O-STA

Ikarus je predstavil novo rešitev - IKARUS wifi.security

19.3.2013
Ikarus, pionir med razvijalci protivirusne zaščite in naprednih varnostnih rešitev za različna okolja, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je v začetku marca 2013 javnosti predstavil novo rešitev za zaščito brezžičnih omrežij. Praktično vsi že uporabljamo wlan omrežja na prenosnikih, tablicah in pametnih telefonih, kamorkoli pač gremo. In kamorkoli že gremo, skoraj povsod so vstopne točke wlan omrežij - v nakupovalnih centrih, letališčih, pisarniških kompleksih in doma pri prijateljih. V Ikarusu se tega prav dobro zavedajo, prav tako pa tudi zelo dobro poznajo vsa varnostna tveganja, le ti so na žalost tudi spremljevalec tega trenda, nevarnosti ki pretijo uporabnikom in upraviteljem brezžičnih omrežij. Zato so pripravili varnostno rešitev posebej namenjeno za zaščito wlan omrežij oz WiFi vstopnih točk - IKARUS wifi.security (for wlan and hotspot protection).

IKARUS wifi.security ščiti uporabnike in operaterje pred vdori, napadi in škodljivo programsko kodo in je zaradi različnih potreb različnih operaterjev fleksibilno narejen, z mnogimi nastavljivimi opcijami za različna okolja. Med drugim lahko tudi ločuje in določa različne načine za ločena wlan omrežja, razdeljena recimo na interno operaterjevo omrežje in omrežje za goste; ali za ločena omrežja posameznih oddelkov večjega podjetja. Posameznim uporabnikom je mogoče določati pravice pri dostopu na internet, oblikovati začetno stran, časovno omejevati pristop, določati prenosne hitrosti ipd. Izdelek vsebuje tudi analitična orodja za pripravo poročil na podlagi obsežnih samodejno kreiranih dnevniških zapisov, ki so v veliko pomoč pri spremljanju in upravljanju wlan omrežja..

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.ikarus.at/en/about-ikarus/news/news/neues-produkt-im-portrait-ikarus-wifi-security/

### ### ###


O podjetju Ikarus

IKARUS Security Software je avstrijski pionir med razvijalci protivirusne programske opreme in rešitev za zaščito vsebin, kjer se vrhunski strokovnjaki že od same ustanovitve leta 1986 ukvarjajo z raziskavami in razvojem varnostnih rešitev; bili so eden od prvih protivirusnih ponudnikov v svetu nasploh.

V podjetju IKARUS je napredek najpomembnejši, zato okoli 75% prihodkov ponovno investirajo v raziskave in razvoj, sodelujejo z varnostnimi strokovnjaki iz različnih držav, svoje ugotovitve o virusih pa nesebične delijo z drugimi varnostnimi centri. V aktualnih raziskovalnih projektih se osredotočajo na tehnična, pravna in socialna področja, začenši s pripravljanjem formalnih opisov novih virusov in oblikovanjem novih pristopov v okviru posebnega kriminalnega prava, vse do zaprtih in odprtih podatkovnih varnostnih sistemov.

Razpon izdelkov podjetja je širok - od učinkovitih a za domačo rabo enostavnih orodij na eni strani, do obsežnih varnostnih paketov za kompleksna korporacijska okolja: varnostne rešitve IKARUS Security Software nas lahko učinkovito in zadostno obvarujejo pred virusi, trojanci, vohunskimi programi, spamom in drugimi vrstami škodljive kode, ki lahko ogrozi naše naprave in podatke. Ponujajo nam tudi strokovna svetovanja in brezplačno tehnično podporo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ikarus.at


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com