O-STA

Na ogled razstava "Rastline navdušujejo", v Biološkem središču v Ljubljani, Večna pot 111, od 25. julija do 1. septembra 2012. Vljudno vabljeni!

V avli Biološkega središča, na Večni poti 111, v Ljubljani, je od 25. julija 2012 na ogled razstava slik, ki so bile izbrane v okviru fotografskega natečaja, z naslovom "Rastline navdušujejo".

Na fotografskem natečaju, z naslovom "Rastline navdušujejo", so se udeleženci predstavili s tremi sklopi fotografij:

¸

· rastline v ekstremnih razmerah,

· rastline od blizu in

· rastline nam pomagajo živeti

Rastline v različnih okoljih so navdušile tako odrasle kot otroke, ki so nam poslali preko 450 fotografij.

Poleg organizatork Meti Buh Gašparič in Urške Čepin, raziskovalk s področja rastlin in ljubiteljskih fotografinj, sta strokovno komisijo sestavljala profesionalna fotografa Matjaž Intihar in Tom Ruttink.

Za razstavo je komisija iz vsake kategorije izbrala 5 najbolj navdušujočih fotografij med odraslimi in po 2 fotografiji med osnovnošolci. Razstavo so otvorili 18. maja 2012, v okviru "Dneva očarljivih rastlin" in je bila na ogled v Botaničnem vrtu v Ljubljani. Od 25. julija 2012 je razstava na ogled v avli Biološkega središča, na Večni poti 111, v Ljubljani, jeseni pa bo odšla na obhod po Slovenskih osnovnih šolah.

Fotografije iz natečaja si lahko ogledate tudi v Galeriji spletne strani http://www.e-fotografija.com/galerija/ pod posamezno kategorijo.

Natečaj je organiziralo Slovensko društvo za biologijo rastlin v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za biologijo, spletno galerijo e-Fotografija, Botaničnim vrtom Ljubljana, Botaničnim društvom in revijama Mladinske knjige: Pil in Moj Planet v okviru mednarodnega Dneva očarljvih rastlin v izvirniku Fascination of Plants Day (http://www.plantday12.eu/), ki se je odvijal 18. maja 2012 pod okriljem Evropske organizacije za raziskave rastlin EPSO (http://www.epsoweb.org/) (European Plant Science Organisation).

Vljudno vabljeni, da nas obiščete v Biološkem središču!