O-STA

Cyberoam NG Series - najhitrejše UTM naprave za majhna in srednje velika podjetja

10.12.2012

Cyberoam, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev za končne in prehodne točke omrežja z integrirano celostno varnostno zaščito UTM, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku decembra 2012 javnosti predstavil Cyberoam NG - serijo izredno hitrih UTM naprav namenjenih rabi v domačih in oddaljenih pisarnah, ter majhnih in srednje velikih podjetjih (SOHO / SMB). Cyberoam, ki je vodilni proizvajalec celostnih varnostnih rešitev za manjša omrežja, je novo serijo rešitev zgradil na danes najkvalitetnejši strojni opremi in temu primerno zmogljivi programski opremi. Z vgradnjo naprave Cyberoam NG lahko majhno omrežje v celoti pripravimo na prihodnost, tako kar se varnosti kot predvsem tudi kar se zmogljivosti tiče, saj nam bo zagotavljala do pet (5) krat večje prepustnosti od trenutnih standardov za ta segment tržišča.

Po nekaj letih se namreč tudi manjša omrežja selijo iz 100 (ali celo 10) megabitnega v gigabitni razred, cene omrežne opreme so dovolj padle, potrebe pa večji prepustnosti pa hitro narastle. Manjša omrežja so sama po sebi torej pripravljena za nadgradnjo, ki je pravzaprav nujna, težava je le v eni stvari... Zastavlja se namreč vprašanje, ali so tudi varnostne rešitve za manjša omrežja pripravljene na ta prehod. Do sedaj je bil odgovor na žalost večinoma NE, saj obstoječe UTM naprave zaradi manj kvalitetne strojne in manj zmogljive programske opreme večinoma ne podpirajo take prepustnosti, hitre UTM rešitve za večje korporacije pa so za manjša podjetja enostavno predrage.

Cyberoam NG nam na podlagi kvalitetne strojne in zmogljive programske opreme zagotavlja gigabitno prepustnost in visoko stopnjo varnosti, vse to po za manjša podjetja primerni ceni.

Cyberoam NG - gigagbitna prepustnost za manjša omrežja! Že najbolj osnovni model iz serije NG zagotavlja gigabitne hitrosti. Na vseh modelih je nameščena najnaprednejša Cyberoam-ova programska oprema CyberoamOS, ki vsebuje posebej za vgrajeno strojno opreme prirejene funkcije za optimalno pospeševanje omrežnega prometa in varnostnega šifriranja. Strojna oprema vključuje med drugim tudi hitre več-jedrne procesorje, gigabitne priključke, robustno izdelavo z vključeno zaščito pred napetostnimi nihanji. Za več informacij obiščite domačo stran rešitev http://www.cyberoam.com/NGSeries.


Povezava do domače strani:

http://www.cyberoam.com/NGSeries


### ### ###


O Cyberoam

Cyberoam je svetovno uveljavljeni dobavitelj varnostnih rešitev za: zaščito omrežja in omrežnih prehodnih točk s celostnim naborom varnostnih funkcij (naprave Cyberoam UTM in Cyberoam NetGenie), centralno upravljanje varnosti in varnostnih rešitev (naprave Cyberoam Central Console), beleženje in poročanje dogodkov (odprto-kodne in strojne rešitve Cyberoam iView), ter zaščito končnih točk in podatkov (naprave Cyberoam Endpoint Data Protection). Vse njihove rešitve so na razpolago v oblikah primernih tako za največja, kot tudi za majhna in srednje velika podjetja, ter tudi za dom.

Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Analitiki podjetja Frost & Sullivan so izbrali Cyberoam v seznam 'Emerging Vendor of the Year for 2008'.

Cyberoam je pravzaprav oddelek podjetja Elitecore Technologies Ltd. (http://www.elitecore.com/), ki je bilo ustanovljeno leta 1999, ki ima dandanes več kot 750 zaposlenih, in za katerega je od leta 2007 naprej The Carlyle Group glavni investitor podjetja.

Več o podjetju, katerega sedež je v ZDA - New Jersey, najdete na spletnih straneh: http://www.cyberoam.com


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com