O-STA

V središču mesta Celje ta konec tedna prireditev Podeželje v mestu

Prireditev namenjena promociji slovenskega podeželja

Celje, 11. junij 2012, Zavod Celeia Celje v sodelovanju z društvom raznolikost podeželja vabi v soboto, 16. junija 2012, med 9.00 in 13.00 v središče mesta Celje kjer se bo odvijala sedaj že tradicionalna prireditev Podeželje v mestu. Prireditev ,s katero želijo organizatorji obiskovalcem približati slovensko podeželje in ob tem predstaviti tudi njegovo pestro in raznoliko ponudbo (gastronomska ponudba, nastanitvena ponudba ipd.), se odvija dvakrat v letu. Poletni predstavitvi sledi še jesenska. V soboto bodo lahko obiskovalci v središču mesta kupovali pridelke in izdelke iz kmetij, ki bodo predstavljeni na 20 stojnicah ter uživali v predstavitvi domače obrti ter predstavitvi društev iz podeželja. Prav tako bodo lahko podrobneje spoznali turistične in ekološke kmetije, ki se nahajajo v bližnji in širši okolici mesta Celje. Vsako leto prireditev spremlja bogat animacijski program, ki daje celotnemu dogodku prav poseben čar. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je prost. Prireditev je omogočila Mestna občina Celje.

V letošnjem letu je velik poudarek namenjen nagovoru najmlajše publike. Tako bo na prireditvi potekala predstavitev projekta "Razigrani gozd", ki je plod sodelovanja med Zavodom za gozdove Slovenije, OE Celje in Vrtcem Anice Černejeve iz Celja. Strokovni delavci Zavoda za gozdove Slovenije OE Celje prav tako pripravljajo bogat animacijski program za najmlajše, ki so ga simpatično poimenovali "V gozd po modrost" v katerem bodo lahko otroci spoznavali drevesne vrste, barvali "Kačo farbačo" ter risali s pirografom. Oba projekta sta nastala iz želje, da se spodbuja otrokov pozitiven odnos do narave in okolja v katerem živimo. Dogajanje bodo s folklornim nastopom popestrili še učenci OŠ Lava, ki bodo obiskovalcem predstavili slovenske ljudske plese. Nekoliko starejšo publiko bodo zabavali člani Celjske folklorne skupine in narodno zabavni ansambel Mikola. Obiskovalci bodo lahko prav tako okušali dobrote slovenskega podeželja ter si privoščili nepozabno vožnjo s kočijo, ki jim bo omogočila, da bodo mesto Celje doživeli iz nekoliko drugačne perspektive.

Več informacij: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezna.gabrovec@celje.si.