O-STA

SoloPower predstavil solarne rešitve nove generacije na sejmu Intersolar v Münchnu: zmogljive in prilagodljive panele z enostavnimi sistemi za namestitev

13. junij 2012 04:05 UTC

SoloPower želi, da bi bila sončna energija glavni vir energije za svetovne poslovne in industrijske stavbe, ki porabijo 40% elektrike

Intersolar Europe 2012

MÜNCHEN, Nemčija & SAN JOSE, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - SoloPower, podjetje iz San Joseja v Kaliforniji, ki izdeluje visoko zmogljive, lahke in prilagodljive sončne celice in module, je danes na münchenskem sejmu Intersolar, ki je eden največjih sejmov fotovoltaične industrije na svetu, predstavil naslednjo generacijo integriranih solarnih rešitev. Rešitve podjetja SoloPower vključujejo šest modelov fotovoltaičnih panelov in tri nove enostavne sisteme za namestitev brez vrtanja: SoloSaddle, SoloWedge in SoloBridge, ki omogočajo več možnosti za namestitev in hkrati optimizirajo učinkovitost strešnih modulov za poslovne in industrijske stavbe po svetu.

"V SoloPowerju se trgu prilagajmo na podlagi potreb naših strank z rešitvami, ki se jih da hitro namestiti tako na stare kot na nove strehe ter so prilagodljive specifičnim pogojem na vseh lokacijah," je dejal Bruce Khouri, predsednik in izvršni direktor komercialnega sektorja v podjetju SoloPower. "Kombinacija naših SoloPanelov naslednje generacije in namestitvenih sistemov nam omogoča, da razširimo trg solarnih rešitev za strehe in tako naredimo sončno energijo enostavno in cenovno učinkovito za praktično katerikoli tip strehe kjerkoli."

Nova serija solarnih rešitev SoloPower vključuje naslednje SoloPanele in namestitvene sisteme, ki omogočajo, da moduli delujejo optimalno in jih je možno namestiti na vrsto strešnih sistemov na različnih lokacijah:

SoloPanel® SF1 in SP1, primerna za namestitev na 30-centimetrsko in 40-centimetrsko kovinsko streho s stoječimi zgibi.

SoloPanel® SP3L in SP3S, velika modula, primerna za namestitev na poslovne in industrijske stavbe s strehami z majhnim nagibom.

SoloSaddle sistem za namestitev brez vrtanja, oblikovan za enostavno nameščanje SP3S na membranske strešne sisteme. Krivulja z majhnim nagibom omogoča samodejno čiščenje in visoko zmogljivost v vročih podnebjih.

SoloWedge sistem za namestitev brez vrtanja, zasnovan za enostavno nameščanje SP3L na membranske strešne sisteme. Petstopenjski naklon omogoča samodejno čiščenje in največjo zmogljivost v mrzlih podnebjih.

SoloBridge sistem za namestitev brez vrtanja, zasnovan za enostavno nameščanje SP3L na kovinske strešne sisteme.

SoloPower predstavlja svoje solarne rešitve naslednje generacije v času, ko zaposluje delavce za svojo napredno, visoko zmogljivo tovarno v Portlandu v ameriški zvezni državi Oregon, ki bo začela delovati v letošnjem letu. SoloPower načrtuje, da bo podjetje v Portlandu v končni fazi imelo 400MW zmožnosti in zaposlovalo 450 ljudi.

"SoloPower gradi naš nov proizvodni objekt v Oregonu zaradi vizionarskega vodenja in podpore zvezne države Oregon, oregonskega ministrstva za energijo in mesta Portland," je dejal Tim Harris, izvršni direktor SoloPowerja. "Strokovna delovna sila v Portlandu nam je omogočila, da lahko za ustvarjanje novih delovnih mest in spodbujanja "pametnih delovnih mest" v energetiki črpamo iz zelo močnega lokalnega ozadja."

Lastniški pristop podjetja SoloPower pooseblja kritično tehnologijo, proizvodnjo in stroškovne prednosti, ki omogočajo obsežno izdelavo visoko zmogljivih fotovoltaičnih CIGS celic. Celice CIGS so nameščene v unikatne, prilagodljive in lahke solarne module, ki potrebujejo manj opreme za uravnoteženje in jih je bolj enostavno namestiti kot običajne solarne panele.

Celice in moduli podjetja SoloPower so konstantno podvrženi neizprosnemu okoljskemu testiranju in testiranju za pospešen življenjski cikel, ki presega standarde v industriji, zasnovani pa so za najboljšo učinkovitost v vseh svetlobnih pogojih. Moduli pa imajo tudi obhodne diode nizkega profila, ki omogočajo najboljšo učinkovitost v senčnih pogojih. Najnovejše rešitve podjetja omogočajo razvoj možnosti za integracijo sončne energije s preizkušeno tehnologijo, ki presega slabosti ostalih tankoplastnih solarnih modulov in ponuja resnično prilagodljivost za veliko načinov uporabe.

Za več informacij obiščite www.SoloPower.com

O SoloPower

SoloPower Inc. s sedežem v San Joseju v Kaliforniji uporablja inovativno, lastniško trakovno elektrodepozicijsko proizvodno tehnologijo za proizvajanje nizko-cenovnih lahkih in prilagodljivih visoko zmogljivih fotovoltaičnih celic baker-indij-galij-diselenidnih (CIGS). Celice CIGS so nameščene v unikatne, prilagodljive in lahke solarne module, ki potrebujejo manj opreme za uravnoteženje in so enostavnejše za namestitev kot običajni solarni paneli. Moduli SoloPower imajo certifikate za standarde UL in IEC. Podjetje gradi proizvodno centralo in prvi visoko zmogljiv proizvodni obrat v Portlandu v Oregonu. Vodilni investitorji v podjetje so med drugim tudi Hudson Clean Energy Partners, Crosslink Capital, Convexa in Firsthand. Za več informacij o SoloPower obiščite www.solopower.com.

Kontakti

za SoloPower

John Keaten, +01 212-784-5701

jkeaten@groupgordon.com

Vir: SoloPower

Omogoča Business Wire

Ta izjavo za medije si lahko ogledate na:

http://www.businesswire.com/news/home/20120612006775/en