O-STA

TSstartup - izjemno zanimanje za sodelovanje

Ljubljana, 10. oktober 2012

Ljubljana, 10. oktobra - V Telekomu Slovenije so septembra predstavili podjetniški pospeševalnik TSstartup, ki bo mladim podjetjem in razvijalcem v naslednjih štirih mesecih nudil možnosti za razvoj in izvedbo inovativnih podjetniških storitev, s katerimi bodo lahko uspešno nastopili na trgu. S tem programom želijo ustvariti spodbudno okolje za tehnološko in poslovno inovativnost, z možnostjo uporabe obstoječe infrastrukture družbe, kjer izmenjava mnenj, znanj in izkušenj prinaša vidne rezultate Za sodelovanje v projektu so povabili podjetja, ekipe in posameznike, ki se ukvarjajo z razvojem spletnih, mobilnih in telekomunikacijskih storitev.

Odziv je bil presenetljivo velik. Do predpisanega roka, 1. oktobra, se je prijavilo 78 ekip, tako da je imela posebna natečajna komisija TSstartup težko nalogo, kako izbrati enajst najboljših prijavljenih projektov. Izbrani so bili naslednji projekti: Amplio, Aventa+, DnA, FOOTURE, Fylet, GVision, Oust.me, Povabi.si, Ribon, Sportifiq

in Stream.io. Izbrane ekipe se bodo skupaj s svojimi projekti predstavile v ponedeljek, 15. oktobra, ko bo uradna otvoritev podjetniškega pospeševalnika TSstartup. Sodelujoči v projektu se bodo vselili v njim namenjene prostore na Vojkovi 45, hkrati bo to zanje prva priložnost, da se spoznajo med seboj, se srečajo z mentorji ter si ogledajo delovne prostore. Izbrane ekipe bodo predstavljene tudi na spletnih straneh TSstartup.

Kot je znano, želi Telekom Slovenije s podjetniškim pospeševalnikom ustvariti spodbudno okolje za tehnološko in poslovno inovativnost, z možnostjo uporabe obstoječe infrastrukture družbe, kjer izmenjava mnenj, znanj in izkušenj prinaša vidne rezultate. Pri tem bodo imeli razvijalci, ki bodo v projektu sodelovali, še dodatne priložnosti promocije ter možnost prodaje svojih rešitev prek kanalov Telekoma Slovenije, vendar jih sodelovanje v projektu ne zavezuje h kakršnimkoli obveznostim. Program TSstartup namreč temelji na načelu odprtosti in razvojne naravnanosti, saj je glavni namen ustvariti spodbudno razvojno okolje, kjer lahko vsakdo svoje ideje uresniči samostojno ali najde ustrezne partnerje za izvedbo. Sodelujoči bodo lahko pripravili ali še izboljšali svojo storitev ter nastop na trgu, svoje delo pa bodo ob zaključku predstavili strokovni komisiji, partnerjem in potencialnim investitorjem. Hkrati se bodo prijavljeni potegovali za nagrade denarnega sklada v skupni vrednosti 30.000 evrov.

Več informacij o podjetniškem pospeševalniku TSstartup in pogojih sodelovanja ter prijavnica so na voljo na www.tsstartup.si.

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za korporativno komuniciranje