O-STA

P&G odpira Družinski dom za mame in družine več kot 10.000 olimpijcev

25. julij 2012, 09:00 UTC

Na proslavi izrekli dobrodošlico mamam olimpijcev v Londonu, vključno z materami športnikov, kot so sir Chris Hoy, Ryan Lochte, Lin Dan, Nikita Lobinstev, Felipe Franca in Noko Matlou

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Procter & Gamble (NYSE:PG), svetovni olimpijski partner in družba z znamkami, kot so Ariel®/Tide®, Pampers® in Gillette®, je danes odprl vrata Družinskega doma P&G (P&G Family Home) v Londonu za mame in družine olimpijcev ter tako postal prvi sponzor, ki je mamam in družinam olimpijcev s celega sveta ponudil "dom zdoma" na olimpijskih igrah. Družinski dom, ki je na voljo mamam in družinam vseh preko 10.000 olimpijcev, je oblikovan z namenom, da se mamam in družinam olimpijcev z vseh koncev sveta ponudi prostor, kjer se lahko sprostijo in skupaj preživljajo čas.

"Športnike smo vprašali, kaj lahko storimo, da jih podpremo tu v Londonu, in povedali so nam, da mame in družine s celega sveta nimajo prostora, kjer bi se lahko med olimpijskimi igrami res sprostile in se družile," je dejal Marc Pritchard, predstavnik družbe P&G za globalni marketing in izgradnjo znamk. "Že 175 let služimo mamam in družinam. Zato je smiselno, da počastimo športnike tako, da pomagamo njihovim mamam in družinam."

Družinski dom P&G je oblikovan, da nudi mamam in družinam vse udobje doma. Poleg lepotne nege Cover Girl® in Olay®, igralnega prostora Pampers® in pralnice Tide®/Ariel® dom nudi oglede nastopov, hrano in dostop do interneta, da lahko družine ostanejo v stiku z bližnjimi, ki so ostali doma.

"P&G daje pomemben in enkraten prispevek tem olimpijskim igram, s tem ko ustvarja topel in za vse odprt prostor, kjer se lahko srečajo družine nekaterih največjih športnikov sveta," je povedal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Jacques Rogge. "Športniki so lahko prepričani, da bo v Družinskem domu P&G za njihove družine dobro poskrbljeno, zato se lahko osredotočijo na to, da pri svojih nastopih dajo vse od sebe."

P&G bo odprtje doma praznoval z dogodkom, ki se ga bodo udeležile mame nekaterih najslavnejših športnikov sveta. Med udeleženci bodo matere ameriškega plavalca Ryana Lochteja, kitajskega badmintonskega igralca Lina Dana in britanskega kolesarja in športnika leta Chrisa Hoya.

Na dogodku bo mamam poklonjen ekskluzivni nastop britanske pevke in mame Rebecce Ferguson, ki je postala slavna preko britanske različice televizijskega šova X faktor.

"V Pekingu smo se imeli lepo, a smo včasih težko našli prostor za hiter obrok hrane ali za srečevanje z družinami drugih nastopajočih športnikov," je rekla Ileana Lochte, mati ameriškega športnika Ryana Lochteja. "Družinski dom P&G nudi oboje in veselim se spoznavanja mam, katerih otroci tekmujejo v drugih športih in ki prihajajo iz drugih držav."

"Po zaslugi P&G smo lahko prišli v London in lahko uživamo v teh olimpijskih igrah," je dejala Ana Cristina Rodrigues Da Silva, mati brazilskega reprezentanta Felipeja France. "Lahko se osredotočim na podpiranje sina in druge matere prav tako za svoje otroke, ko ti tekmujejo. Zelo se veselim časa, ki ga bom preživela tu v Londonu, ker bom videla sina nastopati in ker bo moja država gostila naslednje olimpijske igre."

"Zelo veliko mi pomeni, da imamo bazo v Londonu," je povedala Gao Xiuyu, katere sin Lin Dan nastopa za Kitajsko. "Prvič sem tu in rada vem, da je v mestu prostor, kjer se lahko srečam z drugimi mamami s celega sveta po zaslugi P&G."

"Hvaležna sem, da bom imela dom zdoma, kjer se lahko sprostim, se srečam z drugimi družinami in slišim njihove izkušnje," je povedala Lisbeth Matlou, mati južnoafriške reprezentantke Noko Matlou. "Družinski dom P&G mi nudi, kar potrebujem, da bom lahko svojemu otroku stala ob strani in navijala zanjo, ko bo tekmovala."

"Vsaka mama ve, da pri spodbujanju otrok k športnim aktivnostim ne gre samo za vzgajanje prvakov," je dejala Carol Hoy, katere sin, sir Chris Hoy, nastopa za Veliko Britanijo. "Ponosna sem bila na Chrisa, ko je kot deček zmagoval v teku z žlico in jajcem, in ponosna sem nanj zdaj, ko je olimpijec. Po zaslugi P&G bom navijala zanj na velodromu in ga obiskovala v Družinskem domu P&G."

V počastitev mam olimpijskih iger je P&G tudi ustvaril serijo kratkih video posnetkov, ki govorijo, kaj je potrebno za "Vzgajanje olimpijca". Preko 60 teh posnetkov je na voljo na portalu YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=dZhwZI1wWGU.

Akcija "Hvala, mama" poteka preko vseh medijskih kanalov in po trgovinah preko svetovnega prodajnega programa, ki se je začel aprila in bo potekal do avgusta. Izdelki znamk P&G z referencami na olimpijske igre so na voljo v preko 4 milijonih trgovin po svetu. V okviru akcije namerava P&G tudi zbrati 5 milijonov ameriških dolarjev v podporo lokalnim mladinskim športnim programom preko deleža v prodaji in donacij od vodilnih znamk družbe.

"Upamo, da bomo ustvarili globalno gibanje v zahvalo ne le mamam olimpijcev ampak vsem mamam povsod za vse, kar delajo, da bi pomagale otrokom doseči svoje sanje," je povedal Pritchard.

Za vse ostalo gradivo in informacije o akciji P&G "Hvala, mama", vključno s slikami in video gradivom, obiščite spletno stran www.PGThankYouMomMediaCenter.com.

O družbi Procter & Gamble

P&G se s svojim naborom priznanih in kakovostnih znamk dotika in izboljšuje življenja okrog 4,4 milijarde ljudi po svetu. Med vodilnimi znamkami družbe so Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Fairy®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®, Ace®, Febreze® in Ambi Pur®. P&G posluje v preko 80 državah, njegove znamke pa so na voljo v preko 180 državah po celem svetu. Za najnovejše novice in poglobljene informacije o družbi Procter & Gamble in njenih znamkah obiščite spletno stran pg.com.

Kontakt

P&G Central Press Office

Tel: +44 020 3657 7734

PG2012.im@pg.com

Vir: Procter & Gamble

To izjavo za javnost si lahko ogledate v angleščini na naslednjem naslovu:

http://www.businesswire.com/news/home/20120725005386/en