O-STA

Lutkovno gledališče Ljubljana prejelo nagrado Grand Prix festivala TIBA v Beogradu

Spoštovani,

Igralke in igralci Lutkovnega gledališča Ljubljana so se danes vrnili z gostovanja v Srbiji, kjer so na 10. festivalu Tiba odigrali predstavo Romeo & Julija in zanjo prejeli glavno nagrado za najboljšo predstavo festivala.

Žirija v sestavi Donka Špiček, Mick Gordon in Mojca Horvat, koreografinja iz Slovenije, je v obrazložitvi zapisala, da so vsi elementi predstave, od oblikovanja, zvoka, svetlobe, režije in najpomembnejše celotne izvedbe, integrirani v celoto še bogatejši od posameznih delov.

Lutkovno predstavo za odrasle, ki je nastala po motivih Williama Shakespera, je režiral Jaka Ivanc, nastala pa je v koprodukciji z Gledališčem Koper. Na sodoben in izviren način prikazuje zgodbo o usodni ljubezni in njenih posledicah, o zvestobi in predanosti. V glavnih vlogah Romea in Julija nastopata Iztok Lužar in Martina Maurič Lazar. Premierno je bila uprizorjena 27. maja 2011.

To je že druga nagrada, ki jo je na festivalih v teh dneh dobilo Lutkovno gledališče Ljubljana. Na svetovnem lutkarskem kongresu in festivalu UNIMA v Chengduju je nagrado dobil kostumograf predstave Vžigalnik Iztok Hrga.