O-STA

Na Vodnem stolpu v Celju bo konec tedna nastopila zasedba Calling Africa, ki se ji bo pridružil tudi malijski glasbenik Mamoutou Dembele (Baba MD)

Večer afriških ritmov

Celje, 31. avgust 2012, Na Vodnem stolpu v Celju, prireditvenem prizorišču na prostem, bo ta konec tedna, v petek, 3. avgusta ob 20.00, nastopila zasedba Calling Africa, ki se ji bo pridružil tudi malijski glasbenik Mamoutou Dembele (Baba MD). Vstop je prost, koncert bo v vsakem vremenu. Koncert se uvršča v programsko ponudbo Poletja v Celju, knežjem mestu 2012. Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info. Pokrovitelji: Elektro Turnšek, Zavarovalnica Adriatic, Zavarovalnica Triglav, Elektro Celje, Elektro Celje Energija, Banka Celje, Petre šotori - hale - odri d.o.o., Mika Dom d. o.o., Geodetski zavod Celje, EMO Orodjarna d.o.o. Več info na www.celeia.info. K obisku vabi tudi Facebook portal Stari grad Celje kjer lahko obiskovalci zadenejo brezplačno karto za obisk koncertov in predstav na Starem gradu Celje.

Zasedbo Calling Africa sestavljajo glasbenice ženske tolkalne skupine Djembabe, iranski basist Behrang Ajdari in odlični slovenski kitarist Beno Soršak. Njihov repertoar sestavljajo avtorske skladbe Tine Sovič, ki navdih zanje črpa v afriškem melosu, afriške tradicionalne melodije v preobleki z avtorskim pristopom, slovanske tradicionalne melodije, ki srečajo Afriko. Glasbeno energijo, ki je pretkana z močno ritmično podlago predvsem malijskega tolkalskega sloga, unikatno dopolnjujejo basovske linije prej v Indiji živečega Behranga Ajdarija in neverjetno subtilni in obenem živ pristop Bena Soršaka na kitari. Mamoutou Dembele z umetniškim imenom Baba MD prihaja iz zahodnoafriškega Malija. Glasbenik multiinstrumentalist (18-strunski n'goni, govoreči boben, buča) predstavlja (igra in poje) lastne skladbe, izhajajoče iz njegove tradicije etničnih skupin Bobo in Mandinka.

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.