O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu letos odlično dopolnjeno z dinamično ponudbo Poletne muzejske noči mesta ob Savinji

Živahen teden prinaša odprtje Etno urban festivala, delavnice spoznavanja zahodnoafriških tolkal, gledališko predstavo Maček Muri in vrsto drugih dogodkov

Celje, 11. junij 2012, Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 bo v prihajajočem tednu dihalo z Etno urban festivalom Celjskega mladinskega centra, ki svoja vrata odpira v sredo, 13. junija ob 20.00 in ki svojo otvoritev združuje z instalacijskim performansom ANR_T_GALERIJA, avtorice Anke Rener, odlične slovenske plesalke. Prav tako bo konec tedna močno zaznamovala zares pestra bera dogodkov, ki jih celjski muzeji in Likovni salon pripravljajo v okviru Poletne muzejske noči, projekta, ki sedaj že nekaj let zapored ljudem omogoča brezplačen vpogled v zakulisje slovenske muzealske in galerijske dejavnosti. Teden pričenjamo z odlično, za obiskovalce brezplačno gledališko predstavo za otroke Koliko je ura, ki jo bodo na odprtem prizorišču Vodnega stolpa (v vsakem vremenu, prizorišče je pokrito) izvedli člani Otroške gledališke skupine KUD "Zarja" Trnovlje - Celje. V tem tednu na Mestni plaži pričenjamo tudi s serijo za udeležence brezplačnih Medgeneracijskih glasbenih delavnic namenjenih spoznavanju zahodnoafriških tolkal, ki jih bo vodil Nino Šloser, profesor glasbe, ki se že vrsto let ukvarja s proučevanjem ritmov in tolkal ter deluje na področju multikulturne glasbene vzgoje in izobraževanja.

Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info. Pokrovitelji: Elektro Turnšek, Zavarovalnica Adriatic, Zavarovalnica Triglav, Elektro Celje, Elektro Celje Energija, Banka Celje, Petre šotori - hale - odri d.o.o., Mika Dom d. o.o., Geodetski zavod Celje, EMO Orodjarna d.o.o. Več info na www.celeia.info. K obisku vabi tudi Facebook portal Stari grad Celje kjer lahko obiskovalci zadenejo brezplačno karto za obisk koncertov in predstav na Starem gradu Celje.

Prireditveni teden se v ponedeljek, 11. junija ob 18.00 pričenja na Vodnem stolpu (prireditev bo v vsakem vremenu) z za obiskovalce brezplačno gledališko predstavo za otroke Koliko je ura, v kateri nastopajo člani otroške gledališke skupine KUD "Zarja" Trnovlje - Celje. V torek, 12. junija ob 18.00 na Mestni plaži (v primeru slabega vremena na pokritem prizorišču Vodnega stolpa) prva v nizu treh Medgeneracijskih glasbenih delavnic spoznavanja zahodnoafriških ritmov in tolkal, ki jih bo vodil profesor glasbe, Nino Šloser. Brezplačna delavnica je namenjena udeležencem vseh generacij, ki si želijo radosti ob bobnanju ne glede na predhodne izkušnje in glasbeno predznanje. V sredo, 13. junija od 18.00 na Mestni plaži brezplačno igranje in ustvarjaje za najmlajše in ob 21.00 v Celjskem mladinskem centru otvoritev Etno urban festivala, ki ga bo pospremil instalacijski performansom ANR_T_GALERIJA, avtorice Anke Rener, odlične slovenske plesalke. V četrtek, 14. junija ob 18.00 na odru SLG Celje odlična predstava Maček Muri, ki prinaša eno najlepših slovenskih mačjih zgodb. Za ogled predstave je potrebno plačati vstopnino. Prav tako v četrtek, 14. junija ob 19.00 Mestna plaža vabi k obisku Evergreen party-a z glasbo vaše in naše mladosti. Prav tako v četrtek, 14. junija ob 19.30 v Špitalski kapelici recital kitarista Aljaža Cvirna, ki bo na tokratnem recitalu predstavil zanimiv izbor del za kitaro, ki sega od renesanse do sodobnosti ter skladbe slovenskih in tujih skladateljev. Za koncert je potrebno plačati vstopnino. V petek, 15. junija od 18.00 ponovno vabljeni k obisku brezplačnih ustvarjalnic in iger na Mestni plaži, ki se jim ob 19.00 pridružuje še Cocktail party. Pestro prireditveno dogajanje v petek, 15. junija ob 19.00 vabi v Dom sv. Jožef na brezplačne Večere v atriju (v primeru slabega vremena v Kardinalovi dvorani Doma sv. Jožef), ki tokrat prinašajo nastop Ženskega pevskega zbora iz Gotovelj. Razgiban petkov večer lahko zaključite ob 21.00 v Atriju Celjskega mladinskega centra (v primeru slabega vremena v Celjskem domu) na koncertu skupin Saxotoxin in Dej še en litro katerih nastop boste še dolgo hranili v spominu. Za koncert je potrebno plačati vstopnino. V soboto, 16. junija bo Celje dihalo v znamenju Poletne muzejske noči, saj bodo svoja vrata na stežaj odprli celjski muzeji in Likovni salon Celje. Prav posebno živahno bo tudi v Pravljični piknik vasici Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru, ki v soboto, 16. junija vabi k obisku ob 11.00 in 18.00 uri.

