O-STA

Destinacija "Dežela celjska" se je s svojo ponudbo od 31. maja do 3. junija predstavljala na Primorskem sejmu

Celje, 6. junij 2012

Posebno pozornost je destinacija tokrat namenila predstavitvi zdraviliške ponudbe

Celje, 6. junij 2012, Zavod Celeia Celje kot regionalna destinacijska organizacija Dežela celjska v okviru podpisane pogodbe z Ministrstvom za gospodarstvo za projekt " RDO Dežela celjska " (sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, občin in turističnega gospodarstva) aktivno nadaljuje s promocijskimi aktivnostmi v letu 2012. Tako je tokrat predstavljala turistično ponudbo Dežele celjske v športni dvorani Bonifika v Kopru, kjer je v času od 31. maja od 3. junija svoja vrata odprl 19. Mednarodni obrtno podjetniški sejem - Primorski sejem. Predstavitev je bila izjemno uspešna, saj je sejem v treh dnevih obiskalo več kot 20.000 obiskovalcev. Večino obiskovalcev Primorskega sejma predstavljajo Italijani, ki so za slovenski trg in omenjeno destinacijo zelo pomembni gostje. Tako so udeleženci sejma, člani RDO Dežela celjska, posebno pozornost namenili prav italijanskim obiskovalcem, ki zelo radi obiščejo slovenske terme in so prav tako odlični poznavalci slovenske kulinarične ponudbe.

Posebno pozornost je RDO Dežela celjska tokrat namenila zdraviliščem, vključenim v destinacijo, ki so se s svojo ponudbo predstavljala vsak dan. Tako so obiskovalce sejma v udobje svoje ponudbe privabljali: Thermana Laško, Rimske terme, Terme Dobrna, Terme Zreče, Terme Olimia in Grand hotel Sava Rogaška.

Na skupnem razstavnem prostoru je predstavitev turistične ponudbe potekala po subregijskih dnevih, kjer so se, na posameznih pultih, predstavljali različni turistični ponudniki. Tako so se prvi dan sejma predstavili ponudniki iz Celja in Laškega; bogato turistično ponudbo Celja in Laškega so tako predstavljali Turistično informacijski center Celje, Celjska koča in STIK Laško. Drugi dan sejma se je s svojo ponudbo predstavila subregija Spodnjesavinjsko. Predstavitev so izvedli: Zavod za turizem, šport in kulturo Žalec, TD Šempeter in Vila Monet. V soboto so obiskovalci spoznali bogato ponudbo Turistične kmetije Urška in Turistične kmetije Arbajter. Zaključni dan Primorskega sejma je pripadel subregiji Obsotelje & Kozjansko, ki je obiskovalcem predstavila ponudbo Kozjanskega parka, Olimja in Podčetrtka ter Rogatca. Društvo kmetic Ajda pa je predstavilo značilne kulinarične dobrote.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Razstavni prostor RDO Dežela celjska na Primorskem sejmu (iz arhiva Zavoda Celeia Celje)

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, tel.: 03 42 87 935, e-pošta:ursa.dorn@celje.si


(c) Mestna občina Celje si pridržuje vse pravice.


Sporočilo je poslovna skrivnost in je namenjeno samo navedenemu naslovniku/naslovnikom.
Če ste pomotoma prejeli to sporočilo, vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Prosimo, da spoštujete zaupnost sporočila in ga ne berete, kopirate, objavljate oziroma kakorkoli širite njegove vsebine. Mestna občina Celje ni odgovorna za spremenjeno, preurejeno ali ponarejeno sporočilo.

(c) copyright Municipality of Celje - all rights reserved.
This message is confidential and intended solely for the addressee(s).
If you have received this e-mail by mistake, please notify the sender and delete this message from your system. Please uphold strict confidentiality and neither read, copy, disseminate, nor otherwise make use of their content in any way. Municipality of Celje shall not be liable for the message if altered, changed or falsified.


IMG_1762.JPG