O-STA

Sejmi okusov vas vabijo k obisku !

Spoštovani,

Sejmi OKUSOV - GASTexpo & Sladoled & Vino vas VABIJO k OBISKU !

Letošnji pomembni novosti in zanimivosti sta tekmovanji v IZDELAVI PIZZE in ŠOLA PIZZE.

Tudi letos poteka tekmovanje za IZDELAVO SLADOLEDA

Urnik sejmišča

STROKOVNI PROGRAM v celoti:
TEKMOVANJE v izdelavi Pizze za "NAJ PICOPEK Slovenije"Tekmovanje bo potekalo v ponedeljek, 11. februarja 2013 s pričetkom ob 9:30 uri .

Na tekmovanju lahko sodelujejo vsi kuharji/picopeki kot posamezniki ali kot predstavniki svojega lokala/picerije. Število tekmovalcev je omejeno - največ 30 !

Izbran okus: MARGHERITA

Zmagovalec prejme laskav naslov "NAJ PICOPEK Slovenije" !
Prvi trije prejmejo medalje in praktične nagrade Sponzorjev.

Prijava in pravilnik ... povezava

ŠOLA PIZZE & SHOW - POSTANITE PICOPEK V ŠTIRIH URAH!S strani italijanskih mojstrov pizze vsakodnevni PIzza SHOW, kjer boste deležni obilo novih znanj in degustacij. Šola bo potekala v torek, 12. februarja 2013 od 10.00 do 14.00 ure.

Opis:
Gre za 4-urni intenzivni tečaj priprave klasične pizze in pizze ''napoletane'' pod vodtsvom priznanih italijanskih picopekov, na katerega se lahko prijavijo tako profesionalni kuharji in picopeki kot tudi amaterski ljubiteji kuhanja.
Vsi sodelujoči prejmejo diplomo s strani priznane italijanske šole pice.

Tečaj se bo izvajal pod taktirko italijanske šole priznanega Maestra Franca - FRANCO'S PIZZA.
Pod spretnimi rokami in vrhunskim znanjem italijanskih mojstrov je uspe
h zagotovljen!

Prijava na ŠOLO PICE ...povezava

3. Prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDATekmovanje bo potekalo v torek 12. februarja 2013, s pričetkom ob 10:00 uri.

Povzetek pravil tekmovanja:

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji. Na tekmovanje se lahko poleg lastnika lahko prijavijo tudi družinski člani ali sodelavci. Vsak lokal, ki ima lasten proizvodni obrat, lahko prijavi samo enega tekmovalca.
Komisija bo izmed tekmovalcev izbrala šest najboljših sladoledov, ki se bodo uvrstili v finale. Finaliste bo ocenjevala pet članska javna žirija.

Celoten razpis tekmovanja je dosegljiv na povezavi - PRAVILNIK IN PRIJAVA

SLAŠČIČARSKI & SLADOLEDNI & KUHARSKI & PEKARSKI SHOW Dvorana A - Podjetje VALMAR d.o.o.
10.00 Kremozen in kompakten sladoled s strojem TS LCD- torte in monoporcije
11.30 Predstavitev učbenika Sladoled
12.00 Deserti in dekoracija tort
14.00 Kulinarični menu z degustacijo
16.00 Kremozen in kompakten sladoled s strojem TS LCD-kozarčki in finger food

Dvorana A2 - Podjetje Fines A2 36
Vsak dan najslajša slaščičarska šola v Sloveniji s svetovno priznanim mojstrom ter ogled peke pravih italijanskih pic in domačega kruha.

DAN CELIAKIJE - Torek, 12. Februar 2013Predstavitev izdelave in degustacija brezglutenskih pizz za bolnike z celiakjio in predstavitev posebne opreme.

BIO KUHINJA in TRŽNICA za Gostince (Dvorana A2)Predstavitve, degustacije in delavnice v živo z možnostjo nakupa BIO izdelkov na sejemski tržnici.

GOSTINSTVO- ponudba gostinca (Dvorana A2 110)Vsak dan na voljo meniji z v živo sveže pripravljenimi testeninami na več načinov - z mesno omako paradižnikom z baziliko ali makarončki na teddy-jev način, s pestom ali amatriciana,..
Poskušali boste lahko tudi svinjsko pečenko ali zrezke s prošekom in priloga pečen krompirček.

Odprto ocenjevanje VIN GOSTINCEV - Sreda, 13.2.2013Letos lahko prvič sodelujejo v ocenjevanju z vzorci tudi nerazstavljalci. Ocenjujejo gostinci iz različnih slovenskih regij in kot gosti sommelierji/gostinci iz tujine.

Prijava za odprto ocenjevanje VIN GOSTINCEV - poveza

EMILIJA PAVLIČ - predavanja o zdravi prehrani - termini po dogovoru (Avla spodaj)Na stojnici:
- Zeleno kuhanje za družine z otroki, za starejše ljudi in druge priložnosti;
- Ponudba lokalnih jedi iz lokalnih živil je najcenejša in najbolj iskana;
- Mediteranski način kuhanja je najlažji, varen in najbolj zdrav - hladen začetek kuhanja na vodi, sol in olje na koncu odgovori na vaša vprašanja.

Predavanja za šole:
Tema: LEPO JE BITI KUHARICA- KUHAR!
Ni lahko, vendar se splača potruditi. Poklic dobre kuharice-ja je zelo iskan in ima zagotovljeno bodočnost. Ponujam vam veliko primerov dobre prakse iz moje pretekle in sedanje kariere. Ponujam vam moje težko prigarane kuharske in menengerske izkušnje.
Sedaj sem upokojena kuharica in kot pravijo drugi tudi uspešna publicistka in promotorka kuharskega poklica. Prisrčno povabljeni na moje predavanje. Ne bo vam žal časa, ki si ga boste vzeli in mi prisluhnili.

Vabim vas:
Emilija Pavlič, kuharica in avtorica knjig Za otroke kuhajmo zdravo + CD - preprosti in uravnoteženi jedilniki za celo leto za lahko fizično delo ali sedemletnega otroka in knjige Mamica, nauči me kuhati.
Lep pozdrav!

Matjaž Turk
Direktor


PRIMORSKI SEJEM d.o.o. , �evljarska 17 p.p. 721, 6001 Koper, Slovenija
tel:+386/5/626-02-16, fax:+386/5/626-11-66, e-mail: info@gast.si, http://www.gast.si
mati�na št.: 5786347000 dav�na št.: SI60709243
To sporo�ilo je namenjeno poslovnim partnerjem, podjetjem in posameznikom, ki �elijo prejemati tovrstna obvestila. Skladno s 45a. �lenom Zakona o varstvu potrošnikov smo vaše podatke prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh našega podjetja, na osnovi telefonske prijave, spletne prijave, na podlagi vašega vpisa v Pirs, Tis, Gvin ali podobne podatkovne baze, na podlagi javno objavljenega vašega e-naslova, na podlagi priporo�ila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, drugih podobnih dogodkih, kjer je naše podjetje sodelovalo.

Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko el. naslova info@gast.si ali kliknete na spodnjo povezavo!

Odjava iz e-novic!