O-STA

V tem tednu Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 prinaša pestro bero dogodkov

Pričenja se DŽJEZZ 2012, ki združuje moči z Etno urban festivalom, na Stari grad Celje pa prihajata 6Pack Čukur & Big Band Vox

Celje, 4. junij 2012, Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 bo tudi v tem tednu postreglo s kopico dogodkov primernih za različne ciljne javnosti. Od četrtka, 7. do sobote, 9. junija 2012 bo v mestu ob Savinji potekal DŽJEZZ 2012, ki ga že tretje leto zapored organizira Hiša kulture Celje. Počasi se približuje tudi odprtje Etno urban festivala v organizaciji Celjskega mladinskega centra. Svoja vrata odpira tudi Stari grad Celje. Prvi bo nastopil 6Pack Čukur skupaj z Big band Voxom v petek, 8. junija ob 20.30. Letos bodo na Starem gradu Celje nastopili še: Celjski plesni orkester Žabe, Elvis Jackson, Dan D ter Jinxi, prav tako bodo na gradu gostovale gledališke predstave Moja dežela, Star fotr in Sašo Hribar Show.

Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info. Pokrovitelji: Elektro Turnšek, Zavarovalnica Adriatic, Zavarovalnica Triglav, Elektro Celje, Elektro Celje Energija, Banka Celje, Petre šotori - hale - odri d.o.o., Mika Dom d. o.o., Geodetski zavod Celje, EMO Orodjarna d.o.o. Več info na www.celeia.info. K obisku vabi tudi Facebook portal Stari grad Celje kjer lahko obiskovalci zadenejo brezplačno karto za obisk koncertov in predstav na Starem gradu Celje.

V dnevih, ki so pred nami, se bo v mestu ob Savinji odvila vrsta zanimivih dogodkov, ki jih organizatorji namenjajo raznolikim publikam. V sredo, 6. junija bodo lahko od 18.00 naprej najmlajši ustvarjali in se igrali na Mesti plaži ob Savinjskem nabrežju in ob 19.00 v Narodnem domu Celje obiskali Igrico za otroke Miška Mica v arhivu, s katero želi organizator, Zgodovinski arhiv Celje, najmlajše seznaniti z raziskovanjem zgodovine in arhivsko dejavnostjo. Oba dogodka sta za obiskovalce brezplačna. V četrtek, 7. junija ob 18.00 bo na Mestni plaži (v primeru slabega vremena na pokritem prizorišču Vodnega stolpa) gostovala prva v nizu številnih lutkovnih predstav, ki se bodo zvrstile vse tja do konca avgusta. Lutke vabijo na plažo: Kam pa kam, kozliček? je naslov lutkovne predstave, igrive zgodbe o kozličku, ki govori o odnosih med otroci in odraslimi. Vstop je prost. Prav tako v četrtek, 7. junija 2012 ob 19.00 bo na Mestni plaži potekal Evergreen party. Vstop prost.

V tem tednu se v Celju že tretje leto pričenja DŽJEZZ - Mednarodni jazz festival knežjega mesta. V četrtek, 7. junija ob 20.00 se bodo v Atriju Prothasijevega dvorca (v primeru slabega vremena v Localu) predstavili Duško Gojkovič kvintet & Holly Jazzus. V petek, 8. junija od 18.00 naprej mlajši ponovno vabljeni k brezplačnemu ustvarjanju in igranju na Mestni plaži. Ob 19.00 pa na Mestni plaži Cocktail party. V petek, 8. junija ob 20.00 k obisku ponovno vabi DŽJEZZ 2012 v Atriju Prothasijevega dvorca. Nastopili bodo Simone Zanchini & Vito Marenče Group. Prav tako v petek, 8. junija ob 20.30 na Stari grad Celje prihajata 6Pack Čukur & Big band Vox. Gre za prvo sodelovanje Big Banda in rap glasbe pri nas. 6Pack Čukur je po desetih letih nastopanja pripravil pravo glasbeno poslastico. Dvajset članski Big Band Vox pod vodstvom Davida Slatineka preigrava Čukurjeve uspešnice v zelo drugačni obliki. V soboto, 9. junija ob 11.00 vabljeni k obisku Pravljične piknik vasice Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru kjer lahko kupujete v Zelen'dolovi pošteni trgovini. Ob 18.00 pa v Pravljični piknik vasici Zelen'dol Glasba za nostalgike. V soboto, 9. junija ob 20.00 lahko obiskovalci še zadnjič obiščejo DŽJEZZ 2012 v Atriju Prothasijevega dvorca kjer bodo nastopili Will Vinson Quartett & Jadranka Juras & Milan Stanisavljević. S koncertom se namreč zaključuje letošnji Mednarodni jazz festival v mestu ob Savinji. V nedeljo, 10. Junija bo od 11.00 naprej vabljeni v Pravljično piknik vasico Zelen'dol, kjer bodo lahko otroci uživali v Živalski čohalnici ali pa se, skupaj s starši in prijatelji udeležili Nedeljskih reciklažnih delavnic za staro in mlado. Vstop prost.

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.