O-STA

Na Olimpijske igre enajst nagrajencev Telekoma Slovenije - vsi v dvoje

Ljubljana, 20. junija - Končala se je odmevna nagradna igra Telekoma Slovenije "Poletite z nami na OI v Londonu". Včeraj so v Kristalni palači v ljubljanskem BTC-ju na priložnostni slovesnosti podelili nagrade vsem srečnim nagrajencem. V družbi nekaterih znanih slovenskih športnikov, dobitnikov kolajn s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger, je bil poseben gost dogodka olimpionik Miro Cerar.

Odštevanju do začetka športnega vrhunca leta 2012, olimpijskih iger v Londonu, so se vabilu Telekoma Slovenije odzvali številni nekdanji in še aktivni slovenski športniki, kot so Petra Majdič, Andraž Vehovar, Urška Hrovat, Miran Vodovnik, Dejan Kontrec in drugi. Telekom Slovenije kot dolgoletni pokrovitelj slovenske olimpijskega komiteja bo avgusta v London popeljal enajst nagrajenih navijačev in prav toliko njihovih spremljevalcev. Za pot v London so bili izžrebani: Danijel Strlekar, Robert Jerala, Janko Lamovec, Marjan Boris Sekelj, Anton Jecl, Davorin Trstenjak, Cene Borovec, Anej Kac, Matic Sešlar, Damjan Adamič in Bojan Molj. Družbo jim bo delala tudi nekdanja tekaška šampionka in dobitnica bronaste olimpijske kolajne z zadnjih ZOI v Vancouvru Petra Majdič. V Londonu še zdaleč ne bo zgolj ena od navijačic, temveč bo imela tudi vidnejšo vlogo. ''Da, navijali bomo za naše, a v ozadju je dober, globlji namen. Kot nepoklicna "stevardesa" na letalu zagotavljam dobro družbo, pa morebiti nekoliko manj "strokovne postrežbe". Podpiram pa takšne akcije, v katerih sponzorji športnikom omogočajo, da se na igrah ne počutijo osamljene in majhne,'' pravi Petra Majdič, ki je pred kratkim nastopala tudi kot ambasadorka planiške kandidature za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah 2017.

Povod v nagradno igro je bila Telekomova oglasna akcija Z vsem srcem!. Kot ponosni pokrovitelji Olimpijskega komiteja Slovenije v Telekomu Slovenije podpirajo vrednote, ki jih predstavlja življenje in delovanje slovenskih vrhunskih športnikov, nosilcev olimpijskih medalj, svetovnih prvakov ali podprvakov Primoža Kozmusa, Vasilija Žbogarja, Petra Kauzerja, Sare Isaković in Blaže Klemenčič, ki sodelujejo v akciji. To so zlasti vztrajnost, nepopustljivost, timsko delo, pripravljenost na spremembe in ciljna usmerjenost. Gre skratka za vrednote, ki imajo tudi v Telekomu Slovenije prednost.

O pomembnosti vlaganja v okolje in v tem primeru šport sta se razgovorila tudi prvi mož Olimpijskega komiteja Slovenije dr. Janez Kocijančič in predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević. ''Ko športniki zmagujejo, so za vse nacionalni ponos. Ko jim gre slabše od rok, se mnogi sprašujejo o smiselnosti vlaganja v šport. A pomembno je, da športnikom vseskozi stojimo ob strani. Verjamem in upam pa, da nas bodo letos razveseljevali z dobrimi rezultati v Londonu,'' je med drugim dejal Kranjčević.

Na včerajšnji prireditvi so bile podeljene tudi vse druge razpisane in bogate nagrade nagradne igre "Poletite z nami na OI v London" Telekoma Slovenije.