O-STA

Prihajajo sezonski hekerski napadi, a Cybonet Sandbox lahko poskrbi za lepši december

Cybonet, ponudnik palete vodilnih rešitev za zaščito elektronske pošte namenjenih manjšim in srednje velikim podjetjem, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

opozarja na temnejšo plat prihajajoče praznične sezone. Bliža se konec leta, sezona praznikov, počitnice, lov za darili in zaključevanje leta ali posameznih projektov v podjetju. To je vesel, a običajno tudi dokaj hektičen čas. Ob malenkosti, ki nas v tem času bombardirajo od tu in tam, lahko kaj hitro prezremo nekaj pomembnega.

Tega se prav dobro zavedajo tudi kibernetični kriminalci. V tem času so še dosti bolj aktivni, napadov na posameznike in podjetja, poskusov vdorov in zlorab je še več. Spam, škodljiva koda in poskusi phishinga v se v tem času lažje prikrijejo kot sezonske ponudbe - praznična darila, zahteve po podatkih za zaključiti leto, priponke z navideznimi računovodskimi povzetki, nagradne igre, ponudbe za potovanja, plačila zaostalih računov ipd. Ljudje so ta čas manj pazljivi in bolj dovzetni za napade.

Naj bo to opozorilo, da moramo biti bolj previdni. Pred vsakim klikom na povezavo, odpiranjem priponke ali pošiljanjem podatkov, je treba dobro razmisliti ali je zahteva za to legitimna.

A previdnost ni dovolj.

Dobre, tj. predvsem celostne varnostne rešitve vsebujejo funkcionalnosti za vse scenarije. Cybonet ima sandboxing modul s Check Point tehnologijo SandBlast. Sandboxing modul je varnostna komponenta, ki prestreza objekte kot so na primer dokumenti v priponkah, ali koda, kater se prenese na računalnik s klikom na povezavo. Sandboxing modul je zaprto okolje, v katerem varnostna rešitev odpre ali požene objekt in analizira, kaj se med tem dogaja znotraj okolja. Tako lahko ugotovi, za kako vrsto objekta se gre in kak (negativen) vpliv bi imel objekt, če ga uporabimo v realnem okolju, torej na delovni postaji oz. običajnem računalniku. Namesto delovno postajo objekt uniči kvečjemu sandbox okolje, ki pa se po zaključku testa itak zavrže (pri naslednjem testu se avtomatsko tako rekoč v trenutku zgradi nov sandbox).

Sanboxing modul odkriva, analizira in varuje pred tako rekoč vsemi škodljivimi vsebinami, predvsem pred novimi in še neznanimi, takih je tej sezoni namreč veliko.

Dodatne informacije o sandobxingu za elektronsko pošto: http://www.cybonet.com/en/news/blog/84-protecting-your-email-with-sandboxes

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

" http://www.cybonet.com/en/news/blog/190-seasonal-cyberattacks-and-cybonet-s-sandbox

### ### ###

O podjetju Cybonet

Cybonet Security Technologies Ltd. je leta 2002 kot PineApp ustanovljeno privatno podjetje s sedežem v Izraelu in distributerji v več kot 40 državah op vsem svetu, ki se je leta 2015 pod novim vodstvom preimenovalo v Cybonet. Osrednja vizija podjetja je zagotavljati preprosto a kvalitetno in cenovno ugodno rešitev za zaščito elektronske pošte manjšim in srednje velikim podjetjem. Kasneje so se sicer podali tudi na druga področja zaščite omrežij in svetovnega spleta, na primer z rešitvijo CyBoWall, težnja pa je še vedno predvsem na varni elektronski pošti, katero omogoča njihov najpomembnejši izdelek PineApp Mail Secure. Njihova tehnologija je danes uspešno integrirana tudi v ponudbe varne e-pošte v številnih telekomunikacijskih podjetjih in drugih ponudnikih tovrstnih storitev na svetu, posledično PineApp tehnologija po svetu varuje več 10 milijonov poštnih predalov. Rešitve za zaščito elektronske pošte so na voljo v obliki naprav, programske opreme, v strežniških oblakih ali tudi kot upravljana programska storitev SaaS, preko katere skrbijo za varno komunikacijo strank mnogih ISP ponudnikov po svetu.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: https://www.cybonet.com/

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, produktni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com