O-STA

Znanstveni večer Univerze v Novi Gorici

Univerza v Novi Gorici vabi v okviru cikla "Znanstveni večeri" na predavanje, ki ga bo imel prof. dr. Stane Pejovnik, z naslovom "Izzivi znanja". Predavanje bo v četrtek, 14. marca 2013 ob 19. uri v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Predavanju bo sledil razgovor s predavateljem, ki ga bo moderiral prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici.

Živimo v času, ko vsi prisegajo na "družbo znanja", večina dejanj, ki jih sprejemajo tako državni uradniki kot vodilni v podjetjih pa ni usklajenih s temi prisegami. Državni uradniki izobraževanje pogosto obravnavajo kot strošek, pa tudi vodilni v podjetjih niso imuni akcijam, da v imenu zniževanja stroškov proizvodnje ukinjajo razvojne aktivnosti. Kaj se dejansko dogaja na svetovnem-globalnem nivoju in kako to vpliva na Slovenijo? Kakšno je stanje na področju raziskovanja in visokošolskega izobraževanja v Sloveniji? Ali so možni alternativni predlogi in dejanska sprememba organiziranosti teh segmentov? Ali smo sploh pripravljeni razpravljati in sprejeti spremembe organizacije? Na ta vprašanja bo poskušal predavatelj odgovoriti v svojem prispevku. Poleg razlage procesov bo podal tudi nekaj predlogov za spremembe.

Predavanje bo potekalo v slovenskem jeziku.


Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije: Andreja Leban, Stiki z javnostmi, T: 05 3315 397, E: andreja.leban@ung.si