O-STA

Nagrada za poslovno rešitev Moneta m:Terminal

26. oktober 2012

Ljubljana, 26. oktobra - V ljubljanskem Koloseju se je včeraj s podelitvijo nagrad končala letošnja Arena poslovnih rešitev 2012. V kategoriji rešitve za podjetnike je Telekom Slovenije v sodelovanju z Novo KBM predstavil poslovno rešitev Moneta mTerminal in si priboril zmago. Moneta m:Terminal je aplikacija, ki deluje na operacijskem sistemu Android. Omogoča hitro in enostavno sprejemanje plačil z Moneto na vašem mobilniku, brez dodatne strojne opreme ali terminala POS. Nagrada pomeni potrditev uspešnega dela celotne ekipe Moneta.

Moneta m:Terminal je aplikacija, ki deluje na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android. Omogoča hitro in enostavno sprejemanje plačil z Moneto. Pomeni zelo primerno rešitev za vse, ki poslujete na trgu, pa naj bo to opravljanje dela na terenu, kot so taksisti, dostavljavci hrane in drugi, ali zaračunavanje blaga in storitev na licu mesta. Kdor jo želi uporabljati, s Telekomom Slovenije ali Novo KBM sklene pogodbo za poslovanje z Moneto, prenese aplikacijo z Android Marketa in že lahko začne z njeno uporabo - poslovati s kupci. Aplikacija poleg sprejemanja plačil z Moneto omogoča tudi celoten pregled in možnost stornacije plačil.

Prednosti Monete m:Terminal je kar nekaj: je enostavna za uporaba, vedno je pri roki na mobilniku, uporabljajo jo lahko vsi zaposleni, stroškov za namestitev in vzdrževanje blagajne ni, prav tako ni težav z izdajo računa, razširi se število potencialnih kupcev, saj lahko Moneto uporablja že več kot 90 odstotkov uporabnikov mobilnikov v Sloveniji, in ne nazadnje, vse podrobnosti o delovanju so brezplačno na voljo na spletnem mestu Monete.

In kako deluje Moneta m:Terminal? Ponudnik v aplikacijo vnese znesek za plačilo; aplikacija izpiše ukazni niz, npr. *180*123#; ukazni niz uporabnik vpiše v svoj mobilnik in potrdi s tipko za klic. Če uporablja kodo PIN, vpiše npr. *180*123*kodaPIN#. Uporabnik nato na svoj mobilnik prejme SMS o izvedenem plačilu.

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za korporativno komuniciranje