O-STA

Družba BTC z največjim urbanim wellnessom v osrednji Sloveniji sledi trendu urbanih centrov dobrega počutja

Sporočilo za javnost

Družba BTC je v letošnjo jesen vstopila s prenovljenimi prostori in storitvami Vodnega mesta Atlantis, ki so namenjeni storitvam dobrega počutja. Prenovljeni wellness v Vodnem mestu Atlantis v BTC Cityju Ljubljana kot največji urbani wellness v osrednji Sloveniji sedaj nudi holistično doživetje s premišljeno in prenovljeno kombinacijo bazenov, masaž in savn. Družba BTC s tem mejnikom prinaša dodano vrednost prestolnici in širši regiji, saj je urbani wellness dobrodošel tako med prebivalci kot turističnimi obiskovalci mesta. Hkrati sledi globalnim trendom industrije dobrega počutja, ki napovedujejo vzpon mirnih oaz v urbanem okolju.

Družba BTC s stalnim razvojem območja BTC City skrbi za vedno nove vsebine in storitve, ki so prijazne mestu, naravi in obiskovalcem. Pomemben mejnik v tej smeri predstavlja prenovljeni urbani wellness Vodnega mesta Atlantis, ki po zaključenem prvem in največjem delu prenove prinaša edinstveno celovito izkušnjo za ljubitelje plavanja, masaž in savn. Obiskovalci se lahko sproščajo na udobnih prenovljenih počivališčih v Deželi savn, Termalni tempelj je s prenovo dobil nova udobna počivališča in več kotičkov zasebnosti, hkrati je po novem povezan s Centrom azijskih masaž. Prenovljeni so vsi prostori, namenjeni počitku, gostinski ponudbi in druženju. Obiskovalci se lahko razvajajo tudi z novimi vsebinami in programi. V naslednjem letu sledi vzpostavitev ločenega vhoda v wellness ter širitev ponudbe storitev. Prenovljeni urbani wellness se razteza v treh nadstropjih na 2.800 m2 površine in velja za največji urbani wellness center v osrednji Sloveniji.

Ob odprtju prenovljenega centra dobrega počutja v Vodnem mestu Atlantis mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, izpostavlja: "Prenova wellnessa v Vodnem mestu Atlantis, je pomemben mejnik za njegovo preobrazbo v urbani wellness, ki prinaša celovito izkušnjo. Prenovili smo počivališča v Deželi savn, povezali bazene Termalnega templja in Center azijskih masaž, dodali nove vsebine in programe ter s holističnim pristopom vse skupaj povezali v celoto. To je naš odgovor na hiter tempo življenja, ki narekuje kakovostno sprostitev in počitek, ki ju lahko najdemo tudi v mirni oazi centrov dobrega počutja v urbanem okolju. BTC City s tem postaja tudi destinacija za dobro počutje, tako med prebivalci mesta kot turisti."

Urbano okolje postaja priljubljena destinacija za storitve dobrega počutja ter zdravo preživljanje prostega časa širom po svetu. Vzpon urbanega wellnessa je zaslediti kot trend, ki se je okrepil po celem svetu po pandemiji. Naj gre za nova sodobna kopališča (savne, parne sobe, bazeni), velike vodne parke, osredotočene na storitve dobrega počutja ali javne parke. Ob vsem tem so ključne usmeritve ponudnikov storitev dobrega počutja: fizična in cenovna dostopnost ter inkluzivnost. Gre za renesanso mirnih urbanih oaz, mestnih kopališč, savn, javnih parkov in igrišč, ki povezujejo naravo s storitvami dobrega počutja.