O-STA

Rešitve za znižanje stroškov v novem Centru energetskih rešitev

Ljubljana, 25.oktober - V Ljubljani v BTC (Dvorana 2) je začel delovati prvi slovenski Center energetskih rešitev, kjer je pet partnerjev združilo moči pri celovitem svetovanju na področju energetskih rešitev za gospodinjstva in podjetja. Jelovica, Petrol, Nord, Knauf Insulation in Zelene energije zdaj na enem mestu ponujajo komplementarne izdelke in storitve za celosten pristop pri odpravljanju energijske neučinkovitosti.

Naprednejše, ekološke in energetsko varčne rešitve so del našega vsakdana. Trenutna ekonomska situacija na trgu sili končne uporabnike k optimizaciji porabe energije, zato iščejo rešitve za zniževanje stroškov ogrevanja in elektrike tudi s pomočjo energetskih prenov zunanjega ovoja zgradb, izbora optimalne tehnologije pridobivanja energije za ogrevanje in izbiri energentov.

Center energetskih rešitev (CER) je nastal kot odgovor na zahtevne gospodarske in socialne razmere, ki nas silijo k varčevanju in odgovornejšemu ravnanju z naravnimi viri. Energijska varčnost, zdravo in udobno bivanje, skrb za okolje in kakovostna ponudba na ključ so bila izhodišča za postavitev novega centra, prvega tovrstnega v Sloveniji, kjer podjetja Jelovica, Petrol, Nord, Knauf Insulation in Zelene energije na enem mestu ponujajo komplementarne izdelke in storitve za celosten pristop pri odpravljanju energijske neučinkovitosti.

Ob odločitvi za energetsko prenovo se običajno odpirajo številna vprašanja in dileme. Posameznik zato potrebuje celovito rešitev za izvedbo projekta z optimalnimi rezultati, ki jih lahko najdejo prav v novem centru. Poglavitna prednost CER-a je namreč v tem, da ponuja celovite izdelke in storitve najvišje kakovosti ter rešitve po meri stranke na enem mestu.

Obiskovalci lahko v novem centru na skoraj 1.200 m2 najdejo strokovne nasvete za optimalno izbiro energentov, ogrevalnih in hladilnih sistemov, energijsko varčnih oken in vhodnih vrat, lesenih energijsko varčnih hiš, izolacijskih fasad, vse do kuhinj in kopalnic. Skratka, na enem mestu so na voljo inovativne rešitev za odpravljanje energijske neučinkovitosti hiše, stanovanja ali poslovnega objekta.

Skupen cilj vseh podjetij v Centru energetskih rešitev je, da center zaživi tudi kot izobraževalno svetovalno središče za energetsko učinkovitost pri gradnji, kjer se bodo odvijala strokovna srečanja, svetovanja posameznih energijsko učinkovitih konceptov, predstavitve novih tehnologiji in naprednih rešitev.

"V Jelovici, kjer izdelujemo energijsko varčne lesene objekte, okna in vrata, smo kot zelena družba odgovorni tako do naših strank, kot do okolja. Verjamemo, da bomo s strokovnim svetovanjem obiskovalcem CER-a pomagali najti optimalne rešitve tako za energijske prenove kot tudi za sodobne novogradnje, s katerimi si bodo znižali stroške ogrevanja in dosegli odlično bivalno klimo v prostorih", je ob odprtju novega centra povedal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora Jelovica d.d. "Obenem nas veseli, da smo z idejo o Centru energetskih rešitev v Sloveniji na posluh naleteli pri vodstvu družbe BTCja ter projekt uspešno realizirali s tako pomembnimi partnerji, kot so Petrol, Knauf Insulation in drugi. Skupaj resnično na enem mestu ponujajmo učinkovite energetske rešitve za naše stranke."

Član uprave družbe Petrol mag. Rok Vodnik je ob odprtju CER-a povedal: "V Petrolu se lahko pohvalimo s celo vrsto uspešno izpeljanih energetskih projektov in projektov učinkovite rabe energije. Poleg tega Petrol danes ponuja vso energijo na enem mestu. S svojim znanjem pomagamo strankam k izboljšanju udobnosti bivanja, k čistejšemu okolju in hkrati tudi k precejšnjim prihrankom pri stroških za energijo. V Centru energetskih rešitev bomo o učinkoviti rabi energije svetovali vsakemu, ki se bo ustavil na našem prostoru."

