O-STA

Najava desete zaključne prireditve: Prostovoljec leta 2011

Pozdravljeni!

Mladinski svet Slovenije letos že desetič pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo danes

v četrtek, 14. junija 2010, ob 16:00 na Brdu pri Kranju (Kongresni center, dvorana Grandis).

Častni pokrovitelj natečaja je tudi letos predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki bo s svojo soprogo Barbaro Miklič Türk tudi gostil zaključno prireditev. V natečaj je letos 130 različnih prijaviteljev prijavilo 162 posameznikov in 52 projektov; strokovna komisija pa je medtem že izbrala najboljše.

Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki institucij - prijaviteljev ter predstavniki drugih organizacij, ki se ukvarjajo s prostovoljstvom. Tudi tokrat bomo podelili nazive najboljšim prostovoljcem in projektom: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah ter naziv Naj prostovoljski projekt; posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt. Pri podelitvi nazivov in priznanj bodo sodelovali: minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak, predsednik Mladinskega sveta Slovenije Kamal Izidor Shaker in seveda predsednik dr. Danilo Türk.

Rezultati natečaja bodo znani šele ob sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih mest oz. njihove bližnje ali širše okolice: Celje, Črnomelj, Ljubljana in okoliške občine, Ljutomer, Postojna, Slovenske Konjice in Velenje.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je Mladinski svet Slovenije v februarju letos objavil že desetič zapored; z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2011. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino in Mladinskega sveta Slovenije.

Za več informacij lahko pišete na prostovoljec@mss.si ali pokličete na 041 401 257 (Tanja). Na voljo vam bomo danes po 18:00. Povezavo do letošnje brošure Prostovoljec leta najdete na naši spletni strani.