O-STA

Na voljo spominski bankovec s podobo naših nogometašev

Pred bližajočim se evropskim nogometnim prvenstvom je NLB v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije, kot veliki sponzor nogometne A reprezentance, predstavila nov spominski bankovec, ki nosi podobo slovenske moške nogometne reprezentance. Spominski bankovec je zbirateljem in še posebej nogometnim navdušencem od danes na voljo v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije (Čopova ulica 3, Ljubljana), po ceni 9 evrov.

Velikost spominskega bankovca je enaka velikosti evrskega bankovca za 20 evrov, medtem ko je barva bankovca enaka barvi evrskega bankovca za 500 evrov. Nominacija - natisnjena vrednost - je nič. Kljub temu, da je bankovec natisnjen v uradni tiskarni evrskih bankovcev Oberthur Fiduciaire v Franciji, ni plačilno sredstvo, temveč spominski in zbirateljski numizmatični izdelek ter kot takšen primeren kot darilo ali spomin na uvrstitev slovenske moške nogometne reprezentance na evropsko nogometno prvenstvo leta 2024. Ker je natisnjen v izjemno omejeni izdaji (3.000 kosov), se z njegovim hranjenjem plemeniti njegova vrednost, zato je primeren tudi kot manjša naložba.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB je ob izdaji bankovca povedal. "V NLB slovenskemu športu že vrsto let stojimo ob strani in to tako ob odmevnih zmagah, kot tudi ob težkih porazih, ki tlakujejo pot kasnejšim zmagam in uspehom. Tokrat se veselimo izjemnega uspeha slovenskega nogometa, saj se je naša moška nogometna reprezentanca prvič v zgodovini neposredno uvrstila na veliko tekmovanje. V prihodnjih dneh bomo lahko občutili moč športa, saj bodo nogometaši združili in povezali celotno Slovenijo. Ta bankovec nas bo tudi čez vrsto let spominjal na poletje leta 2024, ko je celotna Slovenija stiskala pesti in dihala kot eno."

Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije: "Iskreno se zahvaljujem našemu partnerju, NLB, za vso podporo, ki jo izkazujejo nogometni reprezentanci, ter za čudovit spominski bankovec. Ta bankovec ni le simbol naše uvrstitve na evropsko nogometno prvenstvo, temveč je tudi trajen spomin na izjemen dosežek te generacije naših fantov, ki so s svojo igro in predanostjo priigrali zgodovinski uspeh. Hvala vsem, ki verjamete v slovenski nogomet in ga podpirate na tej poti."

Dodatne informacije o prodaji spominskega bankovca

Spominski bankovec je na voljo v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije (Čopova ulica 3, Ljubljana), ki je odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Redna cena bankovca znaša 9 evrov, cena posebnih številk bankovca pa znaša 15 evrov. Rezervacije za nakup bankovca niso možne, nakup pa je količinsko omejen na največ 10 bankovcev na osebo.

NLB Komuniciranje