O-STA

Na Mestni tržnici v Celju se bo ta vikend odvijalo Podeželje v mestu

Celje, 1. oktober 2012

Prireditev tokrat prinaša predstavitev izmenjave zabojčkov ekološke zelenjave med ekološkimi kmeti in potrošniki

Celje, 1. oktober 2012, Zavod Celeia Celje in Društvo Raznolikost podeželja v soboto, 6. oktobra 2012 med 9.00 in 13.00 vabita na Mestno tržnico v Celju, kjer se bo odvijala prireditev Podeželje v mestu. Organizator prireditve je Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Društvom Raznolikost podeželja, ki se jima tokrat pridružuje še Združenje ekoloških pridelovalcev "Deteljica". Na prireditvi, ki je namenjena predstavitvi bogate ponudbe slovenskega podeželja (kulinarična in nastanitvena ponudba, rokodelstvo ipd.), se bo obiskovalcem tržnice predstavilo kar 20 ponudnikov iz okolice mesta Celje. Posebnost sobotne prireditve bo vsekakor predstavitev projekta "Oskrba z lokalnimi ekološko pridelanimi živili v zabojčkih", ki ga bo izvedlo Združenje ekoloških pridelovalcev "Deteljica".Gre za izmenjavo zabojčkov ekološke zelenjave med ekološkimi kmeti in potrošniki; prvi pripeljejo polne zabojčke zelenjave, drugi pa jih vrnejo prazne. Projekt se je pred tednom že odvil na parkirišču pri celjskem kmetijsko-gozdarskem zavodu, kjer se bo nadaljeval vsak četrtek med 16.00 in 17.00 uro. Prireditev Podeželje v mestu tako je odlična priložnost, da se s projektom seznani širša zainteresirana javnost. Za dinamiko prireditve bo poskrbel tudi pester spremljevalni program, ki bo vključeval nastop narodno zabavnega ansambla Domen z Vižarji, degustacije, vožnjo s kočijo ... Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je brezplačen. Prireditev poteka pod okriljem Mestne občine Celje.

V soboto bodo lahko obiskovalci v središču mesta Celje kupovali pridelke in izdelke iz kmetij, ki bodo predstavljeni na 20 stojnicah ter uživali v predstavitvah rokodelstva ter domače obrti in predstavitvi dejavnosti društev iz podeželja. Prav tako bodo lahko podrobneje spoznali turistične in ekološke kmetije, ki se nahajajo v bližnji in širši okolici mesta Celje. Posebnost sobotne prireditve bo vsekakor predstavitev projekta "Oskrba z lokalnimi ekološko pridelanimi živili v zabojčkih", ki ga bo izvedlo Združenje ekoloških pridelovalcev "Deteljica".Gre za izmenjavo zabojčkov ekološke zelenjave med ekološkimi kmeti in potrošniki; prvi pripeljejo polne zabojčke zelenjave, drugi pa jih vrnejo prazne. Vsako leto prireditev spremlja bogat animacijski program, ki daje celotnemu dogodku prav poseben čar.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial in vabilo k obisku prireditve v PDF formatu

Na fotografiji delček bogate kulinarične ponudbe našega podeželja

Avtor fotografije: Matjaž Jambriško

Več informacij: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.


podpecan 166985.jpg