O-STA

Centrify je po Gartnerju in Forresterju leader med ponudniki rešitev zaščite digitalnih identitet

21.12.2018x
Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

objavlja, da ga je Gartner v okviru analize 14 dobaviteljev teh rešitev glede na vizijo in zmožnosti udejanjanja uvrstil v kvadrant vodilnih ponudnikov rešitev upravljanja digitalnih identitet v poročilu "2018 Gartner Magic Quadrant for Privileged Access Management".

Kopijo Gartnerjevega poročila lahko naročite na tem naslovu:

https://www.centrify.com/resources/2018-gartner-magic-quadrant-for-privileged-access-management/

Citat

Tim Steinkopf, predsednik, Centrify: "We are delighted to be acknowledged as a Leader in Gartner's first-ever Magic Quadrant for Privileged Access Management. We believe our position in the Leaders quadrant is due to our best-in-class Active Directory bridging for Unix/Linux systems, a truly cloud-architected solution that can be deployed on-premises or SaaS, and our machine learning-based analytics services. Furthermore, we think our integration with common DevOps tools and integrated multi-factor authentication round out what we believe is the most complete offering for the privileged access challenges facing enterprises today."

Centrify : "2018 Gartner peer insights customers' choice for Access Management, Worldwide"

Gartner je glede na pozitivne recenzije strank pred nekaj meseci Centrify tudi označil kot "2018 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Access Management, Worldwide". "Gartner Peer Insights Customers' Choice" - je priznanje za proizvajalce določene kategorije rešitev, podelijo ga na podlagi potrjenih mnenj končnih strokovnih uporabnikov. Pri tem se upoštevajo ne samo ocene posameznikov, temveč tudi število mnenj o produktu. Gartner zagotavlja kvaliteto in nevtralnost izbora tako, da zahteva po posameznem produktu vsaj 50 mnenj od različnih uporabnikov (organizacij), ki so ga ocenili z vsaj 4.2 zvezdicami. Šele potem je lahko razglašen kot "Customer's Choice". Za Centrify so spisali dovolj recenzij, ki imajo povprečno vrednost 4.5. Poleg tega priznanja, o katerem odločajo kupci z izkušnjami s produktom, je Centrify v zadnjem letu prejel tudi več pomembnih industrijskih priznanj od strokovnih analitikov.

Preberite objavo na:

https://www.gartner.com/reviews/customers-choice/access-management

The Forrester Wave™

Tudi drugo priznano podjetje za analizo IT tržišč, Forrester Research, Inc., je v svoji analizi Centrify prav tako uvrstilo med vodilne ponudnike. Njihovo poročilo z naslovom "The Forrester Wave™: Privileged Identity Management, Q4 2018" je bilo objavljeno v drugi polovici novembra 2018. V njem so ocenili 11 dobaviteljev na podlagi 35 kriterijev, Centrify-u so dodelili najvišjo možno oceno v 17 kriterijih.

V poročilu so za Centrify povedali: "Centrify je precej zrela rešitev z dodelanimi funkcionalnostmi s področij kot so SaaS, pri stranki upravljan PIM, spremljanje in nadzor privilegiranih komunikacijskih povezav, podrobno upravljanje pravic za končne točke, analitika pravic in identitet, ter podpora za strežniške oblake in DevOps."

Poročilo lahko dobite na tem naslovu:

https://www.centrify.com/resources/centrify-leader-in-forrester-wave-pim-2018/

Citat

Tim Steinkopf, predsednik, Centrify: "Managing PIM with just a password vault no longer works, because we no longer operate in legacy environments. Centrify is leading the way to a new approach founded in Zero Trust, granting least privilege through verifying who is making a request, putting context behind that request, ensuring a secure admin environment, with adaptive controls and auditing. We're proud to be recognized as a leader in the 2018 Forrester Wave for PIM."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvornih novic:

" https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2018/centrify-named-a-leader-in-2018-gartner-magic-quadrant-for-privileged-access-management/ https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2018/centrify-named-a-leader-in-privileged-identity-management-by-independent-research-firm/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com