O-STA

Zaključen 9. BTC Campus s poudarkom na generaciji Z

Letošnji udeleženci BTC Campusa Ljubljana 2022 na zaključni prireditvi

Med 21. septembrom in 26. oktobrom je v BTC Cityju Ljubljana za novo generacijo mladih iskalcev zaposlitve potekal BTC Campus Ljubljana 2022. V 5-tedenskem intenzivnem programu je tudi letos sodelovalo 30 udeležencev, ki so pridobivali in okrepili kompetence s področja podjetništva in si tako odprli vrata v nove zaposlitvene priložnosti. Program je omogočila družba BTC, skupaj s partnerjema - Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje in Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

BTC Campus je edinstven program za pomoč mladim brezposelnim talentom, ki ga družba BTC s partnerji organizira že 9 let. V okviru inovativnega programa, zasnovanega na podlagi metodologije Design Thinking, udeleženci s pridobljeno izobrazbo iz najrazličnejših področij uporabljajo metodo na realnih izzivih, predavatelji pa vsako leto poskrbijo, da je program aktualen glede na trenutno dogajanje v okolju. Letos je bila vsebinska rdeča nit programa generacija Z, njihove navade, potrebe in pričakovanja. Znanje so jim tudi letos predajali predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani: dr. Rok Stritar, dr. Blaž Zupan in Marjan Kramar. Udeleženci so skozi pet tednov pripravljali projekte, ki so jih predstavili profesorjem, partnerjem projekta in ostalim povabljencem na zaključni prireditvi.

Program mladim pri iskanju zaposlitvenih možnosti omogoča dodatno izobraževanje, ki je usmerjeno v pridobivanje specifičnih dodatnih znanj, veščin, spoznanj in usmeritev. Tako v družbi BTC skupaj s partnerji projekta ustvarjajo boljšo prihodnost in več priložnosti za mlade, da lahko izkoristijo svoj polni potencial pri iskanju zaposlitve ali pri začetku samostojne podjetniške poti.

Uspešnost BTC Campusa dokazuje visoka samozavest mladih, ki so dobili motivacijo in drznost za prepoznavanje in uresničenje kariernih priložnosti. Podatki kažejo, da se je po preteklih izvedenih programih, v katere je bilo vključenih več kot 350 udeležencev, zaposlilo ali začelo svojo podjetniško pot pa več kot 80 odstotkov udeležencev programa.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

tel.: 01 585 13 00, e-pošta: press.btc@btc.si