O-STA

Avtoplin za večjo varčnost tudi v serijskih avtomobilih

19. oktober 2012

Lukovica, 19. oktober 2012 - Družba Petrol in Opel Slovenija sta prestavila modelno paleto vozil Opel s serijskim pogonom na avtoplin. Avtoplin je tako na slovenskem trgu trenutno najboljša alternativa klasičnim gorivom, saj je ekološki, in hkrati tudi najbolj ekonomičen.

Avtoplin je tako resnično najboljša alternativa klasičnim pogonskim gorivom. Odlikuje ga predvsem dobra cena in njegova prijaznost do okolja. Poleg tega pa je skupno število bencinskih servisov, ki so del široko razvejane maloprodajne mreže Petrola in imajo v svoji ponudbi avtoplin, doseglo že številko 56. Avtoplin si lahko uporabniki natočijo ob celotnem avtocestnem križu, vseh večjih mestih in mestnih vpadnicah.

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Zaradi izjemne ekonomike ter zelo ugodnih okoljskih lastnosti danes predstavlja eno najbolj razširjenih alternativ klasičnim naftnim gorivom, saj se z uporabo pogona na avtoplin stroški, ki se porabijo za nakup goriva skoraj prepolovijo. Avtoplin je namreč najbolj ekonomično gorivo na našem trgu, saj je kar 46% cenejši od 95-oktanskega bencina.

Predstavitev popolne palete modelov znamke Opel s serijskim pogonom na avtoplin tako daje možnost vsakemu vozniku, da z nakupom novega avtomobila znatno prihrani pri vožnji ter je poleg tega še ekološki. Ekološkost Oplovih vozil se poleg popolnejšega zgorevanja avtoplina v primerjavi s klasičnimi pogonskimi gorivi kaže v nižjih emisijah CO2, ki so za 15 odstotkov nižji kot pri identičnem avtomobilu z bencinskim pogonom. Oplova ponudba vozil na avtoplin obsega prav vse produktne modele od Corse, Merive, Astre, Zafire do Insignie, s čemer želijo ustreči željam in potrebam vsakega posameznika in družine.

Serijska vgradnja pogona na avtoplin pri tako številnih modelih je trenutno v Sloveniji na voljo le pri vozilih Opel. S tem so bodočim voznikom prihranjeni stroški predelave in homologacije, dobijo pa tudi garancijo, kakovost in trajnost Oplove vgradnje. Tovarniško vgradnjo izvaja poseben oddelek Opel Special Vehicles GmbH (OSV) v okviru družbe Opel in sicer že od leta 2009 in v tem času je bilo prodanih že več kot 60.000 vozil.

Uporaba avtoplina v avtomobilih Opel prinaša naslednje prednosti voznikom:

- znatno znižanje stroškov goriva (do 50%),

- podaljšanje življenjske dobe motorja,

- enostavna uporaba - avtomatsko preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom,

- brez komprosmisov glede prostora (namesto rezervnega kolesa),

- kratek rok amortizacije - povrnitve investicije (v povprečju dve leti),

- doseganje večjih razdalj z enkratno polnitvijo (ob uporabi plina in bencina tudi do 1500 kilometrov),

- popolnejše izgorevanje zmesi "plin-zrak" ter posledično občutno zmanjšanje okolju škodljivih emisij,

- tišje delovanje motorja,

- avtoplin je varnejši od uporabe bencina tudi v primeru hujših trkov.

Pri lansiranju znamke Opel LPG sta družbi Opel Slovenija in Petrol tudi pripravili poseben paket ugodnosti za prve kupce in sicer prihranek v vrednosti 250 evrov na maloprodajne cene vozil LPG in prednaloženo Petrolovo Magna kartico s 100 evri.

Kontakt:

Žiga Fišer

petrol.pr@petrol.si

T: 01 4714 546


Petrol, Slovenska energetska družba, d.d., Ljubljana, Dunajska c. 50, 1527 Ljubljana
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani, pod vložno štev. 1/05773/00, osnovni kapital: 52.240.977,04 EUR, ID za DDV SI80267432
To elektronsko sporočilo in priponke se sme uporabljati v skladu s sporočilom objavljenim na: http://www.petrol.si/disclaimer .
This email and its attachments are subject to the disclaimer statement posted on: http://www.petrol.si/disclaimer .


LPG Petrol, Opel 1.jpg

LPG Petrol, Opel 2.jpg

LPG Petrol, Opel 3.jpg