O-STA

Na voljo je novi SGI® UV™: računalnik "Big Brain"

  1. junij 2012 07:15 UTC

Največji sistem za pregledovanje velikih podatkovnih baz z notranjim pomnilnikom

Mednarodna konferenca superračunalnikov 2012

HAMBURG, Nemčija - (BUSINESS WIRE) - SGI (NASDAQ: SGI), zaupanja vredno vodilno podjetje na področju tehničnega računalništva, je danes naznanilo, da je dosegljiva nova družina proizvodov SGI® UV™ 2. V SGI UV 2 je podvojeno število jeder (do 4096 jeder), količina skladnega glavnega pomnilnika pa je štirikrat večja (do 64 terabajtov) od prejšnje generacije, ki je na voljo za računalništvo v pomnilniku za sisteme z enotno sliko. SGI UV 2 lahko doseže do osem petabajtov skupnega pomnilnika in na najvišji I/O stopnji štiri terabajte na sekundo (14 PB/h) lahko v manj kot treh sekundah v spomin naloži celotno vsebino tiskanih del v knjižnici ameriškega senata. Ta edinstvena zmogljivost omogoča uporabnikom, da najdejo odgovore na največje svetovne probleme na sistemu, ki ga je enako lahko upravljati kot delovno postajo. Sestavljen po industrijskih standardih, SGI UV 2, ki podpira veliko izbiro pomnilniških možnosti, nudi celostno rešitev za računalništvo brez meja.

"Nov napredek v snovanju naslednje generacije SGI UV platforme ni usmerjen samo na večanje naše prednosti na področju velikosti skladnega predpomnilniškega spomina in odgovarjajočega števila jeder. Vso to dodatno moč nam je uspelo ob zmanjšanju cene sistema," je rekel dr. Eng Lim Goh, tehnični direktor SGI. "Pravzaprav stane osnovna konfiguracija SGI UV 2 40% manj kot SGI UV 1. To pa pomeni, da se je povečala dosegljivost sistemov s skladnim pomnilnikom za raziskovalce, analitike in 'manjkajočo sredino' (majhna in srednja podjetja), saj omogoča učinkovito alternativo z nižjim stroškom lastništva kot računalništvo v grozdu."

Največji sistem za pregledovanje velikih podatkovnih baz z notranjim pomnilnikom na svetu

SGI UV 2 je edini dosegljiv sistem na trgu, ki izkorišča moč najnovejše družine procesorjev Intel® Xeon® E5 z več kot štirimi vtičnicami in 1,5 terabajta pomnilnika, in ponuja dvakratno cenovno učinkovitost strežnika HP ProLiant DL9801. SGI UV 2 lahko uporabljate kot majhen sistem z le 16 jedri in 32 gigabajti pomnilnika, ki ga je mogoče enostavno razširiti. Na zgornjem delu razpona pa ima SGI UV 2 svetovni rekord v referenčni SPECompL2001, in prvo mesto za 64-vtični Intel® Xeon® E5-4600 v referenčnem SPECint_rate_base2006 in SPECfp_rate_base20062. Z največjo zmogljivostjo stopnje I/O do štiri terabajte na sekundo in skladnim skupnim pomnilnikom, ki je do 1000-krat hitrejši od flash pomnilnika, je SGI UV najmočnejši sistem z notranjim pomnilnikom za obdelovanje velikih podatkovnih baz.

"Zelo sem zadovoljen, ker bom dobil prvi SGI UV 2 superračunalnik na svetu. Novi podatki o našem vesolju, na primer s satelita Planck, nam ponujajo neverjeten nov vpogled. Da bi lahko preverili naše matematične teorije, moramo te elemente primerjati v računalniških simulacijah. Prilagodljiv nov sistem UV 2 COSMOS3, ki bo kmalu dopolnjen z Intelovo MIC tehnologijo, bo poskrbel, da bodo raziskovalci iz Velike Britanije ostali na čelu klasične in opazovalne kozmologije," je dejal profesor Stephen Hawking.

Osredotočite se na reševanje vaših problemov, ne problemov z IT

SGI UV deluje kot delovna postaja (na enem zapisu sistema ima katerikoli program dostop do vseh jeder in celotnega pomnilnika sistema); je precej manj zahteven za uporabo kot običajni sistemi z možnostjo nadgrajevanja z veliko vozlišči, aplikacije pa se lahko nadgradijo brez zahtevnih procesov za nadgrajevanje programske opreme z več stopnjami. Zaradi velike zmogljivosti SGI UV 2 lahko uporabniki uskladijo celotne delovne procese v enem sistemu z zelo majhno obremenitvijo za IT za en računalnik v primerjavi s primerljivimi grozdnimi ali nadgradljivimi sistemi.

SGI UV lahko upravlja vse od namiznih aplikacij do osnovnih grozdnih aplikacij ter tako predstavlja alternativo majhnim in srednjim grozdom. Uporabniki se lahko osredotočijo na rezultate namesto na algoritme in se tako usmerijo v inovacije; analize s prenosnikov namestijo na SGI UV brez prepisovanja kode ali presnemavanja podatkov na druge sisteme. SGI UV 2 ponuja celostno rešitev s podporo za vrsto datotečnih sistemov in pomnilniških možnosti, vključno z SGI DMF, ki pomnilniške hierarhije naredi primerljive z lokalnim diskom.

