O-STA

BioSystems International in Euroscreen podpisala sporazum o sodelovanju

EVRY, Francija, (BUSINESS WIRE) - 30. januarja 2006 - BioSystems International in Euroscreen sta podpisala sporazum o sodelovanju na področju raziskav biološkega označevalca pri kroničnem vnetju.

BioSystems International (BSI) v sodelovanju z farmacevtskimi, biotehnološkimi in diagnostičnimi podjetji ter s pomočjo lastnih raziskovalnih programov ali programov univerz odkriva, preverja in označuje bio-označevalce. BSI združuje bogate farmacevtske in diagnostične izkušnje, vodilne znanstvene in tehnološke strokovnjake ter znanja na področjih separacije, proteomike, genomike in imunologije.

V sklopu svojega delovanja bo BSI s pomočjo lastne tehnologije tudi zbiral klinične vzorce ter odkrival bio-označevalce, Euroscreen pa bo zagotovil ustrezna finančna sredstva. V skladu z dogovorom bo BSI ohranil pravice in dohodke iz naslova diagnostičnih aplikacij, medtem ko bo Euroscreen izvajal nadaljnja testiranja bio-označevalcev, ki jih bo odkril BSI. Euroscreen bo testiranja izvajal v okviru svojih GPCR razvojnih programov za zdravila v povezavi z določeno boleznijo. Družbi nista razkrili finančnih podrobnosti pogodbe.

Francois Roman, član uprave, odgovoren za raziskave in razvoj pri Euroscrenu pravi: "Pričakujemo, da bo ta pilotski program omogočil dodatno in bolj specifično nadaljnje sodelovanje."

BSI-jev cilj je vzpostavitev novega standarda na področju raziskav in odkrivanja bio-označevalcev, uporabnih pri kliničnem razvoju zdravil in razvoju diagnostičnih testov. Tehnologija in znanje uslužbencev BioSystems International omogočata diagnozo bolezni ali patološko specifičnih bio-označevalcev v kratkem času in sta skladna z omejitvami pri razvoju zdravil. Bio-označevalci, s pomočjo katerih je moč diagnosticirati bolezen, slediti njenemu poteku ali oceniti učinkovitost zdravil, so ključnega pomena za farmacevtsko industrijo. Uporaba bio-označevalcev naj bi dodatno pripomogla k bistvenem zmanjšanju stroškov in trajanja kliničnih testov ter izboljšala nadzor pacientovega počutja po končanem zdravljenju.

Predsednik uprave BioSystems International Laszlo Takacs meni: "BSI-jeva tehnologija globalnega plazmatskega profiliranja proteoma na bazi mAb je ključnega pomena za hitro odkrivanje in ocenjevanje bio-označevalcev!"

O podjetju BioSystems

Cilj BioSystems International je zagotoviti splošno uporabo bio-označevalcev. BioSystems International (BSI), s sedežom v kraju Evry v Franciji, ima laboratorij v Franciji (Genopole Evry) in na Madžarskem (Univerza v Debrecenu). Podjetje je trenutno v zadnji fazi pogodbenih pogajanj z dvema mednarodnima farmacevtskima korporacijama.

Od svoje ustanovitve maja 2004 je podjetje BSI od družbe za upravljanje s premoženjem Societe Generale pridobilo posojilo v vrednosti 3 milijone evrov, od madžarskega ministrstva za izobraževanje pa donacijo v višini 500,000 evrov.

Tehnologija, ki jo BSI uporablja za odkrivanje ter njegove edinstvene razvojne metode vključujejo monoklonalna protitelesa, masno spektrometrijo in tehnologije za raziskave genomov. S pomočjo teh tehnologij lahko BSI dosega načrtovano in količinsko analizo skoraj vseh beljakovin v telesnih tekočinah bolnikov in kontrolnih oseb ter obenem dosega občutljivost in natančnost ELISA analiz. BSI-jeva optimizirana strategija podjetju omogoča identifikacijo, preverjanje in označevanje najbolj obetavnih bio-označevalcev s pomočjo postopka, ki vključuje klinično ustreznost BSI-jevih bolnikov ali kliničnega materiala iz velikih kliničnih testiranj faze II in faze III, ki so jih izvedli partnerji BSI. www.biosys-intl.com

O podjetju Euroscreen SA

Euroscreen je vodilno svetovno podjetje na področju G-proteinskih spojnih receptorjev (GPCRs). Podjetje svojo raziskovalno znanje na tem področju kombinira s svojo zaščiteno visoko-zmogljivo AequoScreen(TM) celično platformo za patentiranje novih GPCR tarč in kandidatov za zdravila

Podjetje gradi svoj lasten portfelj GPCR tarč in novih zdravil, ki jih lahko licencirajo biofarmacevtska podjetja in je do sedaj podpisalo pogodbe s podjetji Amersham/GE Healthcare, Cephalon, ChemDiv, Evotec, ICOS, Merck & Co, Pfizer Inc, Solvay, Syngenta in UCB. Euroscreen prav tako sodeluje s številnimi univerzami, ki jim ponuja svoj širok spekter izdelkov, ki temeljijo na GPCR (rekombinantne celične linije in priprave membran), in storitev (individualno pregledovanje in kloniranje).

Euroscreen je pridobil pomembne in močne patentne pravice za veliko ključnih licenčnih zdravil, kot so CCR5, ChemR23, GPR43, GPR7/8, purinergični receptorji (P2Y4, P2Y11 in P2Y13) in SHIP2 za diabetes tipa II. Euroscreen ponuja pravice intelektualne lastnine za razvoj terapevtskih zdravil, ki delujejo s pomočjo zgoraj omenjenih tarč. Za več podatkov o portfelju Euroscreen stopite v stik z doktorjem Vincentom Lannoyem. Euroscreen je podjetje v privatni last s sedežem v Bruslju. Od 80 zaposlenih jih 50 dela v oddelku za raziskave in razvoj.

KONTAKT:

BioSystems International

Francois Liebaert, +33 1 60 87 89 32

francois.liebaert@biosys-intl.com

www.biosys-intl.com