O-STA

Samsung in Mobitel s podporo združenju Europa Donna

Ljubljana, 28. september 2012

Ljubljana, 28. septembra - Blagovna znamka Mobitel in družba Samsung že vrsto let podpirata humanitarno organizacijo Europa Donna pri njenem delovanju. S posebno akcijsko ponudbo bosta združenju tudi letos skupaj namenila 10 evrov za vsak prodani mobilni telefon Samsung Galaxy Ace 2 v posebni različici "Pink Ribbon", ki bo v omejenih količinah na prodaj ekskluzivno v Telekomovih centrih od 2. oktobra 2012 dalje.

Mobitel in Samsung sta se tudi letos pridružila humanitarni akciji Slovenskega združenja za boj proti raku dojk in podprla zbiranje sredstev, ki so jih v povezavi z ZPM Ljubljana Moste Polje namenili za pomoč otrokom v težki socialni stiski. Letos sta v okviru že tradicionalne akcije pripravila posebno različico sodobnega mobitela Samsung Galaxy Ace 2 "Pink Ribbon". Mobitel Samsung Galaxy Ace 2 "Pink Ribbon z zaslonom na dotik kupci prejmejo skupaj z zaščitnim etuijem. Eleganten in vsestransko uporaben mobitel omogoča hitri dostop do e-pošte in zanesljiv dostop do svetovnega spleta (mobilnik med drugim deluje tudi kot dostopna točka Wi-Fi), s preglednim uporabniškim vmesnikom v slovenskem jeziku pa zagotavlja enostavno uporabniško izkušnjo. Mobitel Samsung Galaxy Ace 2 "Pink Ribbon" bo od 2. oktobra dalje v omejeni količini ekskluzivno na voljo v Mobitelovi akcijski ponudbi, in sicer z Izbiro NAJNAJ Premium 9 za samo 1 evro ali v okviru splošne naročniško-prodajne akcije za 199 evrov. Telekom Slovenije z blagovno znamko Mobitel in Samsung bosta ob vsakem nakupu mobilnika Samsung Galaxy Ace 2 "Pink Ribbon" organizaciji Europa Donna namenila 10 evrov.

V organizaciji Europa Donna so večletnega sodelovanja Mobitela in Samsunga veseli. Mojca Senčar, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna: "V Europi Donni z akcijo Pink Ribbon prispevamo k osveščanju o raku dojk in spodbujamo k zdravemu načinu življenja, hkrati pa zbiramo sredstva za humanitarno pomoč. Mobitel in Samsung s svojo podporo bistveno prispevata k uspehu akcije."

Z jutrišnjim dnem pa bo v okviru podpore združenju Europa Donna pri boju proti raku dojk v skrbi za uporabnice na voljo brezplačna aplikacija "Zaupaj svojim rokam" za preventivno samopregledovanje dojk. Aplikacija na enostaven način spodbuja k rednemu in pravilnemu samopregledovanju, uporabnice pa si jo lahko hitro in enostavno naložijo na svoj mobilni telefon z operacijskim sistemom Android tako, da odčitajo QR-kodo na oglasu za mobitel Samsung Galaxy Ace 2 "Pink Ribbon" ali obiščejo spletno stran www.roza-oktober.si. Sama aplikacija je brezplačna, prenos podatkov, potreben za namestitev in uporabo aplikacije, se zaračunava po veljavnem ceniku izbranega operaterja.

Vabilo na Tek in hojo za upanje

Europa Donna že vrsto let organizira dogodek Tek in hoja za upanje, ki je namenjen gibanju, veselemu druženju in zbiranju sredstev. Zbrana sredstva bo Europa Donna namenila Zvezi prijateljev mladine za pomoč socialno ogroženim otrokom. Letos prvič bo v Ljubljani in Mariboru potekal tudi tek za osnovnošolske otroke, saj se skrb za zdrav način življenja začne že pri najmlajših. Donacija za otroški tek je 1 evro, za otroke pa bodo pripravili tudi dodatne zanimive dejavnosti. V Ljubljani bo Tek in hoja za upanje v soboto, 29. septembra, pred Halo Tivoli. Prijave se začnejo ob 9. uri, tek in hoja na dva, štiri in osem kilometrov po parku Tivoli pa ob 11. uri. V Mariboru bo dogodek v soboto, 6. oktobra 2012, po Mestnem parku Maribor, s pričetkom prijav ob 9. uri ter samega teka oz. hoje ob 11. uri. Dogodek z namenom zbiranja dobrodelnih sredstev pa bo tudi v Dolenjskih Toplicah, in sicer v četrtek, 18. oktobra, ob 13 uri. Vsi trije dogodki bodo ob vsakem vremenu. V primeru dežja bodo za udeležence na voljo pelerine.

Več informacij o slovenskem združenju Europa Donna je objavljenih na spletnem mestu www.europadonna-zdruzenje.si. Ponudba Mobitel je predstavljena na www.mobitel.si in www.telekom.si ter v drugih javnih objavah družbe Telekom Slovenije.

###

Dodatne informacije:

Darinka Pavlič Kamien, Služba za korporativno komuniciranje, Telekom Slovenije, d. d., tel. 01/234 19 68, e-pošta: pr@telekom.si;

Bernard Purkart, Samsung Electronics Austria GmbH, tel. 041/764 900, e-pošta: b.purkart@samsung.com;
Ada Goriup, Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk, tel. 031/616 616, e-pošta: europadonna@europadonna-zdruzenje.si.

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za korporativno komuniciranje