O-STA

Ljubno v Ljubljani - "Glej, glej, glej, glej Slovenke na pohodu!"

Pero Lovšin navdušil ob vznožju Kristalne skakalnice

Ljubljana, 8. december 2012 - V znak podpore Ljubnemu, prizorišču tekem svetovnega pokala za ženske smučarske skoke, in "vražjim dekletom", v ljubljanskem BTC Cityju žari 110-metrska skakalnica. Ob njenem vznožju, ob Kristalni palači, je v petek, 7. decembra, nastopil tudi Pero Lovšin s skupino.

Za pristno navijaško vzdušje pod Kristalno skakalnico in nov zagon v krilih "vražjih Slovenk" je poskrbel legendarni Pero Lovšin. Glasbeni ustvarjalec se je po dveh letih premora letos vrnil nazaj na odre z novim albumom Za spremembo. Ob doskočišču Kristalne skakalnice je navdušil z novimi in starimi uspešnicami iz svoje 35-letne kariere. Petkov koncert je otvoril s pesmijo Greva punca v južne kraje in tako ogrel zimsko idilo.

Peter Lovšin je eno svojih znanih pesmi - Slovenija gre naprej, posvetil tudi "vražjim dekletom". Lovšin, navdušen nad ženskimi skoki, pravi, da bo spremljal tekme naših deklet, ki se bodo v sklopu svetovnega pokala v smučarskih skokih na domačih tleh pomerila februarja 2013 na Ljubnem. Sporoča jim: "Dekleta, imate dobre vzornike, pred tekmami pa le čim bolj zavzeto in sproščeno". Sicer pa nam je zaupal: "Kake 3, 4 kilometre dolga, sveže steptana proga je tisto, kar mi po žilah požene adrenalin".

Pod skakalnico, ki že od daleč opominja na pogum deklet, potreben na vsakem treningu ali tekmi, se nam v prihodnjem tednu obetajo naslednji glasbeni dogodki:

· v sredo, 12. decembra, bo ob 17. uri razgrel srca Samuel Lucas;

· v petek, 14. decembra, ob 18. uri, pa bodo obiskovalce spravili na noge Tangels, April in Nika Zorjan.

Vsem zabave željnim obiskovalcem ljubljanskega BTC Cityja bo po žilah pognalo kri brezplačno dričanje z napihljivimi blazinami (tubami) na umetni masi, ki je na voljo vsak dan v decembru, med 10. in 20. uro. Da malim in velikim ljubiteljem adrenalina ne bo zmanjkalo energije, bodo za zimsko okrepčilo poskrbeli na stojnicah, ki stojijo ob doskočišču "ljubenske" skakalnice v Ljubljani.

Več o veselem decembru v BTC Cityju na: www.btc-city.com/december.