V nedeljo, 17. junija med 11.00 in 12.00 vabljeni v Pravljično piknik vasico Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru na Nedeljske reciklažne delavnice za staro in mlado. Vstop prost. Prav tako v nedeljo, 17. junija med 14.00 in 21.00 vabljeni na Stari grad Celje kjer bodo članice in člani Kulturno prosvetnega društva Svoboda iz Celja v različnih likovnih tehnikah ustvarjali na temo rodbine Celjskih.

Program Poletne muzejske noči v Celju - Sobota, 16. junij

18.00 do 24.00 LIKOVNI SALON CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

Obiščite razstavo Tabla celjske umetnice Ive Tratnik in sodelujte na posebnem dogodku, koncertu, kjer boste nastopili v vlogi ustvarjalcev, glasbenikov.

Zavod Celeia Celje - Center sodobnih umetnosti

18.00 do 24.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

Brezplačen ogled vseh razstav v Pokrajinskem muzeju Celje. V muzejski trgovini 20% popust na muzejske publikacije. Muzej bo ta dan odprt od 10.00 do 18.00 (vstopnina), od 18.00 do 24.00 (vstop prost) - prireditve v sklopu Poletne muzejske noči. PMC

18.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

S HERAMNOM LISJAKOM PO RAZSTAVI OBRAZI OPERET

Ustvarjalni program za vse družine.

Vstop prost. MNZC

19.30 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

VODSTVO PO RAZSTAVI OBRAZI OPERETE

Vstop prost. MNZC

20.00 do 23.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

Z MUZEJSKIM AVTOMOBILOM V MUZEJ!

Pokrajinski muzej Celje vam v sodelovanju s partnerji iz Slovenske veteranske avto moto zveze Slovenije ter Muzejem motociklov Vransko ta večer omogoča vožnjo s starodobnimi avtomobili. Vstopna postaja: Kino Metropol, od koder se boste lahko, skozi staro mestno jedro, ki bo ta večer izjemoma prevozno, z avtomobili pripeljali v Pokrajinski muzej Celje. PMC

20.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE - KNEŽJI DVOR

POLETNA MUZEJSKA NOČ

BREZPLAČNO JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM. PMC

20.00 VODNI STOLP

LOCALCOOLTURA: OKTET 9

Vstop prost.

Local v sodelovanju s Hišo kulture Celje

20.30 do 22.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

OGLED PROJEKCIJ ŠTIRIH OPERET, ki so nastale v projektu Jumum.

Vstop prost. MNZC

21.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE. STARA GROFIJA

POLETNA MUZEJSKA NOČ

BREZPLAČNO JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI ALMA M. KARLIN - POTI PMC

21.30 ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA

ETNO URBAN FESTIVAL

KONCERT: SAXOTOXIN in DEJ ŠE'N LITRO

Cena vstopnice: Prodaja vstopnic: Info pisarna Celjskega mladinskega centra in MCC Kavarna. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu.

Celjski mladinski center

21.30 do 22.30 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

BREZPLAČEN OGLED PROJEKCIJE FILMA ULRIK CELJSKI IN VLADISLAV HUNJADI

Režija: Ilija Stanojevič - Cica

ČB, nemi film

Projekcija zgodovinske drame, ki prikazuje dogodek iz leta 1456, ko je bil, v borbi za prevlado Ogrske monarhije, na Kalemegdanu ubit knez Ulrik II.

22.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ

GLASBENO DOŽIVETJE NA MUZEJSKEM BALKONU

Vstop prost. MNZC

23.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, STAR GROFIJA

POLETNA MUZEJSKA NOČ

BREZPLAČNO JAVNO VODSTVO PO KULTURNO IN UMETNOSTNOZGODOVINSKI RAZSTAVI PMC

Več informacij: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 936, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.