O-STA

Sporočilo za medije

Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o. je v začetku decembra 2012 naznanil dosegljivost stori9tve ACE v okviru globalne oblačne arhitekture TRITON. Storitev "ACE in the Cloud" vrhnja plast varnostne zaščite v strežniškem oblaku, katere glavne lastnosti so enostavna implementacija in zmožnost zaustavljanje napadov s kombinacijo sprotne analize vsebin in tradicionalnih varnostnih mehanizmov. Namestitev varnostne rešitve kot storitve, z upravljanjem katere se ukvarjajo drugi ljudje, pomeni, da bodo lahko odgovorni v podjetju v prihodnje brez posebnega napora ostajali v koraku skupaj z hitro razvijajočimi se grožnjami in se jim uspešno upirali. Storitev "ACE in the Cloud" se lahko enostavno integrira v obstoječe varnostne rešitve - proxy strežnike ali požarne pregrade - in dobesedno spremeni povezavo z internetom v "čisti kanal" (clean pipe).

ACE in the Cloud omogoča:

· Na podlagi preverjene in globalne infrastrukture Websense TRITON. Vključuje zaščito na sedmih ACE nivojih, med drugim tudi preiskovanje v globino, analize podatkov, vsebin in konteksta na svetovnem spletu, preiskovanje aktivnih skript, spletnih povezav in datotek.

· Več kot 10.000 varnostnih analiz v okviru Websense ThreatSeeker Network, za katere skrbijo vrhunski strokovnjaki v Websense Security Labs.

· Sprotni varnostni popravki na podlagi informacij iz več kot 900 milijonov zaščitenih končnih točk in 3-5 milijard analiziranih internetnih zahtev dnevno vključujoč socialne medije in korelirane spletne ter e-poštne povezave.

· Čisti kanal (clean pipe) - dodatna napredna zaščita pred grožnjami, usmerjenim ribarjenjem in usmerjenimi napadi preden sploh pridejo do omrežja podjetja.

· Ekstremno enostavna implementacija, neznaten vpliv na informacijske postopke in praktično nikakršen na obstoječi poslovni proces, nezahtevna administracija.

Advanced Classification Engine (ACE)

Naloga tehnologije ACE je klasifikacija spletnih strani v realnem času, ne glede na to ali je url naslov že pregledan ali ne, ali je spletna stran sestavljena iz vsebin prihajajočih iz različnih delov sveta, ali je stran statična ali dinamična itn. Tehnologija ACE zmore zaznati vsebino spletnih strani oz. preko prehodne točke pretakajočega se prometa, predvsem pa ugotoviti ali je vsebina morebiti škodljiva ali kakorkoli drugače neprimerna za delovno okolje. ACE je večplasten korelacijski pogon, ki združuje klasično URL filtriranje, odkrivanje virusov v binarnih datotekah, zaznavanje škodljivih skript, upoštevanje ugleda spletnih strežnikov itn. Te tehnologije bi vsaka zase spregledale marsikatero neprimerno vsebino na sodobnih spletnih straneh, v okviru funkcije ACE pa je zaščita dela s spletnimi stranmi maksimalna.

Povezava do izvorne novice:

http://www.websense.com/content/ACE-in-the-Cloud.aspx

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com