O-STA

Denis Delval imenovan za izvršnega direktorja LFB SA

LES ULIS, Francija - V Uradnem listu Republike Francije je bil 20. decembra objavljen odlok predsednika Francije, s katerim je Denis Delval imenovan za izvršnega direktorja družbe LFB S.A.. Odlok je bil sprejet po skupščini LFB SA in srečanju upravnega odbora, ki sta oba potekala 4. decembra 2017.

Obvestilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno obvestilo je na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20171221005345/en/

Denis Delval, izvršni direktor LFB S.A. (Foto: Business Wire)

Denis Delval je s 4. decembrom tudi izvršni direktor LFB BIOMEDICAMENTS in predsednik LFB BIOTECHNOLOGIES, ki sta ju zapustila Christian Bechon in Denis Soubeyran.

Denis Delval je diplomant poslovnih šol ESSEC in INSEAD, ima doktorat na področju farmacije in zelo dobro pozna farmacevtsko industrijo. Deloval je na pomembnih tržnih, prodajnih in strateških položajih v Franciji, Evropi in drugod po svetu ter upravljal mednarodna partnerstva v številnih farmacevtskih skupinah (Bayer, Fournier Pharma, ALK). Leta 2006 je bil imenovan za generalnega direktorja ALK France. Leta 2012 je postal tudi podpredsednik danskega farmacevtskega podjetja, ki je specializirano za alergijsko imunoterapijo. Denis Delval predava na poslovni šoli ESSEC in je tudi predsednik možganskega trusta za področje zdravstva Lecrip.org.

"Ponosen sem, da sem bil imenovan za izvršnega direktorja skupine LFB in da bom delal za podjetje, ki deluje v strateškem sektorju. LFB proizvaja zdravila, ki so ključna za življenja na tisoče pacientov, še posebej na področju redkih bolezni. Popolnoma se zavedam izzivov, ki prihajajo, in se veselim sproščanja energij, ki bodo poskrbele za uspešnost tega farmacevtskega podjetja tako v Franciji kot mednarodno."

O skupini LFB S.A.

LFB je mednarodna biofarmacevtska skupina, ki razvija, proizvaja in trži zdravstvene izdelke, osnovane na živi snovi in namenjene za zdravljenje resnih in pogosto redkih bolezni na več glavnih terapevtskih področjih kot so hemostaza, imunologija in intenzivna nega. LFB je vodilni izdelovalec zdravil, pridobljenih iz človeške plazme v Franciji in sedmi največji na svetu ter eno izmed vodilnih evropskih podjetij pri razvoju nove generacije biotehnoloških zdravil oz. zdravljenj. Skupina LFG s pomočjo stalnih raziskovalnih aktivnosti izvršuje strategijo širitve mednarodnih dejavnosti podjetja. LFB svoje izdelke trenutno trži v več kot 60 državah po svetu, leta 2016 je imel prihodke v višini 518.9 milijona evrov. Skupina ima po svetu več kot 2.300 zaposlenih.

www.groupe-lfb.com

Izvirna različica objave je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171221005345/en/

Kontakti

LFB SA

Sandrine Charrieres, Tel +33-(0)1-6982-7280

Izvršna podpredsednica za korporativno komuniciranje

charrieres@lfb.fr

Vir: LFB S.A.

Multimedia