O-STA

Rowenta, Big Bang, in Ana Praznik v dobrodelnem projektu podprli

Center SLO-CANIS

"Pes je človekov najboljši prijatelj" je fraza, s katero se verjetno strinja marsikatera Slovenka in Slovenec. Še večji pomen pa dobi, ko štirinožni kosmatinec ne predstavlja le neprecenljivega družabnika, ampak tudi partnerja pri premagovanju vsakdanjih izzivov in pomočnika za kakovostno samostojno življenje. Big Bang in Groupe SEB sta zato združila svoje moči in projektu Tačke z razlogom donirala sredstva za šolanje psov vodnikov in pomočnikov.

V Centru za šolanje psov vodičev in pomočnikov SLO-CANIS se kot prva tovrstna mednarodno akreditirana organizacija v državi ukvarjajo s šolanjem psov vodnikov slepih in slabovidnih oseb ter psov pomočnikov za osebe z gibalnimi in senzornimi prikrajšanostmi. Do danes so izšolali že 41 "pasjih junakov", ki skrbijo za lažje življenje uporabnikov, ne le v Sloveniji, temveč tudi Turčiji, Srbiji, Avstriji, Bolgariji. Organizirani so kot društvo s humanitarnim statusom, kar pomeni, da sami krijejo vse stroške usposabljanja psov za delo z njihovimi bodočimi skrbniki. To med drugim zajema nakup psa in testiranje njegove primernosti za delo z invalidno osebo, veterinarske stroške po predpisanih standardih, delo s psom na različnih terenih in okoljih ter uporabo različnih prevoznih sredstev, da lahko pes spremljevalec gre s svojo osebo tudi na npr. letalo.

Zato so se Groupe SEB in Big Bang odločila, da združita moči in s projektom Tačke z razlogom podprejo njihovo delovanje. V okviru projekta so centru SLO-CANIS podarili 5 EUR od nakupa vsakega sesalnika Rowenta z nastavkom za živalsko dlako. Dobrodelni projekt je kot velika ljubiteljica živali podprla tudi ambasadorka blagovne znamke Rowenta Ana Praznik. Zbrana sredstva v višini 2.000 EUR sta Big Bang in Groupe SEB centru SLO-CANIS podelila na zaključnem dogodku projekta v UAU parku v Big Bang BTC Ljubljana.

Romana Kancler, direktorica podjetja Groupe SEB se je v svojem govoru zahvalila vsem kupcem sesalnikov Rowenta, od katerih je šel del kupnine za projekt Tačke z razlogom. Kot je dodala, je Groupe SEB družbeno zelo odgovorno podjetje. "Ker smo skupaj močnejši in uspešnejši kot vsak posameznik, se povezujemo s tistimi, ki imajo posluh za takšne projekte kot je današnji. Naj se ob tej priložnosti zahvalim podjetju Big Bang , ki nam je omogočilo, da smo ta projekt lahko tako uspešno zaključili. Lepo je, ko pride pomoč v prave roke."

Kot je povedal Matjaž Butara, direktor marketinga in kadrov v podjetju Big Bang, se Big Bang, Groupe SEB in Ana Praznik v dobrodelnem projektu ne povezujejo prvič. "Vesel sem, da takšne projekte izvajamo večkrat. Kar smo danes naredili, je samo kaplja v morje. Ampak če bo teh kapljic veliko, bomo skupaj dosti močnejši," je povedal, in se centru Canis zahvalil za njihovo delo. Izpostavil je tudi pozitivne izkušnje Big Bang s politiko dovoljenja hišnih ljubljenčkov v poslovalnicah. "Zelo sem ponosen, da smo že pred leti sprejeli to odločitev".

Darinka Lečnik-Urbancl, predsednica centra SLO-CANIS in je ob podelitvi povedala: "Izjemno ponosna in hvaležna sem, da ste se spomnili na nas, da ste nas našli in podprli. Res je, da naše delo ni nikoli plačano in tudi nikoli ne bo, saj smo humanitarci. Vseeno pa nastanejo določeni stroški, ki se jim ne moremo izognit in jih je treba za uspešno sodelovanje pokrivat. Velikokrat tudi kaj prispevamo iz lastnih žepov, ker ne želimo ljudi pustiti na cedilu. In seveda bomo s tem poslanstvom nadaljevali tudi v prihodnje."

"Pomembno je, da smo ne samo potrošniško oz. kapitalsko naravnani, pač pa, da smo ob vsem tem tudi ljudje, da znamo poskrbeti drug za drugega, da znamo biti prijazni in hkrati pomaga po svojih naših najboljših močeh", je dodala še Ana Praznik, radijska in televizijska voditeljica, pevka skupine Bepop in ambasadorka blagovne znamke Rowenta. "Sodelovanje pri Rowentinih pobudah mi je v veselje, sploh zaradi projektov, kot je bil Tačke z razlogom. Ni prvi, verjamem pa tudi, da ne zadnji."