O-STA

22. sprejem luči miru iz Betlehema

Vabilo za medije

Z ROKO V ROKI SKUPAJ DO MIRU

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki jo je začela avstrijska televizijska hiša ORF, sedaj pa je razširjena že po vsej Evropi. 16. 12. bo Luč miru iz Betlehema med nas prišla že dvaindvajseto leto zapored.

Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), sodelujejo pa še Zveza tabornikov Slovenije (ZTS-NSO), Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov (ZBOKSS), in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije (SZSO).

Luč miru iz Betlehema bomo 15.12. z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami sprejeli na Dunaju, v nedeljo 16.12. bodo regijski sprejemi v Sloveniji:

- za osrednjo Slovenijo v Ljubljani, ob 14.45 pred ljubljanskim gradom in ob 16.00 v stolnici sv. Nikolaja;

- za štajersko v Gornji Radgoni ob 14.30 na trgu in ob 16.00 v cerkvi sv. Petra;

- Za primorsko v Kopru ob 17.00 v Taverni in ob 19.00 v stolnici Marijinega vnebovzetja.

Plamen vedno delimo prav do božiča v upanju, da bo na tak način prišel v čim več slovenskih domov.
Letošnje geslo je "Z ROKO V ROKI". Namen akcije je povezovati vse sodelujoče ter s skupnimi močmi podati akciji dobrodelno noto. Letos bomo izkupiček akcije namenili družinam, ki so bile prizadete v poplavah jeseni 2012. Z roko v roki bomo lahko pomagali drugim ter olajšali vsakodnevno življenjem tistim, ki so v največji stiski.

Organizatorji si prizadevamo, da čim več ljudi začuti toplino, ki jo prinašamo v slovenska srca z akcijo Luč miru iz Betlehema, zato tudi vas vabimo, da se udeležite enega od regijskih sprejemov in o naši dobrodelni akciji poročate.

Za več informacij kontaktirajte Urbana Špitala ali obiščite http://lmb.skavt.net/.


KONTAKT

Urban Špital
E-pošta: pr@skavt.net
Telefon: 031 791 428