O-STA

Z olimpijsko zapestnico zbrali 13.000 evrov za mlade športnike

Ljubljana, 23. oktober 2012 - Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS) in Petrol sta s prodajo olimpijskih zapestnic zbrala 13.000 evrov, ki so namenjeni mladim olimpijskim štipendistom. Družba Petrol je ob tem olimpijcu Primožu Kozmusu predala tudi zbrano navijaško energijo, namenjeno vsem olimpijcem, ki so Slovenijo zastopali na olimpijskih igrah v Londonu.

V času olimpijskih in paraolimpijskih iger v Londonu so na Petrolovih bencinskih servisih v Sloveniji prodajali olimpijske zapestnice in uradno olimpijsko navijaško kolekcijo. Izkupiček od prodaje navijaške zapestnice je znašal kar 13.000 evrov, ki so namenjeni mladim olimpijskim štipendistom. Zbrana sredstva sta predsednik OKS dr. Janez Kocijančič in predsednik uprave Petrola mag. Tomaž Berločnik predala predsednici komisije športnikov pri OKS Brigiti Langerholc Žager.

S Petrolom, velikim sponzorjem Teama Slovenia, so na OKS-u združili moči in poskrbeli, da so navijači lahko zbirali navijaško energijo tudi nekoliko drugače - na bencinskih servisih so namreč namestili posebne raglje, preko katerih so navijači lahko izrazili podporo slovenskim športnikom. Ti so ragljo zavrteli, poslali brezplačen SMS in se na ta način pridružili olimpijski navijaški skupini. Število vseh strastnih navijačev in energijo, ki so jo namenjali olimpijcem, je Petrol meril s posebnim števcem na spletnem mestu london.petrol.si. Vsako sporočilo in vsaka zavrtena raglja sta štela. Zbrano energijo okoli 50.000 navijačev iz domovine je predsednik uprave družbe Petrol izročil olimpijcu Primožu Kozmusu. Ta jo je prevzel v imenu vseh športnikov, ki so tekmovali na zadnjih olimpijskih igrah.

Predsednik uprave družbe Petrol mag. Tomaž Berločnik je predajo pospremil z besedami: "V Petrolu smo veseli, da smo del olimpijske družine, še bolj pa nas z optimizmom navdajajo zbrana sredstva, saj z njimi dejansko pomagamo tekmovalcem v mladinskih kategorijah do tiste dodatne energije, ki je pomembna za uspešen prehod v članske vrste. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi ta projekt do naslednjih olimpijskih iger še nadgradili."

***

Dodatne informacije:

Žiga Fišer

01 4714 546

petrol.pr@petrol.si


Petrol, Slovenska energetska družba, d.d., Ljubljana, Dunajska c. 50, 1527 Ljubljana
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani, pod vložno štev. 1/05773/00, osnovni kapital: 52.240.977,04 EUR, ID za DDV SI80267432
To elektronsko sporočilo in priponke se sme uporabljati v skladu s sporočilom objavljenim na: http://www.petrol.si/disclaimer .
This email and its attachments are subject to the disclaimer statement posted on: http://www.petrol.si/disclaimer .