O-STA

Podpis pogodbe o zakupu in uporabi prostorov obnovljenega dvorca Lanthieri v Vipavi

Nova Gorica, 15. februar 2013

Rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik in župan, Občine Vipava mag. Ivan Princes, sta danes podpisala pogodbo o zakupu in uporabi prostorov obnovljenega dvorca Lanthieri v Vipavi.

Celotna obnova dvorca Lanthieri je znašala 4 milijonov evrov. Leta 2010 je Občina Vipava na državnem razpisu uspela pridobiti 3 milijone evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj, 1 milijon evrov pa je zagotovila iz lastnih sredstev.

S podpisom pogodbe o 85-letnem najemu je Univerza v Novi Gorici pridobila dodatnih 1900 m² prostorov, ki bodo namenjeni izvajanju pedagoške in raziskovalne dejavnosti. V obnovljenem dvorcu bodo svoje prostore dobili Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo, Center za raziskave vina ter Ceneter za biomedicinske znanosti in inženirig. Poleg tega bodo v dvorcu potekali tudi najbolj svečani in protokolarni dogodki univerze.

Želimo si, da bi z selitvijo dela dejavnosti Univerze v Novi Gorici v Vipavo, čim bolj pripomogli k večji mednarodni prepoznavnosti samega kraja ter celotne Vipavske doline.

Dodatne informacije: Andreja Leban, T: 05 3315 397, E: andreja.leban@ung.si

Andreja Leban