O-STA

Prek javnega natečaja iščemo pripravnike za pripravo projektov

Velenje, 8. januar 2021 - Na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si (Javne objave; https://www.velenje.si/e-obcina/javne-objave-razpisi) smo objavili Javni natečaj za zasedbo petih prostih uradniških delovnih mest v Uradu za gospodarski razvoj in prestrukturiranje. Z natečajem želimo dati priložnost iskalcem zaposlitve (pripravnikom), ki jih zanimajo delovanje javne uprave, razvoj mesta in občine, razvoj gospodarstva in turizma, sodelovanje in izvajanje mednarodnih projektov, sofinanciranih s strani Evropske unije, timsko delo ipd.

V okviru velenjske občinske uprave že več kot šestnajst let deluje tako imenovana projektna skupina, ki se je specializirala za prijave na evropske in druge razpise ter za vodenje projektov. Tekom let so pridobili številne izkušnje, partnerskega sodelovanja ter bili zelo uspešni pri prijavah na razne evropske in državne razpise. Želimo si, da bi v prihodnje še aktivneje in v večjem obsegu podprli razvoj gospodarstva ter zagotovili pogoje, s katerimi bi pritegnili več vlagateljev, ki bi delovanje v naši lokalni skupnosti prepoznali kot gospodarsko priložnost. S tem bi pospešili gospodarski razvoj, izboljšali poslovno okolje ter sodelovanje pri prestrukturiranju gospodarstva. Cilj je strukturna preobrazba gospodarstva, povečanje števila malih in srednjih podjetij, povečanje rasti produktivnosti, nova delovna mesta ter še nadaljnje uspešno pridobivanje evropskih sredstev za razvojne projekte. Skupina mladih pripravnikov bo imela priložnost, da s svojo svežo energijo in inovativnim pristopom pripomore k temu, da se bodo oblikovali dobri projekti, s katerimi bo moč pridobiti več nepovratnih sredstev za izvedbo kakovostnih in potrebnih investicij.

Kandidati morajo imeti najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo (prejšnja) ali visokošolsko strokovno izobrazbo ali visokošolsko univerzitetno izobrazbo, znanje uradnega jezika, državljanstvo Republike Slovenije, vozniški izpit B kategorije, ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev in zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki imajo znanje angleškega jezika ter tudi znanje drugega uradnega jezika EU, komunikacijske sposobnosti, izkušnje s pripravo in izvedbo javnih dogodkov, javnim nastopanjem, ki znajo uporabljati programska orodja (pisarniška zbirka MS Office, Windows, delo s spletnimi brskalniki) in poznajo osnove ekonomskih modulov in informacijsko-tehnoloških rešitev prihodnosti pri razvoju mesta.

Prijavo lahko kandidati vložijo v pisni obliki najkasneje do 7. februarja 2021. Podrobnosti razpisa in potrebna dokumentacija je objavljena na spletnih straneh Mestne občine Velenje in Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje.

Na spletni strani Mestne občine Velenje smo objavili tudi oglas; najdete ga na povezavi: https://youtu.be/G0BJBkRLSgA.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje