O-STA

Xirrus in AirWatch - integracija upravljanja mobilnih naprav in aplikacijskega nadzora

22.3.2013
Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas je marca 2013 obvestil o sklenitvi strateškega partnerstva s podjetjem AirWatch, ki je vodilni globalni ponudnik rešitev za upravljanje mobilnih naprav v informacijskih sistemih večjih podjetij in organizacij, katerega cilj je poenostavitev postavitve kvalitetnih brezžičnih omrežij in upravljanja mobilnih naprav v njih. Pridružitev AirWatch rešitve za upravljanje naprav AirWatch Mobile Device Management v brezžično arhitekturo Xirrus bo podjetjem omogočila hitro postavitev kvalitetnega brezžičnega omrežja in enostaven nadzor in upravljanje velike množice novih naprav v njem. Nastalo bo prvo uporabno in zares upravljano visoko zmogljivo brezžično omrežje primerno za podjetja, šole in vsa zapletena okolja, v katerih se administratorji soočajo z nemogočim problemom upravljanja vedno večjega števila vsak dan pojavljujočih se novih naprav.

Pokritje, zmogljivost, skalabilnost, varnost in nadzor naprav - zagotavljanje varne in neovirane gibljivosti

Shane Buckley, CEO podjetja Xirrus: "Funkcija upravljanja mobilnih naprav še nikoli ni bilo taka pomembna kot danes, ko tržišče vsako leto poplavi več kot 1.5 milijarde novih naprav z brezžično povezljivostjo. Združitev naših brezžičnih tehnologij in AirWatch rešitve za upravljanje mobilnih naprav bo omogočila strankam v različnih okoljih enostavno usklajevanje zmogljivosti brezžičnega omrežja s hitro rastjo zahtev po brezžičnem dostopu in številom novih naprav tam, kjer potrebe rastejo hitreje kot so napovedovali še najbolj drzni analitiki; to pa je skoraj povsod"

John Marshall, predsednik in CEO podjetja AirWatch: "Zahteva po sprotnem oskrbovanju in upravljanju zahtevnih brezžičnih omrežij in ohranjanju koraka z grozno hitro naraščajočim številom prenosnih naprav - to je realnost povprečnega brezžičnega administratorja v modernem podjetju. Naše stranke zahtevajo enostavno in z rastjo potreb prilagodljivo brezžično omrežje. Partnerstvo s podjetjem Xirrus pomeni združitev najboljših tehnologij iz obeh področij. Skupaj bomo lahko zagotavljali popolno pokritost, visoke prenosne hitrosti, napredno upravljanje naprav, nadzor in varnost."


Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.xirrus.com/Company/Press/Press-Releases/Xirrus-and-AirWatch-Integrate-Mobile-Device-Manage

### ### ###


O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je tehnološko podjetje iz Kalifornije, ki je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij; v podjetju načrtujejo in izdelujejo brezžično opremo temelječo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n, neodvisno že od leta 2005, podjetje samo pa so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ki je ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v eno napravo, katera lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com


Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti
denis.flandija@real-sec.com
REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com