O-STA

Nekdanji ameriški načelnik sanitete dr. Richard Carmona se je pridružil upravi podjetja elektronskih cigaret NJOY

22. marec, 2013 20:40 UTC

Dr. Carmona, visoko cenjen zaradi raziskav in priporočil glede zmanjševanja učinkov pasivnega kajenja

SCOTTSDALE, Arizona - (BUSINESS WIRE) - NJOY, vodilni ameriški proizvajalec elektronskih cigaret, je danes sporočil, da je bil dr. Richard Carmona, doktor medicine in magister javnega zdravstva, član Ameriškega združenja kirurgov (FACS), imenovan za člana uprave podjetja NJOY in predsednika Posvetovalnega znanstvenega odbora. Nominiral ga je predsednik Združenih držav Amerike, kot 17. načelnika sanitete ZDA pa ga je za mandat 2002-2006 soglasno potrdil ameriški senat. Dr. Carmona bo podjetju strateško svetoval glede zadev javnega zdravstva in pravnih zadev ter vodil raziskave NJOY glede potenciala elektronskih cigaret za zmanjševanje škodljivih učinkov.

Kot eden vodilnih ameriških strokovnjakov na področju javnega zdravstva je dr. Carmona v dobrem položaju, da podpira tovrstna prizadevanja. Dr. Carmona prihaja v NJOY z bogatim znanjem o škodljivih učinkih pasivnega kajenja, kot je prikazano v njegovem prelomnem Poročilu načelnka sanitete 2006 o učinkih na zdravje, ki jih ima izpostavljenost tobačnemu dimu v okolju. NJOY je predan delu z nadzornimi organi in zdravstveno skupnostjo z namenom izpopolniti raziskovanje in znanstveno razumevanje kategorije elektronskih cigaret.

"Dr. Carmona je pomemben dodatek k upravi NJOY in veseli smo, da je sprejel to dragoceno vlogo za naše podjetje," je dejal direktor podjetja NJOY Craig Weiss . "Njegovo strokovno znanje bo ključnega pomena v naših prizadevanjih za zagotovitev povezane in učinkovite regulacije na tem področju in izboljšanje ozaveščenosti ljudi o e-cigaretah kot uporabne alternative za odrasle uporabnike tobačnih izdelkov. V podjetju NJOY smo ponosni, da smo vodilni v tem procesu in prepričani smo, da imajo naši izdelki potencial, da popolnoma nadomestijo tradicionalne cigarete."

"NJOY je čisto in odgovoreno vodilno podjetje v rastoči in čedalje bolj pomembni industriji elektronskih cigaret in njihova predanost znanosti me je prevzela. Imajo jasno vizijo, kako pomemben bo neprekinjen znanstveni dialog in raziskave za oblikovanje pravnega področja in javnega zdravstva danes in v prihodnosti," je dejal Dr. Carmona. "Verjamem, da je ključno, da odraslim kadilcem ponudimo visoko kakovostne, inovativne alternative tradicionalnim cigaretam. Najnovejši podatko kažejo, da bi lahko imele elektronske cigarete zelo znaten potencial pri zmanjševanju škodljivih učinkov in podjetje NJOY je predano nadaljnemu razvoju znanosti na tem področju. Veselim se sodelovanja z NJOY pri tej pomembni misiji."

Dr. Carmona ima veliko izkušenj na področju javnega zdravstva, kliničnih znanosti in zdravstvenega upravljanja. Delal je na različnih položajih na področju zdravstva in je tudi zaslužni profesor javnega zdravstva na višji strokovni šoli javnega zdravstva Mel and Enid Zuckerman College of Public Health na Univerzi v Arizoni. Služil je tudi v ameriški vojski in v posebni vojaški enoti. Je odlikovan veteran vojne v Vietnamu, za svoje zasluge pa je prejel tudi dve škrlatni srci in dve bronasti zvezdi.

Kot 17. načelnik sanitete je bil dr. Carmona povišan v viceadmirala, posvečal se je preventivi, pripravljenosti, neenakosti v zdravstvu, zdravstveni pismenosti in globalnemu zdravju. V poročilu za leto 2006, ki so ga pozdravili in sprejeli zagovorniki javnega zdravstva in nadzora nad tobakom, je ugotovil, da je približno polovica vseh nekadilcev v ZDA še vedno redno izpostavljena pasivnemu kajenju. Zaključil je tudi, da kakršnakoli izpostavljenost tobačnemu dimu škodi nekadilcem, zato je edini način zaščite nekadilcev, da se znebimo kajenja v zaprtih prostorih.

O podjetju NJOY:

NJOY je najbolj priljubljena znamka elektronskih cigaret v Ameriki in na tem področju velja za "zlati standard" (Gold Standard) zaradi svojih vrhunskih izdelkov, tehnologije, ki bo kmalu patentirana, vrhunskega trženja, izkušene uprave in nadvse odgovornih poslovnih praks. NJOY je prvo neodvisno podjetje elektronskih cigaret, ki je podprlo priznani program We Card v ZDA in se pridružilo njegovemu svetovalnemu odboru za proizvajalce v okviru prizadevanj za preprečitev uporabe tobačnih izdelkov med mladimi. Podjetje NJOY je trenutno zastopano v skoraj 60.000 trgovinah po ZDA, širijo pa se tudi izven meja države. NJOY ponuja široko paleto elektronski cigaret za enkratno uporabo in tistih na polnjenje za odrasle kadilce. Njihovi izdelki uporabnikom nudijo nikotin z bogato aromo tobaka ali mentola s tobačnim dimom ali vonjem ali brez. Paradni konj podjetja, NJOY KING, je po podatkih Nielsen C-Store najbolje prodajana elektronska cigareta v ameriški maloprodaji. NJOY ima sedež podjetja v Scottsdalu v Arizoni. Več o izdelkih NJOY lahko najdete na www.NJOY.com.

Kontakt:

Sloane & Co.
Michelle Peters, (212) 446-1889
mpeters@sloanepr.com

Vir: Source: NJOY

Sporočilo za javnost v izvirniku si lahko ogledate na: http://www.businesswire.com/news/home/20130322005816/en