O-STA

Mladi smo ZAKON furamo za lajf!

Od 26. do 30. 6. 2012 se bodo mladi obiskovalci četrtnih mladinskih centrov, ki delujejo v okviru Javnega zavoda Mladi Zmaji - centra za kakovostno preživljanje prostega časa

otrok in mladih (ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana), udeležili vseslovenskega projekta "Mladi smo zakon - furajmo za lajf!" Mladi bodo ob strokovnem spremstvu kolesarili od Lendave do Kopra. Ekipa "Mladih zmajev" se bo od Divače proti Kopru pognala v petek 29. 6. 2012, ko bo tudi zaključek akcije. Častni pokrovitelj te akcije je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Skupna akcija poteka v okviru koordinacije Preventivnih programov za mlade Slovenije (v nadaljevanju: PPMS), katerega poslanstvo je izvajanje skrbi, pomoči in organizacija podpore otrokom, mladostnikom in njihovim družinam, ki živijo v revščini ali pa so na kakršen koli način izključeni. PPMS so programi za mlade, ki vključujejo Dnevni center za mlade - CONA Fužine, Program učno vzgojne pomoči - Cent'r Most, Škrlovec - dnevni center za mlade in družine, Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, Mladinsko središče Vič, Središče otrok in mladostnikov Bežigrad, Javni zavod Mladi zmaji (Četrtni mladinski centri Zalog, Šiška in Bežigrad), Mladinski center Tržič, Dnevni center za otroke in mladostnike - DC (več na: : http://ppms-blog.blogspot.com/)

Več informacij o projektu dobite pri Ani Marinčič (051 659 027) ali pri Doris Novak (051 659 023) ali pišete na info@mladizmaji.si .