O-STA

Dobrodelna organizacija Lyoness Child & Family Foundation začenja s projektom prenove šole s podporo Nelsona Mandele

Prenova osnovne šole No-Moscow Primary School v kraju Qunu, Južnoafriška republika, s strani fundacije Lyoness Child & Family Foundation se je pričela ob slavnosti na dan Nelsona Mandele 18 julija. Nobelovec Nelson Rolihlahla Mandela je pomemben partner pri projektu

- Navzkrižna referenca: Slikovni material je dostopen preko epa european pressphoto agency in je brezplačno na voljo na:

http://www.presseportal.de/pm/101544/ -

Graz, 1 avgusta 2012. Graça Machel, žena Nelsona Mandele, je slovesno odprla gradbena dela na osnovni šoli No-Moscow Primary School v kraju Qunu v Južnoafriški republiki, rojstnem kraju nekdanjega predsednika Južnoafriške republike. Dogodka se je udeležil tudi njegov vnuk, Mbuso Mandela. "Radi bi pomagali našim prijateljem, ki tu živijo in se soočajo z zastarelo zgradbo in omejenimi sredstvi," je povedal 21-letnik, ki je večino svojega otroštva prežive v Qunu in je tudi vzpostavil povezavo s Child & Family Foundation.

Graça Machel je izpostavila, da se dela začenjajo skupaj z začetkom praznovanja dneva Nelsona Mandele, ki tradicionalno poteka 18. julija. Na ta dan so ljudje po celem svetu pozvani, da 67 minut počnejo nekaj dobrega za soljudi, in se ob tem spomnijo, da je Nelson Mandela boju za pravičnost in človekove pravice posvetil 67 let življenja.

Nelson Mandela si prav tako že celo življenje prizadeva za otroke in njihovo pravico do izobraževanja. "Mandiba ljubi otroke," pravi Graça Machel. "Za otroke in njihovo izobrazbo naredi vse kar je v njegovi moči." Omogočiti mladim dostop do izobraževanja je zanj na prvem mestu, je 94-letnica poudarila na slovesni otvoritvi. "Izobrazba je pomembna, kajti če nisi izobražen, ne moreš biti voditelj."

Družina Mandela je tako zelo zadovoljna glede projekta osnove šole. "Zahvaljujejo se vam, da ste prišli sem iz Avstrije in se odločili pomagati v Južnoafriški republiki," je dejala Machel. "Prepričana sem, da je to šele začetek naših odnosov."

Vsa finančna sredstva za gradnjo je prispevala fundacija Lyoness Child & Family Foundation. Ob začetku projekta so bili prisotni ustanovitelj in izvršni direktor Lyoness Hubert Freidl, direktorica Child & Family Foundation Nina Passegger, in ekipa LYONESS.TV. "Novo šolo želimo zgraditi v rekordnem času. Načrtujemo, da bomo projekt skupaj z družino Mandela realizirali v naslednjih šestih mesecih," je pojasnil Freidl. Nova šola bo imela sedem učilnic in knjižnico ter bo učencem omogočila boljše okolje za učenje.

O fundaciji Lyoness Child & Family Foundation

V skladu s temeljno idejo mednarodne nakupovalne skupnosti Lyoness, to je da smo skupaj močnejši, je bila Lyoness Child & Family Foundation ustanovljena leta 2008 kot neodvisna dobrodelna organizacija, ki podpira nacionalne in mednarodne dobrodelne projekte pod sloganom "Izobrazba. Priložnosti. Prihodnost.". Vsak član Lyoness z deležem svojih nakupov aktivno prispeva k uresničitvi projektov fundacije. Ti so večinoma usmerjeni v ustvarjanje priložnosti za otroke in najstnike iz ekonomsko prikrajšanih držav po vsem svetu.

Press-foto:

Nelson Mandela (v sredini) s svojim vnukom Mbuso Mandela (desno) in ekipo Lyoness (od leve proti desni): Gerhard Buckholz (Lyoness South Africa), ustanovitelj in izvršni direktor Hubert Freidl, Nina Passegger in Marko Sedovnik.

Vir: LYONESS.TV

Na voljo je še več fotografij.

Za nadaljnja vprašanja se obrnite na:

Silvia Weihs

(vodja za odnose z javnostmi)

Lyoness Management GmbH

Kärntner Straße 9, 8020 Graz, Austria

e-mail: silvia.weihs@lyoness.ag

tel: +43 (316) 7077 680

gsm: +43 (0) 664 855 5241