O-STA

Cyber-Ark je predstavil novo rešitev za zaščito privilegiranih računov v sistemih UNIX

18.2.2013

Cyber-Ark, globalni ponudnik rešitev informacijske varnosti, med drugim tudi vodilnega izdelka za upravljanje identifikacijskih podatkov uporabnikov z velikimi pooblastili,

nas je konec januarja 2013 obvestil, da je na tržišču predstavil novo SSH Proxy rešitev za zaščito, vodenje revizijskih sledi in poročanje o aktivnostih vseh privilegiranih SSH aktivnosti v okoljih UNIX. Nova rešitev, ki je del zbirke Cyber-Ark Privileged Session Management (PSM), lahko spremlja in snema vse aktivnosti v ukazni vrstici, zato nas lahko obvaruje tudi v primerih okužbe s škodljivo kodo - omogoča dostop do informacij brez spreminjanja ali vplivanja na dejanske SSH seje.

Novo orodje zbirke z upravljanje s privilegiranimi računi omogoča ukrepanje v primeru notranjih groženj (insider threat) in naprednih napadov od zunaj - na podlagi zaščite in revizijskih sledi SSH sej

Cyber-Ark PIM - Privileged Identity Management Suite je suita orodij za upravljanje privilegiranih identitet oz. uporabniških računov z velikimi pooblastili - PIM. Privilegirani in sistemski računi in gesla so izjemno močno informacijsko orodje/orožje - privilegiranim uporabnikom (osebam ki poznajo oz. imajo dostop do privilegiranih računov) omogočajo anonimno prijavo v sistem in pridobitev popolnega nadzora nad njim, brez omejitev, vključno z dostopom do vseh informacij o in na tem sistemu. So koristen pripomoček a hkrati tudi velika varnostna pomanjkljivost, ki lahko povzroči finančne izgube ali negativen sloves organizacije. Ta ranljivost spada v vrsto groženj notranjega izvora in jo je še posebej težko obvladovati. Taki privilegirani računi pogosto obdelani v standardih kot so PCI ali Basel II, ki npr. zahtevajo od organizacij da identificirajo in hranijo podatke o dejanskih uporabnikih, ki so, kdaj so in zakaj so koristili take privilegirane račune. Cyber-Ark PIM je vsem vrstam organizacij namenjena na sestavljanju poenotenih pravil temelječa zbirka orodij, ki omogočajo napredno zaščito, poenostavljeno upravljanje in celo beleženje (logging) aktivnosti računov z obsežnimi pravicami, in to tako na lokaciji kot tudi v oblaku.

Cyber-Ark's PSM SSH Proxy - omogoča osamitev administratorske delovne postaje od upravljanega strežnika ali naprave, ves administratorjev promet se usmerja preko vmesnega točke, kjer se upravlja napredni nadzor, s katerim je mogoče preprečiti zlorabo privilegiranega računa; napadalcu je na ta način onemogočeno da bi se izognil zaščiti računa in izdelavi revizijskih sledi. Integracija s SIEM rešitvami (Cyber-Arki si je pridobil tudi HP ArcSight Action Certification za napredno povezavo z njihovimi izdelki) pa nam omogoča tudi sprotno alarmiranje in napredno forenzično analizo privilegiranih sej.

Povezava do izvorne novice:

http://www.cyber-ark.com/news-events/pr_20130123.asp

### ### ###


O podjetju Cyber-Ark

Cyber-Ark je globalni ponudnik rešitev informacijske varnosti, ki se je specializiral za hranjenje, upravljanje in zaščito podatkov o uporabnikih z velikimi pooblastili (privileged identity management - PIM) in drugih kritičnih podatkov v informacijskem sistemu - z namenom ščitenja pred zunanjimi in notranjimi nevarnostmi, izboljšanja produktivnosti in ohranjanja skladnosti s predpisi. Z večkrat nagrajenimi rešitvami Privileged Identity Management, Sensitive Information Management ter Privileged Session Management Suite si lahko organizacije vseh vrst zagotovijo učinkovitejše in predvsem varnejše delo - upravljanje in dostop - z vsemi vrstami podatkovnih centrov - lokalnimi, oddaljenimi in tistimi v strežniških oblakih.

Cyber-Ark je leta 1999 ustanovila skupina uveljavljenih varnostnih strokovnjakov, ki so se ukvarjali z razvojem digitalnih trezorjev (digital vault); to je hkrati tudi tehnološka osnova večine njihovih rešitev. Podjetje, katerega sedež so kasneje preselili iz Izraela v ZDA (Newton, Massachusetts), ima več kot 850 globalnih strank - finančne organizacije, zdravstvo, distribucija in trgovina na drobno, proizvodnja in distribucija energije -, med njimi je več kot tretjina podjetij, ki so na seznamu Fortune 50. Sedem od desetih največjih svetovnih bank uporablja rešitve Cyber-Ark!

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.cyber-ark.com


Dodatne informacije:
David Ivačič, direktor prodaje
david.ivacic@real-sec.com


REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com