O-STA

Premiera v LGL: TI LOVIŠ!, 7. in 8. november

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo 7. in 8. novembra na Malem odru premierno uprizorili lutkovno predstavo za otroke od 2. leta starosti dalje TI LOVIŠ, avtorice Saše Eržen in režiserja Silvana Omerzuja. V veseloigri s tekom in petjem nastopata Martina Maurič Lazar in Brane Vižintin, likovna podoba je delo Silvana Omerzuja, glasba pa Mitje Vrhovnika Smrekarja. Gre za koprodukcijo med Lutkovnim gledališčem Ljubljana in Umetniškim društvom Konj.

V eni najbolj znanih in najkrajših slovenskih ljudskih pripovedk pes lovi zajca, ker mu je ta ukradel čevlje, a ga vse do današnjih dni še ni ujel. Pripovedka je bila navdih za sodobno odrsko različico zgodbe o psu in zajcu. V njej sta zajec in pes soseda. Kot je med sosedi v navadi, se ves čas nekaj pričkata, primerjata in tekmujeta med sabo. Res sta različna. Pes nosi superge, zajec čevlje. Zajec ima rad korenje, pes klobase. Eden bolje sliši, drugi bolje voha. Imata pa tudi nekaj skupnega - oba rada tečeta, se lovita in igrata. Med njunima hišama raste drevo. Zajec pravi, da je njegovo, pes pa, da je njegovo. Zato se za drevo pomerita v teku. Rezultat tekme je presenetljiv - in pod drevesom nepričakovano zacveti prijateljstvo. S prijatelji pa delimo stvari, ki jih imamo radi ...

Zabavna predstava za najmlajše v režiji celovitega lutkovnega umetnika Silvana Omerzuja je likovno izčiščena, glasbeno navdušujoča, igriva in dinamična. Na preprosto sestavljivem odru z lesenimi lutkami in rekviziti se pred gledalci odvije napeta in prav do konca zanimiva tekma med sosedoma, ki postaneta prijatelja. Duhovito besedilo je zapisala pisateljica mlajše generacije Saša Eržen, ki se je s slikanico Tista o bolhah lani uvrstila med pet finalistov za nagrado izvirna slovenska slikanica.

Petra Škofic
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102, faks 01 3000980
www.lgl.si, twitter, facebook

Foto: Urška Boljkovac

--
Če ne želite več prejemati naših novic, sledite tej povezavi
Za spremembo nastavitev ali odjavo sledite tej povezavi
Posredujte sporočilo na tej povezavi


ti lovis 2012_u (15).JPG