v tej državi tudi na oskrbo plovil s pogonskimi gorivi. Petrol načrtuje nadaljnjo razširitev tega poslovnega segmenta ob Jadranu, kjer je mogoče kupiti tudi najkakovostnejše gorivo Q Max dizel.

Marina v mestu Tribunj, ki leži severno od Vodic pri Šibeniku, je dobila nov bencinski servis, ki je opremljen z dvema točilnima mestoma, pretok goriva na posamezni ročki je 70 litrov v minuti. Oskrba z gorivom je mogoča za plovila dolžine do 25 metrov, globina ob pomolu je od 3 do 4,5 metra. Na bencinskem servisu sta uporabnikom na voljo trgovina z osnovno ponudbo izdelkov za osvežitev in menjalnica.

"Navdušeni nad stalno rastjo števila zvestih kupcev na naših bencinskih servisih po vsej državi, nadaljujemo s širenjem poslovanja na Hrvaškem. S prihajajočo turistično sezono bomo novo generacijo goriv najvišje kakovosti Q Max nudili vsem lastnikom plovil in ljubiteljem aktivne zabave na morju. Poleg goriva ponujamo navtikom vrhunsko storitev, zaradi katere so Petrolovi bencinski servisi ocenjeni kot eni najboljših v Evropi," je povedal David Korošec, direktor družbe Petrol Hrvatska.

Lastniki plovil, kot tudi vsi ostali ljubitelji plovbe, ki se bodo zadrževali na Jadranu to leto, bodo v ponudbi Petrolovega bencinskega servisa v marini Tribunj poleg 'modrega dizla' lahko natočili tudi Q Max Eurodiesel, gorivo nove družine visokokakovostnih pogonskih goriv Q Max, ki so od nedavnega na voljo na vseh bencinskih servisih Skupine Petrol v Sloveniji in v širši regiji. Gre za goriva, ki po svojih lastnostih presegajo aktualne standarde na tem področju.

Petrol načrtuje do začetka turistične sezone odpreti še en bencinski servis v marini na Hrvaškem, in sicer BP Kremik v Primoštenu.

Bencinski servis v marini Tribunj je postal del velike mreže bencinskih servisov Skupine Petrol, ki zdaj na Hrvaškem obsega 88 servisov, v regiji pa jih je že skupaj 456.