O-STA

JOB je BOJ!

Itak bo mladim pomagal v boju za prvo zaposlitev

Ljubljana, 1. 10. 2012 - Razmere na trgu dela niso nič kaj rožnate, mladi, ki še nimajo zadosti delovnih izkušenj, še posebej težko najdejo prvo zaposlitev. Konkurenca med iskalci na trgu dela in vse manj prostih delovnih mest od vsakega posameznika zahtevata, da postane (naj)boljši in (naj)bolj pripravljen iskalec zaposlitve.

Itak Job je projekt, ki je nastal v sodelovanju zaposlitvenega portala MojeDelo.com in Telekoma Slovenije. "Job je boj," so ugotovili v Telekomu Slovenije in se skupaj z blagovno znamko Itak odločili, da bodo mlade kar najbolje pripravili na bitko za prvo zaposlitev. Kako? S kariernimi predavanji in individualnimi posvetovalnicami, na katerih bodo mladi iskalci zaposlitve deležni ekskluzivnih nasvetov vodilnih slovenskih strokovnjakov.

Karierna predavanja bodo od oktobra 2012 do marca 2013 organizirana v različnih slovenskih krajih. Prvo predavanje bo 4. oktobra, ob 11. uri, v Kazinski dvorani v Mariboru, drugo pa 24. oktobra, ob 13. uri, v sklopu 10. Zaposlitvenega sejma MOJE DELO na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Preostala predavanja se bodo zvrstila novembra v Novem mestu, januarja v Ljubljani, februarja v Kopru in marca v Kranju, prijavljeni iskalci zaposlitev pa bodo na njih pridobili koristne nasvete ter se seznanili s pristopi in pripravami na zaposlitveni razgovor. Na predavanja se na spletni strani http://job.itak.si lahko prijavijo vsi, ki si želijo dodatnega znanja s področja iskanja dela, prednost pri prijavi pa imajo naročniki paketa Itak Džabest , ki se na predavanja lahko prijavijo prvi. Prijava bo sicer mogoča do zapolnitve prostih mest.

"Ob koncu vsakega predavanja bodo udeleženci prejeli informacije in navodila, kako se lahko povežejo s svetovalnico na spletni strani Itak.si, ki bo delovala kot skrita podstran in bo naključnim spletnim obiskovalcem nevidna. Tam bodo lahko oddali svoj življenjepis in motivacijsko pismo ter se po najboljših močeh potrudili prepričati žirijo, da so najprimernejši kandidati za osebno svetovanje. Po vsakem predavanju bomo na skriti podstrani izmed prispelih življenjepisov in motivacijskih pisem izbrali 10 najboljših kandidatov, ki bodo dobili možnost osebnega svetovanja z izkušenimi kariernimi strokovnjaki," je o konkretnih aktivnostih projekta povedal Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje v Telekomu Slovenije.

Vsak kandidat bo v svetovalnici deležen 50 minut osebnega svetovanja in priprav na iskanje zaposlitve, prejel bo knjigo "Kako uspešno iskati zaposlitev?", po želji pa bo lahko opravil tudi psihometrično testiranje. S pomočjo strokovnjaka bo izdelal profesionalni življenjepis, vključno s spremnim pismom. Itak svetovalnice bodo v obliki informacijskega kotička sicer na voljo vsem, željnim informacij o zaposlitvi, saj so pri Telekomu Slovenije poskrbeli tudi za izdajo koristnega Itak priročnika Itak Job, v katerem bo na voljo obilo uporabnih informacij za mlade iskalce zaposlitve.

"Dobra pripravljenost na trgu dela lahko postane ena ključnih prednosti pri mladih iskalcih zaposlitve. Pri Telekomu Slovenije se tega zavedamo, zato smo se skupaj z največjim zaposlitvenim portalom MojeDelo.com odločili za drugačen pristop: mladim in nadarjenim iskalcem zaposlitve bomo omogočili profesionalno šolanje v družbi strokovnjakov, znanja in pridobljene veščine pa jim bodo koristili, da morebitnega delodajalca prepričajo o svojih kvalitetah in vrednosti," je ob pričetku projekta dejal Samo Ošina, direktor Sektorja za marketing v Telekomu Slovenije.

Na spletni strani http://job.itak.si bodo uporabnikom na voljo tudi najboljši nasveti za iskanje dela v obliki že omenjenega praktičnega priročnika Itak Job, hkrati pa tudi navodila za pisanje prepričljivega življenjepisa (CV), obrazci za pripravo CV-ja in še vrsta uporabnih vsebin, s katerimi se je pametno oborožiti pred vstopom na trg dela.

Gorazd Prah, karierni svetovalec in strokovni sodelavec portala MojeDelo.com, je ob začetku projekta Itak Job povedal: "Na trgu dela prihodnosti so mladi iskalci dela sami odgovorni za svojo usodo, delovne izkušnje si morajo načrtno pridobivati sami. Svet se vrti prehitro, da bi bilo znanje, pridobljeno v mladosti, zagotovilo za zaposlitev. Mladi niso pripravljeni na nove oblike dela, samostojno upravljanje več karier ter podjetniško delovanje na trgu. Šole in druge institucije ne zmorejo slediti hitrim spremembam, zato se morajo mladi znajti sami in se zanesti sami nase. S predavanji, priročnikom in kariernimi nasveti na spletu želimo dvigniti karierno zavest mladih iskalcev zaposlitve. Med njimi bomo izbrali tiste, ki obetajo in si tega tudi želijo, ter jim še dodatno pomagali pri iskanju in prvih korakih. Naše izkušnje namreč kažejo, da sistematičen in aktiven pristop iskalca obrodi sadove."

Na koncu bo vse seveda odvisno od posameznika, njegove zagnanosti in pripravljenosti, Itak pa bo poskrbel, da bodo izbrani kandidati na razgovor za službo prišli kar se da pripravljeni. Najboljšim kandidatom bo skupaj s portalom MojeDelo.com zagotovil tudi po več zaposlitvenih razgovorov in jih po svojih močeh pripravil na boj z edinim, svetu prijaznim orožjem - znanjem!

Za več informacij spremljajte www.itak.si, www.facebook.com/itak.si in https://twitter.com/itak!

Dodatne informacije:
Darinka Pavlič Kamien, vodja Službe za korporativno komuniciranje, Telekom Slovenije, d. d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel. 01/234 19 68, e-pošta: pr@telekom.si.