SGI UV 2 omogoča najhitrejšo pot za reševanje problemov, ki zahtevajo več terabajtov, zaradi česar je idealna platforma za pospeševanje inovacij v podpori za odločitve, v genomiki in bioznanostih, kemiji in materialih, fiziki, znanosti integriranih sistemov, državni varnosti, snovanju proizvodov in ostalih področjih z velikimi podatkovnimi bazami. Britanski center za analiziranje genomov (TGAC), priznan na področju vzorčenja naslednjih generacij in center za biološke znanosti (CBS) na danski tehnični univerzi, priznan na področju metagenomike, sta med prvimi organizacijami, ki bodo uporabljale SGI UV 2 za raziskave na svojih področjih. Za več informacij o CBS se pridružite prihajajočemu spletnemu seminarju "Conquering Complexities in Cancer Research" (Premagovanje kompleksnosti v raziskovanju raka).

Računalništvo brez meja, postavljeno na industrijskih standardih

Z najboljšo možnostjo nadgradnje na svetu lahko uporabniki SGI UV 2, odprto platformo, postavljeno na industrijskih standardih, pozabijo na omejitve vozliščnih pomnilnikov z možnostjo nadgradnje. SGI UV 2 vključuje najnovejšo družino procesorjev Intel® Xeon® E5 in deluje na programski opremi Linux® brez prilagoditev. SGI UV 2 prav tako podpira Intelovo MIC tehnologijo kot tudi NVIDIA® Quadro® grafične procesorje in Tesla® pospeševalnike.

"SGI je izkoristil nove Intelove Xeon procesorje za razvoj razvejanega SGI UV 2, ki omogoča visoko učinkovitost za aplikacije od podatkovnega rudarjenja s pomočjo notranjega pomnilnika do vrste komercialnih aplikacij ter do visoko zmogljivostnega računalništva za obširne podatkovne baze in še več," je dejal Raj Hazra, podpredsednik IAG in generalni direktor v Technical Computing Group, Intel. "SGI UV 2 je pokazal, kaj vse je mogoče z računalniškim sistemom z enotno sliko za poslovne in znanstvene aplikacije."

Dosegljivost:

SGI UV 2000 je že na voljo. SGI UV 20 je na voljo za naročila, dostavljati pa ga bomo začeli v avgustu 2012. Cene se začnejo pri 30.000 ameriških dolarjih.

O podjetju SGI

SGI, zaupanja vredno vodilno podjetje na področju tehničnega računalništva, želi predvsem pomagati svojim strankam pri reševanju njihovih najbolj zahtevnih poslovnih in tehnoloških izzivov.

Za več informacij obiščite sgi.com.

Povežite se s podjetjem SGI na: Twitter (@sgi_corp), Facebook (facebook.com/sgiglobal), YouTube (youtube.com/sgicorp), in LinkedIn.

Za ogled fotografij in posnetkov obiščite: http://www.sgi.com/go/wikipedia

© 2012 Silicon Graphics International Corporation. SGI in logtip SGI sta blagovni znamki oz. registrirani blagovni znamki korporacije Silicon Graphics International Corp ali njenih hčerinskih podjetij v Združenih Državah Amerike in/ali v drugih državah. Intel in Xeon sta registrirani blagovni znamki korporacije Intel Corporation. NVIDIA, Quadro in Tesla so registrirane blagovne znamke korporacije NVIDIA. Vsa druga imena znamk in oznake so lastništvo posameznih podjetij.

1Izračun temelji na zmogljivosti v operacijah s plavajočo vejico in standardnih spletnih cenah strežnika HP ProLiant DL980 in standardnih cen SGI UV 2.

2SPEC® in referenčna imena SPECompL®, SPECint® in SPECfp® so registrirane blagovne znamke Standard Performance Evaluation Corporation. Referenčni rezultati omenjeni v besedilu temeljijo na rezultatih, objavljenih na www.spec.org z dne 14. maja 2012. Za najnovejše referenčne rezultate SPEC, obiščite www.spec.org.

  • SPECompL2001 pri 2993987 na 64 čipih, 512 jedrih, 512 nitih. 58% izboljšanje glede na predhodno generacijo z družino procesorjev Intel® Xeon® E7 (SGI Altix UV 1000,
  • SPECompL2001 = 1892885, 64 čipov, 512 jeder, 512 niti)
  • SPECint_rate_base2006 pri 16700. 3. med vsemi objavljenimi objavljenimi številkami
  • SPECfp_rate_base2006 pri 12000. 3. med vsemi objavljenimi številkami

3Konzorcij COSMOS, ki ga vodi profesor Hawking, je del britanske ustanove DiRAC HPC, ki jo financirata britanski svet za znanstvene in tehnološke ustanove in ministrstvo za ekonomijo, inovacije in veščine. Vprašanja prosimo naslovite na Andreya Kaliazina, sistemskega direktorja COSMOSa ali na profesorja Paula Shelleda, direktorja.

Kontakti:

Ogilvy Public Relations

Meghan Fintland, +1 415-677-2704

SGImedia@ogilvy.com

Vir: Silicon Graphics International Corporation

Omogočeno s pomočjo Business Wire

Ta izjava za medije je na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20120618005340/en