O-STA

Lutkovno gledališče Ljubljana, Založba Sanje in Amnesty International Slovenija povezujejo kulturo in kulturno vzgojo s človekovimi pravicami

Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju z Založbo Sanje odpira novo otroško knjigarno in se priključuje zbiranju sredstev za izobraževanje mladih o človekovih pravicah v okviru Amnesty International Slovenija.

Knjigarna Zvezdica Zaspanka bo namenjena prodaji knjig, zgoščenk, risank in filmov za otroke, z njo Lutkovno gledališče Ljubljana bogati svoj program, Založba Sanje pa dopolnjuje svojo prodajno mrežo. V knjigarni bodo obiskovalci svoj prispevek (najmanj 25 centov) lahko namenili tudi delovanju Amnesty International Slovenija (AIS). AIS v Sloveniji že skoraj četrt stoletja opravlja svoje poslanstvo varovanja človekovih pravic, med drugim tudi z izobraževanjem o človekovih pravicah z namenom zagotavljanja večjega medsebojnega spoštovanja med ljudmi. Temu projektu bodo tudi namenjene donacije iz knjigarne.

V novi knjigarni so se ob sredah že začele ure pravljic Bilo je nekoč, in je še danes. Pripravljajo jih pripovedovalci Pripovedovalskega Varieteja, ki večinoma izhajajo iz pripovedovalskega kolektiva Za 2 groša fantazije. Zadnjih deset let je deloval v okviru Radia Študent, v sodelovanju z revijama Ciciban in Cicido pa je izdal tudi devet istoimenskih zgoščenk. Progam sestavljajo ljudske zgodbe iz celega sveta.


Knjigarno in njen program vam bomo predstavili v četrtek, 29. novembra, ob 10. uri v prostorih Knjigarne Zvezdica Zaspanka na Krekovem trgu 2 v Ljubljani (pri vzpenjači). Z nami bodo direktor Lutkovnega gledališča Ljubljana Uroš Korenčan, glavna urednica Založbe Sanje Tjaša Koprivec, direktorica Amnesty International Slovenija Nataša Posel in vodja programa Pripovedovalskega Varieteja Ana Duša.