"Ob odločitvi za sodelovanje v CER-u smo spoznali kvalitetne partnerje, s katerimi lahko na edinstven način razvijamo sodelovanje in nastop na tržiščih regije. S partnerskimi podjetji delimo entuziazem in željo po ohranjevanju okolja, saj tudi Nord Produkt v svoji proizvodnji stoodstotno recikliranja ostanke iz tehnološkega procesa. Prav zato smo izbrali materiale za naše produkte, ki med proizvodnjo ne obremenjujejo okolja. Naša zelena tehnologija pa zagotavlja prihranek tako toplotne energije, kot tudi vode", je ob otvoritvi povedal Stanko Birin, lastnik in direktor podjetja Nord Produkt iz Hrvaške.

Glavni direktor Knauf Insulation, dr. Saša Bavec je ob odprtju novega censtra dejal: "Našo odločitev, da smo se pridružili podjetjem, ki ponujamo energetske rešitve tudi na lokaciji BTC, v prvi vrsti narekuje naša strateška zavezanost trajnostnemu poslovanju. Drugi razlog je trenutno stanje v slovenskem gospodarstvu, še posebej v gradbeništvu. Dejstvo je, da se skoraj 40% energije v Sloveniji porabi v stavbah, od tega polovica zaradi neučinkovite rabe energije. Raziskave kažejo, da je slovenski stanovanjski fond v kar 80% potreben energetske prenove. S svojo prisotnostjo na frekventni lokaciji Centra energetskih rešitev želimo dvigniti zavedanje ljudi o pomenu energetske učinkovitosti tako zaradi manjših stroškov, kot tudi zaradi trajnostnega pogleda na rabo virov energije in čistejšega okolja. Tam želimo obiskovalcem nakazati, katere so tiste rešitve, ki jim bodo situacijo rešile učinkovito, trajnostno in dolgoročno."

"Pri Zelenih energijah ponujamo celovite storitve na ključ na področju bivalnega gretja, hlajenja, prezračevanja ter nadzornih sistemov. Zelo dejavni smo tudi na področju obnovljivih virov, s celotnim našim naborom storitev smo se pa želeli čim bolj približati končnim kupcem ter jim na tak način omogočiti karseda visoko stopnjo strokovnega svetovanja in odzivnosti. Naši partnerji v CER-u so vodilna podjetja na svojih področjih, s katerimi ustvarjamo komplementarne rešitve za celostni bivalni spekter. Po našem mnenju bo CER postavil nove standarde na tem delu trga", je dejal Zef Vučaj, direktor prodaje pri Zelene energije ob otvoritvi CER-a.

Info:

CENTER ENERGETSKIH REŠITEV, BTC - Dvorana 2, Šmartinska 152, Ljubljana

DELOVNI ČAS: ponedeljek - petek: 10.00 - 20.00; sobota: 10.00 - 18.00: nedelja in prazniki: zaprto

Dodatne informacije:

JELOVICA: info@jelovica.si; 04 2750 324, Alenka Popp Vogelnik

PETROL: cer@petrol.si, petrol.pr@petrol.si,; 01 47 14 581, 041 789 609, Aleksander Salkič

NORD PRODUKT: damir.jukic@nord.hr, +385-91-2376-720, Damir Jukič

KNAUF INSULATION: svetovanje@knaufinsulation.com; 04 5114 105, Barbara Hafner

ZELENE ENERGIJE: zef.vucaj@klimapetek.si, 031 349 309, Zef Vučaj


Petrol, Slovenska energetska družba, d.d., Ljubljana, Dunajska c. 50, 1527 Ljubljana
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani, pod vložno štev. 1/05773/00, osnovni kapital: 52.240.977,04 EUR, ID za DDV SI80267432
To elektronsko sporočilo in priponke se sme uporabljati v skladu s sporočilom objavljenim na: http://www.petrol.si/disclaimer .
This email and its attachments are subject to the disclaimer statement posted on: http://www.petrol.si/disclaimer .


IMG_0677.jpg

IMGP1641.jpg

IMGP1634.jpg

IMG_0679.jpg

IMG_0654.jpg

IMGP1620.jpg